Ahojte, má prosím niekto skúsenosť, že dieťatku v 20tt zistili septálny defekt srdca - VSD ? Na ultrazvuku v 20tt aj v 30tt u doktora Grochala to nášmu zistil, vraj je to len drobný ventrikulárny septálny defekt a po pôrode to treba skontrolovať kardiológom, ostatný morfologický nález a rast bábätka je v norme. Má niekto podobnú skúsenosť? Bolo dieťatko po narodení v poriadku a nemalo žiadne zásadné problémy? Alebo ste sa stretli aj s tým, že sa po narodení k VSD pridali aj nejaké iné srdcové chyby, ktoré na ultrazvuku v tehotenstve nebolo poznať? Ďakujem za odpovede.
@dajda_01 písala som vám správu 🙂
Moja staršia dcérka sa narodila s dvoma dierkami v srdci tá väčšia medzi komorami sa jej vekom zrastla a tá menšia tzv duktus jej operovali keď mala dva roky a mladšia dcéra mala problémy so srdiečkom ale po pôrode sa všetko upravilo a nemuseli ju už vôbec kontgolovat
Áno tiež sme mali dierku na srdiečku a po pôrode už nebola. Neboj bude to v poriadku. Držím prsty k pôrodu nech je všetko v poriadku 💪😁
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Bábätko nemám ale sama mam tento vrodeny defekt 🙂 samozrejme záleží aj od veľkosti "dierky/otvoru" ja mam 3mm...Celý život som tancovala, a užívala si detstvo ako bežné akurát rodicia aj lekárka detská vždy dbala na poriadne preliecenie každej jednej choroby lebo je vyššie riziko zápalu osrdcovnika🙂 + keď som bola malička každý mesiac kontrola na Kramároch, neskôr každých 6mesiacov,cca od 12tich rokov už len každý rok, ja som to vždy brala ako výlet do Bratislavy🙂 teraz mam 27 a úplne plnohodnotný život, beham, cvičím, chodím na hory +stále kontroly u kardiológia raz za rok 🙂 Vravím môj defekt je 3mm a nikdy som žiadne ťažkosti nemala ,detičky ešte nemám....plus natoľko ma nadchli tie nemocnice že som ostala v zdravotníctve aj sama pracovať. VELA ZDRAVIA