V ktorom týždni ste išli PN kvôli nevoľnostiam?

9. máj 2021

Ahojte. V kolkom tyzdni najskor ste uz boli PN kvoli nevolnostiam? Boli ste niektora aj skor ako vobec bolo vidiet bábo na ultrazvuku? Da sa to vôbec?

petamich
9. máj 2021

nevolnosti suvisia so stupajucim HCG, zvycajne ak nastupia nevolnosti na UTZ uz musi byt nieco vidiet - zvycajne pri HCG nad 1000 uz UTZ tehotenstvo zachyti, nevolnosti vyzadujuce si PN vo vacsine pripadov v praxi znamenaju vysoke hodnoty HCG, gynekolog aspon ten moj kvoli beznym nevolnostiam na PN nevypise, ked tak v pripade, ze nevie clovek normalne fungovat, najskor ti predpise lieky aj tie ak clovek vracia min. xkrat za den, bezna tehotenska nevolnost pre neho nie je dovod na PN a pred samotnym potvrdenim tehotenstva uz vobec nie

mne byvalo zle od rana do noci, vracala som ale malo a na PN ma nevypisal ale teda ja som ani nad PN neuvazovala ale asi zalezi od cloveka a od lekara, kazdy moze mat inu prax

autor
9. máj 2021

@petamich mne ide o to, ze mam taku pracu pri ktorej si nemôžem dovoliť odist na wc lebo mi nieje dobre. Ani na 5 minut. Nevraciam vela, ale tym ze sa musim v praci aj hybat, aj dvihat sem tam tazsie atd tak je to take no.. Ovela lepsie by mi bolo doma v klude kym mi je takto

petamich
9. máj 2021

a v kolkom si tyzdni? ak mas pocit, ze to nezvladas, tak bud je potrebne to riesit so zamestnavatelom (ak mu to uz mozes, chces oznamit a ten je povinny ti prisposobit pracovne podmienky alebo ta preradit na inu pracu) alebo sa skus spytat lekara co si o tom mysli, pripadne popros obvodnu lekarku - mozu, nemusia ti vyjst v ustrety

autor
9. máj 2021

@petamich som v 5tt, v praci ma nemaju na aku inu poziciu preradit, v mojej profesii sa to neda. No spytam sa kazdopadne lekara, len ma zaujimalo kto ma aku skúsenosť

hailey1
9. máj 2021

V 5tt? Uz vracias?

autor
9. máj 2021

@hailey1 ano

aduskatt
9. máj 2021

mne bolo zle hneď a do samého konca a bola som na PN od začiatku

autor
9. máj 2021

@aduskatt a lekar ta v pohode nechal doma? Aj ked islo "iba" o bezne a tehotenske nevolnosti?

aduskatt
9. máj 2021

áno, hneď ako som mala pozitívny test, ale tam zrejme okrem nevolností hralo rolu aj to, že sme sa dlho snažili a boli sme už v CAR, kde nám tvrdili, že nič nespravia pre nás, lebo sa nedá

selest
9. máj 2021

Ja sice nie na sk ale od asi 4tt som uz ostala doma a v 5tt ma vypisala dr. Vypisala mi dg nevolnost a zvracanie, ci vidno dieta na utz je snad nepodstatne
Ked ti je raz tak zle ze nevies ist do prace tak nevies, je jedno z coho. Ja som ale mala take nevolnosti ze som prisla z roboty o druhej a do 22 som v kabate lezala na posteli kym neprisiel manzel z prace. Mne bolo tak zle ze som s nim nevedela ani hovorit ani vnimat co hovori. Cele noci som lezala v kupelni na zemi. Akoby ma niekto otravil. Bolo to strasne, ziadne ine tehotenstvo som take strasne nevolnosti nemala.

autor
9. máj 2021

@aduskatt
@selest
Dakujem za info, tak uvidim ako to bude umna teda

martinkatinka
9. máj 2021

Mne bolo zle hned, ale mala som rizikove tehotenstvo po hormonalnej liecne, cestovanie vlakom, takze mne gned vypisal PN v piatom tyzdni

didi2102
9. máj 2021

Bola som pn od 2mesiaca do vtedy som si vybrala cez týždeň dovolenku a pecka aj na seba aj na rodinných prislusnikov.. Ja som odpadávala jak jablko zo stromu ,dochádzala som sama autom 30km a učila som na ZŠ čiže dosť odveci odpadnúť v aute alebo pred deťmi,najprv mi pn vypisal obvodný potom od 4m gynekolog

ukulela
9. máj 2021

Ak ťa nemá kde preradiť, máš nárok ostať doma s náhradou mzdy. Je to v zákonníku práce.

autor
9. máj 2021

@ukulela hej len to je take aj voči zamestnavatelovi, ze nech ma preradi niekam, odkial sa budem moct chodiť zatvarat na wc kvoli nevolnostiam miesto prace, to zas z jeho pohladu by nebolo okej

renab
9. máj 2021

Aj ja som bola od zaciatku do konca.

meredithh
9. máj 2021

Ja som kvoli nevolnostiam isla na pn asi v 10tt, mne bolo kruto zle od 6tt, ale chodila som do prace, stale som mala pocit, ze mi akokeby to, ze musim daco robiť pomaha, prd makovy, nechápem naco som čakala, od 10tt teda doma, ale dlho, mne bolo zle dlho...

ukulela
9. máj 2021

Ale tiež nie je ok nechať sa vypísať z dôvodu, pre ktorý ins žena PN nedostane. Nie je to útok na teba. Je to chyba systému. Skrátka tehotná má dostať adekvátnu prácu. Ak s tým je problém, má zamestnávateľovi pomôcť štát. Ale systémovo, nie tehotenským. To si žena povie, že dostane aj pn aj tehotenské a má pokoj... Pri Tom je to zneužívanie sociálneho systému.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre