Čaute baby,bola som na prvej prehliadke u ženskej, som v 9tyzdni.Na prehliadku som šla natesena, že konečne uvidím svoje bábätko, ale ostala som nervózna,keď doktorka ostala dlhšie tichom len kukala do monitora.Po chvíľke mi povedala,že nemá pre mňa dobre spraví, že nepočuje malému byť srdiečko a zdá sa jej tam nejaká vývojová chyba.V oblasti bruška, vidí dutou a malo by to byť vyplnené. Kázala mi prísť ešte o týždeň, že možno sa to zmení,že prázdne miesto sa vyplní a budeme počuť aj srdiečko, ale ak nie bude treba ísť na zákrok. Som teraz úplne nervózna týždeň čakať, jedine čo si prajem,aby bolo naše bábätko v poriadku a zdravé. Neviem si predstaviť ,že mi ho zoberú.
Máte niektorá podobnú skúsenosť, že tiež bolo nejaké zle podozrenie?Ak aj áno, zmenilo sa to pri ďalšej prehliadke k lepšiemu?
Ahoj, mrzi ma to... Ano zakladne 'vyvojove vady' vies vidiet aj na malinkom babatku. V 9 tz by uz malo pekne akciu srdiecka vidiet... Samozrejme, je to individualne takze treba pockat do dalsej kontroly aby to bolo zas istejsie.
Dietatko Ti nikto brat nebude, ak srdiecko nebije a ani nebude bit, tak uz je to vec prirody, zial... A lekari budu riesit uz "iba vycistenie".
Drz sa.
Tak ja skôr myslím, že jedna vec je tá vývojová vada, a úplne dačo iné, ze v 9 tt nepočuje biť srdiečko. Vtedy by už to malo byť úplne jasné a zreteľne. Možno práve kvôli tej vade sa to stalo, proste príroda to zariadila.
Viem, ze to asi nechceš počuť, nádej zomiera posledná, uvidíš o týždeň, ale na tvojom mieste by som sa pripravila na tú "najhoršiu" variantu.. Bohužiaľ, stávajú sa aj také veci.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@jamacka Treba naozaj počkať....že nepočuje srdiečko by ešte nebol taký problém, to by mohlo ešte prísť, ale dutinka v brušku, to neviem ....plod je veľmi maličký a zmeny tam nastávajú každý deń....viem že je to pre teba ťažké ale treba naozaj počkať na ďaľšie sono.... ak by ťa lekárka aj poslala na zákrok, v nemocnici ti robia predtým ešte jedno sono, takže tam bude názor aj ďaľšieho lekára...