V 39. týždni bolesti pod brucha, silné kŕče a hnačka

klarkajozko
26. máj 2024

Ahojte baby vie mi niekto poradiť som 39 týždny a včera večer som dostala silné kŕče a mala som návali ako keby nevedela som čo zo sebou potom ma to prešlo mávam stále hnačku asi tak 4 krát do dňa aj viac a teraz mám tvrdé bruško a pri chodení mám silné bolesti pod bruška no mala sa hýbe dosť často chvála Bohu ale neviem či sú to kontrakcie alebo len posličkovia vie mi niekto poradiť ?? Ďakujem 😐😐

januska12323
26. máj 2024

A dôvod prečo sa pýtaš tu a nejdeš na príjem? My nemáme ako vedieť či už rodíš, ale zrejme áno.

klarkajozko
autor
26. máj 2024

@januska12323 dôvod je preto lebo ešte krčok mám zavretý asi tak a keď nevieš poradiť nepíš nemám náladu na teba !!

ns994
26. máj 2024

Moze byt ze telo sa cisti pred porodom. Preto tie hnacky to sa zvykne stavat. Kontrakcie casom silneju a poslickovia trvaju kratko a zmiznu. Si 39 tyzden takze moze byt ze uz je to tu 🤷‍♀️

k47
26. máj 2024

Hnačka býva aj pred pôrodom. Ale nie u každého. Tak či tak nezaškodí ísť na príjem.

luckajozko21
26. máj 2024

Ta hnacka v takomto tt uz moze signalizovat, ze sa telo cisti pred porodom. Zapisuj a stopuj si to tvrdnutie brucha. Ak tam je nejaka pravidelnost tak bud v strehu. Ak Je to tvrdnutie velmi neprijemne, tak si daj teplu sprchu - ak neuvolni,t ak su to kontrakcie. Drzim palce

janica_
26. máj 2024

@klarkajozko keby ti @januska12323 napisala ze sa pise ze som V 39 tyzdni tak by Ti neporadila, ale poradila Ti to najlepsie co mozes urobit, vyhladat lekara. Nepisala si ze mas zavrety krcok. To sa moze rychlo zmenit.

januska12323
26. máj 2024

@klarkajozko odkedy začali bolesti si bola u lekára? Lebo vieš o tom, že porodiť môžeš aj za pár hodín však?

magimi
26. máj 2024

Ako vieš, že máš krcok zavretý? Vieš sa sama vyšetriť?

diewcatqoo
26. máj 2024

Mna by celkom zaujimalo, ako vies, ze mas zavrety krcok? Si gynekolog alebo porodna asistentka, ze si to vies sama vysetrit? Ak sa teda vies sama vysetrit, predpokladam, ze vies aj o tom, ze zmeny na krcku sa vedia udiat aj velmi rychlo...

klarkajozko
autor
26. máj 2024

@diewcatqoo bola som u gynekológa a vravel že krčok mám stále rovnaký a že mi vôbec nezmäkol a že sa vôbec neotváram preto potrebujem poradiť 😐

klarkajozko
autor
26. máj 2024

@januska12323 bolesti sú už skoro tretí deň ale najviac sú bolesti pri chôdze a hnačka je asi tak 4 aj viac krát do dňa

sandra49
26. máj 2024

@klarkajozko chod radšej teraz hned na pohotovosť. Všetko sa môže zmeniť za pár hodín...každé telo je iné. Takto sa väčšinou začína pôrod.. ja by som radšej teraz išla a keď tak vrátila sa s kľudom domov ze je všetko ok ako rodit doma, lebo som nestihla prísť do porodnice..ja som to mala podobne a keby niesom v nemocnici, nezistili by zle ozvy srdiecka (a to sa stalo z hodiny na hodinu)a bohvie co by bolo s malou..plodová voda nikde, krcok nič, otvorená na 3 prsty takže tiež nič.. v každom prípade držím palce. 🩷

bora0123
26. máj 2024

@klarkajozko aj ja byt tebou by som isla na pohotovost, pri mne tiez povedal doktor na poradni ze nie je sanca, ze ma napise na vyvolavacku na zajtra, a este ten vecer som porodila 😅🙈 takze by som radsej sla na pohotovost nech ta znovu pozru, prinajhorsom ta vratia naspat domov

magimi
27. máj 2024

@klarkajozko to, že na poslednej poradni si mala zavretý krcok, nič neznamená .... Ja som pri najstaršom odchádzala z poradne v 36. týždni, že v pohode, všetko zavreté, krcok dlhý a za 3 dni bol drobec na svete.
Celkovo to, čo popisujes, už vyzerá ako príprava na pôrod.

januska12323
27. máj 2024

@klarkajozko no ako? Bola si na kontrole alebo ste už dvaja?

sandra49
27. máj 2024

@januska12323 aj ja som zvedavá ako im to dopadlo🙂

sisska96
1. jún 2024

@januska12323 súhlasím. Dobre že sa nechce dať vyšetriť cez fórum

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre