V 31. týždni neviem poriadne hýbať nohami a dvihnúť nohu

tinka1234567
15. sep 2021

Ahojte, som v 31tt a už asi 3 týždne ma veľmi bolia bedrá, kríze a celkovo nohy, mam problem chodiť, neviem vôbec dvihnut nohy pri chôdzi po schodoch a dnes som si všimla ze keď ležím na chrbte nedokážem vôbec odlepit nohu od gauča a dvihnut ju ani pár cm... Celkovo mam problém vykročiť a urobiť krok.. Nechápem o co ide, mate niektorá podobnú skúsenosť?

klejkaez
15. sep 2021

@tinka1234567 som v 28 tt a mam to isté.
Ale mne, ze tlačí placenta na chrbticu dole a kostrc. Tak zrejme mi cviklo nervy lebo co

Ani dvihnut nohu a vyzliecť sa. Ci do vane vojst. Rukami ju nadvihujem.

simca06022011
15. sep 2021

@klejkaez
@tinka1234567 nemam teda skúsenosti, ale co vam na to doktor? Ved to je podla mna dost vazna vec... Ci?

klejkaez
15. sep 2021

@simca06022011 vyšetrovali ma 45min. Prietoky mam ale ja mam rizikove od začiatku a velke tlaky uz na konečník. A poloha KP.
Už mi hrozi predčasný pôrod.

tinka1234567
autor
15. sep 2021

@simca06022011 ja žijem v Anglicku a lekár nič, po dlhom proseni ma poslal k fyzioterapeutovi a zatiaľ čakám na termín... Vraj je to normálne ale podľa mňa nie je a bojím sa ze o chvíľu nebudem chodiť vôbec 😞

tinka1234567
autor
15. sep 2021

@klejkaez ja mam vraj placentu vpredu.. Ci aj vtedy môže tlačiť? Ale maly je hlavičkou dole a ma o 500g visc tak možno on tlačí, netuším 😞ale tiež si musím rukami dvíhať nohy napr do vane a o chodzi po schodoch alebo nastupovani a vystupovaní z auta ani nehovorím..

klejkaez
15. sep 2021

@tinka1234567 no ja mam placentu uplne dole pri krcku a na zadnej strane. A ta mi tlaci na kŕčok a ine veci.
Skôr By som povedala, ze tlak z vahy babatka a ostatna vaha vecí okolo, plodovka, maternica. To spraví svoje.
A vyse ležať na bokoch, nie na chrbte

simca06022011
15. sep 2021

No drzim prsty, ja som sice lietala az do porodu ako raketa ale teda pri porode som so nohy ani necitila a bolo z toho halo chvíľu. Nastastie ma to rychlo preslo. Toto si neviem predstaviť, este mate dost pred sebou. Hadam pomoze aj fyzioterapia.

ckatka
15. sep 2021

@tinka1234567 povolená lonova spona?
Ja som.tak tiež mala...upravilo sa to.cca polroka po pôrode.

mamutka
15. sep 2021

@tinka1234567 mala som take pocity, bola to lonova spona, symfyzeolyza. Keďže vtedy žiaden Dr v okoli o tom nepočul, alebo mal na háku štýlom "to je normálne" tak som sa hroznými bolesťami trápila tri roky. Pomohlo by mi nechodit po schodoch (vtedy som sa im nemohla vyhnúť), nosiť sťahovaci obväz na bedrá (ten mi dala jedna super ortopedicka oveľa neskor), všeobecne veľa sa šetriť. Držím palce, pred druhým pôrodom mi hovoril Dr, že ženu sťahujú po pôrode plachtami ci co, aby sa to dalo dokopy. Len by Dr aj mali pripustiť, že žena ten problém môže mať a nie kašľať na ňu. Ja som druhého radšej rodina sekciou. Keby sa mi to malo po normálnom pôrode zase zhoršiť, už sa zbláznim asi. Drzim palce a skus si niečo nájsť o lonovej spone, treba s Dr prebrať, či je to ono a co ďalej, nie je to sranda. Vie to byť príšerna bolesť. Ale teda aj Dr pri tomto probléme vedia ukázať, ako príšerne arogantní a neschopní vedia byť, lebo oni také nepoznajú, tak je to výmysel...

tinka1234567
autor
16. sep 2021

@ckatka och tak dúfam ze nie, nevuem si predstaviť žiť s tou bolesťou do pôrodu 2 mesiace a nie ešte po pôrode 😞prešlo Vám to do toho pol roka samé? Mali ste bolesti aj v strede panvy? Ja vôbec len bedrá občas slabiny a nohy...

tinka1234567
autor
16. sep 2021

@mamutka och tak dúfam ze nie, nevuem si predstaviť žiť s tou bolesťou do pôrodu 2 mesiace a nie ešte po pôrode 😞 Mala si bolesti aj v strede panvy? Ja vôbec len bedrá občas slabiny a nohy... Čítala som si o tejto diagnóze ale všade bolo ze po pôrode by to malo ustúpiť hneď..

ckatka
16. sep 2021

@tinka1234567 no proste je to tehotenstvo....sú tam zmeny a tie niekedy bolia. Pomáha joga, masaze...A nerobiť tie pohyby pri ktorých to boli...😂 vyzdrz...porozprávajnsa s lekárom o tom, pripadne chod na ortopediu, ale prv si zisti kto robí aj tehotné

mamutka
16. sep 2021

@tinka1234567 verím ze to ustúpi hneď, ja som si veľmi zle spravila chodenim po schodoch. Bývali sme na druhom bez výťahu, do pol roka sme sa sťahovali, ale už bolo všetko rozbabrane :( mňa už potom bolelo všetko čo spomínaš. Nevedela som posediacky ani toľko nohu nadvihnut, že by som si ponožku obula. Bolesti v strede panvy boli des, mala som pocit, že už mi ani noha nedrží na kostre, ale odchádza 😁 ak by to po pôrode neprešlo hneď, zožeň si v zdravot.potrebach sťahovaci pas na bedrá a nos dočasne, mne to veľmi uľavilo. A vyhybaj sa schodom. Drz sa

ejanjelik
16. sep 2021

@tinka1234567 mala som to iste nasledky riesim teraz 2 roky po porode

tinka1234567
autor
16. sep 2021

@mamutka ďakujem 🙂no my presne bývame na druhom poschodí bez výťahu takže schodom sa vyhnúť nemôžem 😞 ja zatiaľ bolesti v strede panvy nemám len v bedrách slabinach a krížoch.. Tak len budem dúfať ze po pôrode to prejde.

tinka1234567
autor
16. sep 2021

@ejanjelik uff 😞tak to ma mrzí..bolesti v strede panvy ci v bedrách?

ejanjelik
16. sep 2021

@tinka1234567 v bedrach. Momentalne chodim 2. Cyklus na rehabilitacie. Mam artrozu chrbtice zhorsenu pocas tehotenstva. Nemohla som ani dvihnut nohy na kozu.

tinka1234567
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
tinka1234567
autor
17. sep 2021

@ejanjelik och tak ste ma nepotešili..ja netuším co to je ale tiež je to akoby také lámanie v bedrách a kolenách a nikto ma nechce vyšetriť každý tvrdí že je to normálne v tehotenstve...

ejanjelik
17. sep 2021

@tinka1234567 pocas tehotenstva ma bolelo aj koleno, ale asi z vahy. Urcite ak to po sestonedeli neprejde ist za ortopedom.ja som cakala dlhsie, lebo mam vrodeny problem so stehennou kostou a myskela som ze to je to.

mamutka
17. sep 2021

@tinka1234567 tie schody sú zlé 🙁 ak máš teraz tento problém, tak tie schody podľa mňa budu dôvod, ak to po porode neskončí. Často som čítala ako nie je problém bývať bez výťahu, ved aspoň po pôrode žena rýchlo schudne.... Ale stačí mať smolu na túto speci diagnózu a človek pozná uplne nové dimenzie bolesti 😶 keď sme ten byt predávali, došiel pár, tehotná baba.....akokoľvek veľmi som už chcela ísť preč, im som rovno povedala, že to nemajú kupovať, a co sa môže stat.... Píšem to ako človek, ktorému v nemocnici po operácii povedali, že veľmi dobre znáša bolesť. Doslova som nemohla vychádzať z bytu, museli sme sa sťahovať

tinka1234567
autor
24. sep 2021

Tak ja som nakoniec od včera odkázaná na barly, neviem uz vôbec chodiť 😞

mamutka
24. sep 2021

@tinka1234567 jemine, to mi je ľúto, to je hrozne. A ešte tie schody.... Ak by sa dalo, presťahujte sa 😶 aj lekár niečo poradil, má víziu ako ďalej pomôcť, či len dúfať, že po pôrode bude dobre?

tinka1234567
autor
24. sep 2021

@mamutka ukázalo sa ze mam vyklenutie platnicky ale nezasahuje to do nervu... Ale ze mi nemá ako pomôcť

ckatka
24. sep 2021

@tinka1234567 to aj mne povedal ortopéd...ze jedine barly mi vie dať. A max paralen. Ale ja som to nemala až také strašné, možno aj preto ze som dlho v tehotenstve ešte cvičila (aj keď niektoré pohyby sa mi nedali vôbec).
Keď bol maly hlavou dolu bolo to peklo. Keď bol priečne, dalo sa to. Našťastie hlavou dolu často nebýval a takmer do pôrodu bol väčšinou priečne.
A keď sa otočil v 37tt tak to už má hospitalizovali potom...A v 38 vyvolavacky a šiel potom sekciou von.
Kolky si týždeň?
Ja som mala chvíle keď som nevedela spraviť krok. Potom sa nejako pohol, a dalo sa mi.
A takmer do pôrodu som chodila všade na skútri 😂tým sa dalo dostať všade takmer ku dverám a nemusela som chodiť kus peši. Boli dní keď som šla 20 minút do škôlky so starším, čo mi bežne trvá 3 minúty. A boli dni keď som ho radšej odhlasila, lebo som neprešla ani z domu von 🤦‍♀️
Vydrz to už nejak, cvic ak sa ti da aspoň nejakú jogu a húb sa tak ako ti telo dovolí. Prejde to. Ak to bude veľmi zle, tak sa dohodni s lekárom nech ideš co najskorsi mozny termín rodiť.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre