Chceli mi dat drobca vybrat ale hned povedali ze by neprezil a uz ma aj vystrasili ze mam take slabe prietoky ze to aj tak nemusi prezit...som uz z toho zufala a este aj CRP mam zvysene na 30
Veľa štastia prajem, nech babo vydrži v bruško co najdlhšie a nech je všetko v poriadku
Ja som nic takéto nemusela riešiť, ale tebe a aj bábätku držím palce a želám všetko dobre, držte sa !
Ahoj drzim ti palce aby vsetko bolo poriadku!A neboj sa ja som sa narodila na 27 tt a som zdravá!
nam maly spunt zaostaval tiez o 3-4 tyzdne, mala som anemiu- mislelo sa ze koly tomu. porodila som o 1,5 tyzdna skor a az vtedy sa prislo na to ze mal uzlik na pupocnej snure. mal 47cm a 2,7kg, ale zatial je v poriadku ma 5 mesiacov. snad nic dalsie nepride. zelam obom vela zdravia a uspesny prichod na svet
Nepises, v kolkatom si tyzdni. Je rozdiel, ak dieta zaostava 4tyzdne a ty si v 20 alebo 30tom tyzdni. Ak ale tvoje dieta zaostava a dovodom je nedostatocna vyziva, tak je celkom logicke, ze ho chcu vybrat. V tvojom brusku mu totiz bohuzial vobec nie je dobre a predlzovami tohto casu mozes dietatu skor ublizit. To mas ako keby tebe nedali mesiac alebo aj viac najest. Napriek tomu, ze si predtym bola uplne zdrava, tak po tom mesiac bude z teba troska (ak vobec).
Vazne, ak dieta nema vyzivu, nemusi byt pravda, ze cim dlhsie je v brusku, tym lepsie pre dieta. Moze to byt kludne aj naopak - poskodenie plodu z dovodu nedostatku vyzivy, ktore by v pripade skoreho zasahu nemuselo byt pritomne, alebo aspon v mensom rozsahu.
Ak si si nie ista, skus konzultaciu u ineho lekara.
Ahoj moja malinka zaostavsla tiez tak nejako ale nakoniec som porodila v 37tt ale malinka mala 1800g a 43cm mala na pupocnej snure same uzle doktor pobedal ze je to dieta z neba ze to este nevidel ze sa vobec neudusila proste bola vyvinuta len nemala vyzivu. Teraz ma cez 12kg a je to riafny cert a podotykam nebola v inkubatore len 1 den kvoli teplote si nevedela udrzat. Veeeela stastia.
som v 23tt a moje babo zaostava o 3 tyzdne, rucicky a nozicky dokonca az o 5tyzdnov, mam tiez horsie prietoky a hrubsiu placentu, ale vahu malo vporiadku na dany sklz. Neviem co bude dalej..
@veronicka12 Ahoj, od ktorého týždňa začalo to zaostávanie? Aj si cítila postupne slabšie pohyby?
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Ja som to sice sama neprezila ale ak mas slabe prietoky tak riziko ze sa babo narodi velmi predcasne je velikanske.cim dlhsie je v tvojom brusku, tym vacsiu sancu ma na prezitie.musis sa alw psychicky pripravit na vsetko.nie je to ruzove.ak sa narodi pred 30tt tak moze mat (ale nemusi) vazne komplikacie.po 30tt sa dava vacsia nadej ale tiez tp moze byt komplikovane a moze to trvat dlho kym si babatko ponesiete domov.zelam vela stastia.