Ahoj! Čakám svoje prvé bábätko, som len úplne na začiatku, v polovici šiesteho týždňa.
Fyzicky je všetko relatívne v poriadku, mávam nevoľnosti, ale nie je to nič, čo by sa nedalo prežiť. Horšie je to po psychickej stránke. Približne od decembra sa liečim na OCD sprevádzané úzkostnými stavmi. Mala som stavy, keď som skoro celé noci nespala, lebo som mala úzkosť a rôzne obsedantné myšlienky, ktoré ma desili. Začala som užívať Sertraline Actavis 50 mg a na upokojenie XANAX 0.25 mg, posledný mesiac len polovičku z tej 0.25. Keď som zistila, že som tehotná, šla som k psychiatričke, ktorá mi povedala, že mám užívať polovičku Sertraline a XANAX vysadiť. Na upokojenie si dávam Magnerot a čaj z medovky lekárskej, o ktorej mi bolo povedané, že sa v tehotenstve môže. Môj problém však je, že mám úzkostné stavy a to najmä večer, aj keď počas dňa tiež občas pociťujem napätie a nepokoj. Strašne sa bojím, že tieto moje stavy ublížia bábätku, keďže som len na začiatku a všetko sa mu len vyvíja. Hrozne sa bojím, že kvôli tým stavom potratím. Chytá ma panika z toho, že keď tieto stavy prídu, nemôžem si dať liek na upokojenie a iba to sama pretrpieť. Včera ma už opäť "chytali" obsesívne myšlienky a cítila som sa hrozne. Čím viac sa pokúšam ostať pokojná, tým viac sa stresujem. Prosím o nejakú radu žien, ktoré to mali podobne, ako s tým dokázali bojovať a či je ich bábätko v poriadku. Našla som rôzne diskusie, ale väčšinou tie ženy boli už aspoň v piatom - šiestom mesiaci. Za každú radu vám budem vďačná.
@n_f ja som mala pp a tiež som užívala sertralin. Teraz som 31+3 na začiatku som si dala pár krát potom už nie ale snažím sa to zvládnuť aj keď nie vždy sa to dá. A čím som viac tehotná tým mám horšie stavy v hlave. Ale vždy keď to príde sa snažím zamestnať hlavu niečím iným.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@n_f napísala som ti správu