Poradíte mi ?chcem vaše skúsenosti ženy no tak prv začnem prve tehotenstvo skončilo zle premklasia 7mesiaci ukončili mi tehotenstvo mala som cisarsky a po 10rokou som otehotnela zase teraz som v 8mesiaci zatiaľ.tehostvo ide bez komplikácie ale ja mám zdravotné problémy uzskostne stavy búšenie srdca to sa liečim dlhodobo a mám strach teraz s pôrodu neviem či budem rodiť alebo budem mať cisarsky rez radšej chcem to druhé mala niektorá také skúsenosti
to prvé bábätko prežilo? ak nie, tak normálne by som išla za prednostom že už to nedávam psychicky a v 38tt chcem vyvolať pôrod resp. cisársky... netreba obiehať psychiatra. toto pochopí každý príčetný lekár
@zuzanka.zuzu tak by to malo byť, ale bohužiaľ nie je. Veľa pôrodníc naháňa prirodzené pôrody kvôli umiestneniu v hodnotení. Ak je autorka v takomto stave, neriskovala by som a nespoliehala sa na dobrú vôľu. Náhodou sa niečo stane a budú sa tváriť, že sa o ničom nebavili.
@michaela789 však preto som sa pýtala či prežilo. ak áno, tak je "len hysterka". ak neprežilo, tak jej vyhovia
@zuzanka.zuzu prečo by mala byť hysterka v hocktorom z prípadov (či dieťa prežilo alebo nie). Evidentne má traumu a sama vraví že sa lieči na úzkosť. To je samo o sebe dostatočná indikácia na sekciu, stačí ak jej lekár orazí že áno, pani sa u mňa lieči a je to naozaj dostatočne vážne na to, aby sa jej vyhovelo.
Tak či onak, na dobré slovo by som nedala a vybavila papier. Však to je to najmenej, ak pravidelne navštevuje psychológa alebo psychiatra.
@zuzanka.zuzu to prvé bábätko žilo 3dni zomrelo potom mne museli ukončiť tehotenstvo lebo tam išlo už môj život a brucho bábätko začalo dusiť a nesom žiadna hystérka len mám dlhodobé liečenie uzkosnne stavy strach
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@sara967 ak sa liečiš na úzkosti, je možné aby ti psychológ/psychiater dal odporúčanie na cisársky rez z dôvodu zlého duševného zdravia.