Úzkosti v tehotenstve

20. sep 2024

Ahojte neviem co sa stalo, amniocenteza dopadla OK, cakam druhe babo, som uz 22 tt a na mna chodia stavy, uzkosti, panika. Som liecena Dr. po poporodnej. Cize som na liecbe ale som na dne, take strachy sa ma zmocnuju, ze s malym to nezvladnem, maly rozostup. A pritom sa na malinku tesim 😳🙈

jankafresova
20. sep 2024

je super že sa na nu tešíš.Hovorila si o tom s tvojím doktorom a prípadne psychológom?
pripomínaj si, že zatial sa ešte nedeje, že niečo nezvládneš, zatial si tu a teraz a jediný problém je, že ako sa teraz upokojiť.Porozprávaj sa aj s niekým, komu dôveruješ ako partner, rodina,priatelia.
Ak sa dá,skús miernu fyzickú aktivitu - to niekedy pomáha. Vyskúšaj niektoré jednoduché relaxačné techniky, napríklad dychové cvičenia.proti úzkosti napríklad pomáha: Nádych na 4 sekundy, zadržať dych na 7 sekúnd, pomaly vydýchnuť na 8 sekúnd, a opakovať 😊

Naplánuj si čas na trápenie: na koniec dňa vyhrad 30 minút,a nedrž si strachy a starosti držali po zvyšok dňa (precvič si, že si budeš pripomínať: „K týmto myšlienkam sa dostanem neskôr“).

Skús počas úzkosti aj upokojovanie ako: vymenuj 10 vecí jednej farby okolo seba. Potom 10 vecí jedného tvaru, napríklad obdlžnik. Potom vymenuj čoho všetkého sa dotýkaš, napr že citiš ponožku na nohe, lakeť na kolene,atď.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre