Ahojte neviem co sa stalo, amniocenteza dopadla OK, cakam druhe babo, som uz 22 tt a na mna chodia stavy, uzkosti, panika. Som liecena Dr. po poporodnej. Cize som na liecbe ale som na dne, take strachy sa ma zmocnuju, ze s malym to nezvladnem, maly rozostup. A pritom sa na malinku tesim 😳🙈
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
je super že sa na nu tešíš.Hovorila si o tom s tvojím doktorom a prípadne psychológom?
pripomínaj si, že zatial sa ešte nedeje, že niečo nezvládneš, zatial si tu a teraz a jediný problém je, že ako sa teraz upokojiť.Porozprávaj sa aj s niekým, komu dôveruješ ako partner, rodina,priatelia.
Ak sa dá,skús miernu fyzickú aktivitu - to niekedy pomáha. Vyskúšaj niektoré jednoduché relaxačné techniky, napríklad dychové cvičenia.proti úzkosti napríklad pomáha: Nádych na 4 sekundy, zadržať dych na 7 sekúnd, pomaly vydýchnuť na 8 sekúnd, a opakovať 😊
Naplánuj si čas na trápenie: na koniec dňa vyhrad 30 minút,a nedrž si strachy a starosti držali po zvyšok dňa (precvič si, že si budeš pripomínať: „K týmto myšlienkam sa dostanem neskôr“).
Skús počas úzkosti aj upokojovanie ako: vymenuj 10 vecí jednej farby okolo seba. Potom 10 vecí jedného tvaru, napríklad obdlžnik. Potom vymenuj čoho všetkého sa dotýkaš, napr že citiš ponožku na nohe, lakeť na kolene,atď.