Úzkosť v tehotenstve

11. jún 2023

Ahojte mal niekto úzkosť az zle depresívne nálady v tehotenstve,placlivost ako ste to riešili?

viki_00
11. jún 2023

Ahoj, som v 9 tt a mám dni kedy je to horšie že sa bojím čo ma čaká až do pôrodu a po pôrode, je to vytúžené babo veľmi sa oňho bojím a vzdy sa veľmi bojím že sa niečo pokazí, potom mám dni kedy si to užívam a som šťastná. Asi to tie hormóny 🙈🤣 treba si poplakať keď treba, neni dobre udržiavať v sebe emócie, ja som to v sebe dusila dlho aby som bola v klude no jeden večer čom vybuchla a plakal som 5 hodín stále. Takže kľud 🙂

marianarem
11. jún 2023

Ja som mala uzkosti, mavam ich uz roky. Hormony to zhorsili, ale hlavne na zaciatku, potom to uz bolo lepsie. Dalsia supa boli este prve tyzdne po porode.
Ja som to neriesila v podstate nijako, teda jedine oddychom, relaxacnou hudbou a tak podobne. Nejako som na to uz za tie roky zvyknuta. Nezda sa mi (aspon zatial), ze by to malo nejaky neblahy vplyv na dieta. Maly je jedno vesele a sikovne slniecko. Ma 3.5r.

autor
12. jún 2023

@marianarem ahoj ja tiež to už mám roky za tie roky som si zvykla to ovládať ale v tehotenstve sa mi to zdá horšie.brala som chvíľu magnézium ale doktor že to sa berie v druhom trimestri až ale mne sa zdá že trochu zaberá pijem len ten sumivy z DM drogérie alebo medovkovy čaj občas.Takze sa to neprejavilo na malom? A ako to prešlo po pôrode u teba?

marianarem
12. jún 2023

Neprejavilo sa to a po porode to preslo same. Ono je to o hladinach hormonov. Na zaciatku tehotenstva hormony prudko stupaju - resp. je obrovsky rozdiel medzi pociatocnou hladinou a aktualnou. Telo sa nestiha adaptovat. Neskor to sice stupa priblizne rovnako rychlo, ale oproti hladine spred tyzdna-dvoch to zase uz taky rozdiel nie je (pre telo je rozdiel ci ides napr. z 10 na 100 alebo z 1010 na 1100). Takze telo sa uz adaptovat stiha. Po porode je zase skok z obrovskej hladiny skoro na 0, takze tie nervy to zase citia. Po par tyzdnoch sa telo adaptuje a malo by to odzniet. U mna to tak bolo.
Inac ja som brala Magnerot cele tehotenstvo, podla mna si kludne mozes dat.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre