Úzkosť v tehotenstve

23. feb 2022

Ahojte, som na permanentnom home office a to mi urcite nepridava na pohode, kedze som ako keby stale v permanentnom napati. Snazim sa okrem prace zamestnavat mysel domacimi prácami, knihou.. Von moc nechodim, kedze po praci uz je tma a skaredo a rodine moc nechodim kvoli hroziacemu covidu. Stale mi beha po rozume, ci bude dietatko ok, nakolko beriem aj nejake lieky, ale zatiaľ vsetky kontroly su ok. Som v 4 mesiaci. Myslite, ze môže takáto permanetna, hoci nie silna uzkost, poznacitdiwta?

autor
23. feb 2022

Citala som clanky o hroznych nasledkoch uzkosti na dieta, ale to uz boli asi silne stavy. Dakujem.

marianarem
23. feb 2022

Ja som mala tiez v tehotenstve velmi casto uzkosti a maleho mam velmi vydareneho, tehotenstvo, porod aj vyvoj uplne bez problemov. O akych strasnych veciach so sa docitala?

autor
23. feb 2022

@marianarem dakujem. Okrem predčasneho porodu a nizkej hmotnosti to bola napr. vyssia citlivost, placlivost u deti, narusena nejaka draha v CNS, adhd, neskorsi psych. vývoj a pod.

dominika_sk
23. feb 2022

Ja mam dve deti a vidim rozdiel v tehotenstvach a ake deti su. Pri prvom som bol nervozna, uzkosti a taky je aj syn. Strašne urevane decko, bola to katastrofa. Zato druhe tehotenstvo som si užila, bola som pokojna a taky je aj syn. Musiš chodiť von, pobehaj si po obchodoch, do prirody, hocičo. Teraz som na materskej druhy rok a cela tato situacia na mňa velmi zle vplyva, tym že som stale doma mam hrozne uzkosti a nepokoj.

marianarem
23. feb 2022

U nas vobec nic z toho. Ja som tiez kedysi citala studie, u zien, ktore nemaju ine problemy, je ten porod skorsi v priemere o par dni. Doktorka na klinickej farmakologii mi to vysvetlovala tak, ze do mnohych studii sa zapajaju aj zeny, ktore uzkosti riesia alkoholom, drogami a tam su potom take problemy.

bolarazjedna
23. feb 2022

Som rada, že si vytvorila takú tému, lebo aktuálne aj ja bojujem s úzkosťou, som v 22.tyzdni, a asi stále je to horšie. Ja zas moc prežívam ukrajinsko-ruský konflikt, včera som cely deň preplakala kvôli tomu. Človek žije slušne, v živote nikomu som vedome neublížila, budujeme pekne bývanie, pracujeme, sporíme, a keď príde naše vytúžené dieťatko tak človek má strachovať, že bude vojna a všetko stratí. Moje dieťa v brušku si zaslúži, aby vyrastal v pokoji a mieri, v láskavom náručí oboch rodičov, a nie v permanentnom strachu o život. Očividne ale to až moc prežívam, lebo nikto v mojom okolí nestrachuje a teší sa zo života, nie ako ja.

Ak máš pocit, že máš toho priveľa, zamestnávateľa môžeš požiadať o zmenu pracovného času - napr aby si nemala permanentný HO, ale vymedzenu pracovnú dobu, tak, aby po práci si mala čas aj na prechádzky, psychohygienu. Možno by som zvážila aj pravidelný kontakt s presne vymedzenými osobami, napr s rodičmi ja sa stretávam pravidelne, covid-necovid.

autor
23. feb 2022

Ďakujem za odpovede, tie HO uz maju rusit, zase chodit do prostredia, kde je covid, nic moc.. Na pn ist nechcem.. Budem sa snazit viac chodit von aspon. Aj som sa troska ukludnila.

autor
23. feb 2022

@marianarem si ma ukludnila, dakujem

autor
23. feb 2022

@dominika_sk keby placlive, este to je mozno ten lepsi pripad

marianarem
23. feb 2022

To som rada a drzim palce 🍀

sisa2802
25. feb 2022

Ahoj.ja som bola pocas tehu v permanentnom strese, aby som nechytila covid,aby bolo babo ok, stresovala som pri akomkolvek prejave tehu ktory som nepoznala. Prerastlo to do takej úzkosti,ze mi tvrdilo brusko,zle sa mi dychalo. Nakoniec som isla k psychologicke.vyrozpravala som sa, vyplakala, ulavilo sa mi a hlavne mi poradila ako sa s tým vyrovnat. Ako dychat ked pride na mna úzkosť. Pomohlo mi to a v septembri sa nam narodilo zdrave dievcatko. Neboj sa o veciach hovorit priamo, nic nieje hanba.drzim palce vsetko bude dobre

autor
25. feb 2022

@sisa2802 ďakujem ti!! Vela zdravicka

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre