Úzkosť v tehotenstve

10. júl 2023

Ahojte mávate také stavy úzkosti zlá nálada negatívne myšlienky že sa vám nič nechce a placlivost? Ako ste to riešili?

kiki68
10. júl 2023

Ja som mala, stale som nieco robila, tak mi bolo najlepsie. Vypnut tie myslienky. Keby je horsie tak rovno psychiater.

autor
10. júl 2023

@kiki68 ahoj neprejavilo sa to nejako na bábätku po pôrode?

marianarem
10. júl 2023

Ja mam uzkostnu poruchu, takze ano, mala som. Riesila som to ako inokedy - sustredenim pozornosti na nieco ine a podla moznosti pozitivne, relaxaciami, vytvorenim pokojneho prostredia. Maly ma 3.5r, doteraz som nezbadala, ze by to malo nanho nejaky vplyv. Je taky nesmelsi, ale to sme aj my s manzelom. Inac je take pozitivne slniecko a sikovny je. Cele tehotenstvo sa vyvijal priam ukazkovo.

kiki68
10. júl 2023

Nie, maly je oki, bol prave velmi pohodove babo, neplakal nejako velmi, on je sice bojazlivejsi typ skrz ine deti, ale inak je to drzka a je ho doma vsade dost. Chytry je ako cert, ma svoju hlavu. Uz ma tri roky 😀 to ze nema rad ine deti, tak to ke skor povaha ako moj muz, tam ani keby sedim v tehu na konari s tym nepohnem. Vobec sa nestresuj, su to hormony v tehu. Ja som bola ready ist po porode keby to neprejde rovno k odbornikom ( aj som si nasla preventivne) a nakoniec po porode som bola ako keby iny clovek. Taka spokojna mama, ktorej ide kojenie, plienky, babo spinka, ja lietam ako sarkan. Cize mozno ako to niekomu udrie po porode, tak mne to udrelo v tehu. Ale sak prezili sme vsetci bez nejakej ujmy. Mne dost pomahalo aj naplanovat cely deem, ziadne prekvapenia, ziadne veci mimo plan. A robit nieco, strihat kriky, piect, proste nesediet necinne.

autor
10. júl 2023

@marianarem a nebrala si nejaké lieky ? Ja už neviem ja to nemám každý deň tak ale úzkosti mávam aj občas depresie bojim sa niečo brať v tehotenstve možno ak tak niečo prírodné takto mimo to viem ovládať myslím že u mňa je to dedicne preto sa bojim

autor
10. júl 2023

@kiki68 no asi niečo na tom pravdy bude mne strašne lezie na nervy keď sa ma vypytuju na tehotenstvo v rodine už pomaly tam ani nechcem ku nim chodiť a keď muž čosi zabrdne do mňa tak už mi je do plaču a len revem a nechcem ani z postele vyliezť taká chvíľková depka.tiez nad tým rozmýšľam a akého odborníka si zvažovala? Neviem či kde treba výmenný lístok.

marianarem
10. júl 2023

Brala som velmi nizku davku AD Mirzaten, ale to skor kvoli spaniu, na uzkost to u mna velky vplyv nema. Cize bojis sa, ze dieta to zdedi? Tak to zial moze byt, ak mas aj nejaku uzkostnu povahu, ze ju moze mat aj dieta. Ale tak ak vies s tym pracovat, naucis v najhorsom aj dieta.

zuzakava
10. júl 2023

Ahoj, odporúčam to riešiť s lekárom. Známej takéto stavy začali v tehotenstve, po pôrode sa to nezlepšilo, rodina to ignorovala (veď to prejde). Neprešlo, skoro by došlo k tragédii. Neignoruj to, vyhľadať lekára nie je hanba. Známa brala lieky, dnes je úplne v poriadku. Radšej to podchytiť skôr. Držím prsty.

zuzakava
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
10. júl 2023

@marianarem no myslím pretože aj rodičia sú takí otec berie lieky na depresiu ale ja moc nechcem brať antidepresíva.ja si myslím že ťa úzkosť je u mňa preto lebo mamka chcela mať chlapca a bolo dievča a celý život mi riadila a moc som si s ňou nerozumela aj mi vyčítala že som ako otec.tak ja som sa nejak naučila s tým pracovať že raz je horšie raz lepšie ale vraj v tehotenstve sú zato zodpovedne viac tie hormóny.

autor
10. júl 2023

@zuzakava a brala ich dlhodobo? Práveže neviem antidepresíva že pomôžu ale skôr tie stavy sa zvyknú vracať po vysadení.ja ani doma moc lieky neberiem preto sa bojím.

zuzakava
10. júl 2023

Lieky brala dlhodobo, lekár jej dávky pomaly znižoval. Už je pár rokov bez liekov a úzkosti sa jej nevrátili. Chápem, že máš strach, psychické problémy je však potrebné riešiť ako akýkoľvek iný zdravotný problém. Spomeň to aspoň na poradni gynekológovi, uvidíš, čo ti povie.

marianarem
10. júl 2023

Urcite aj hormony, ale bola si niekedy u psychologa? Ak mas problemy s rodicmi, tak ja by som isla este teraz v tehotenstve. Tam ide aj o to, aby si neposunula dalej nejake spravanie a pristup od rodicov. Je mi jasne, ze sa snazis a budes snazit robit veci inac, ale niektore veci su len v podvedomi a naskakuju automaticky v narocnejsich situaciach s detmi. Ja by som to skusila este nejako preskumat.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre