Ahojte, takže zacnem tym ze som znovu tehotná a uz oar dni pociťujem úzkosť.. taky ten počiatok, busenie srdca, zvieranie hrude, dýchavičnosť, .. najma ak sa nejak vytocim , rozrušim. Mala som.to kedysi dávno po puberte...uzkost a strach ze umriem. Neriesilo sa to. Potom ok a ako som.ostala prvýkrát tehotná objavilo sa to a fost intenzívne, ku koncu tehotenstva som sa uz modlila aby som porodila a preslo to . A tak sa aj stalo.. teraz som v 17 tt a citim ze to znova prichádza.zle sa mi dýcha a chytá ma z ničoho nic panika.. Chcem stým bojovať, doktor o tom vie povedal že lieky mi nedá a ze mam zmeniť myšlienky a tešiť sa na babo, byt pozitivna..ano , chcela by som veľmi, ale .... Z každej strany je korona... Korona, choroby, obmedzenia, vakcíny smrť, očkovania... Ja si uvedomujem ako stale všade vidim negatívne veci..a to telku divam naozaj minimálne,iba večer ,no aj tie filmy su poväčšine negatívneho charakteru, komédie minimálne.. Do toho moj malý stres z pôrodu a budúcnosti ,ze ako zvládnem detičky dve atd,ved to poznáte. No a toto bol vyvolavac aj pri prvom, stres z materstva, bala som sa všetkého co ma čaká aj ked som sa velmi tešila,som taka citlivá v tomto asi,, moja psychika je oslabená skrz minuloosť, porucha príjmu potravy , dlhoročná... Takže som slaba co sa psychiky tyka, ale chcem stym bojovať... Naco sem píšem? Asi len sa potrebujem vykecat a ked by ste vedeli o nejakom linku, stránka na internete s vtipnymi vecami,vtipny, videá... niekde niečo lde naberiem pozitívne myslenie, nieco vtipné, ani neviem kedy som sa smiala naposledy, všade len korona a blbosti negatívne, stale nejaké problémy... Chcelo by to nejaké vtipné príbehy si prečítať, dajte nejaké rady,kde nájsť pozitívne veci, ako sa odosobniť a brať všetko s humorom. Je toho teraz vsade neskutočne malo a neviem kde to hľadať. Potrebujem súrne smiech 😔
Začni sa viac zamestnávať, hlavne myseľ, skús napríklad pozerať seriály, je ich kopec Priatelia, Emily in Paris, Sex v meste, Gilmorky alebo čokoľvek iné také babské, čo ti navodí pozitívnu náladu, prípadne si nájdi na youtube rôzne youtuberky, ktoré hovoria o móde, kozmetike napríklad petralovelyhair (veľmi pozitívna baba). Musíš hlavne stále niečo robiť, aby si nemyslela na tie zlé veci. Držím prsty 🙂
Ja viem cim prechadzas, vzopri sa tomu ako sa len da. A pusti si toho fera, co sa oblieka za zenske a paroduje ich, ja sa na tom drhnem v slabej chvilke. Tiez je super, co robi frontman IAMX, cez Crowdcast robi mental gatherings a dost mi pomohlo tam vyoutovat uzkost a strach. Je to od neho mile teda
Ďakujem vám 🧡za typy, ... napriklad fera som veru dlho nevidela,to je fakt 🙂 musim vypnúť tv a eliminovať tie kraviny co su okolo a radšej sa sústrediť inym smerom. Dúfam ze sami to podarí.. posledný mesiac som to veľmi zanedbala,tym pádom sa to cele u mňa zhoršilo. Budem sa snažiť vzdy sa nejak zamestnať aj ked to je ťažké, musim a veľmi chcem stym bojovať. Určite sa to da, dnes som skúsila aj nejaké dýchanie ked to na mňa prišlo.. trošku to pomohlo, no budem trénovať. Najradšej by som bola keby tie stavy vôbec neprídu
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Musíš sa zoprieť svojho strachu, veď sme ženy a sme silné!!! Už len to, že žiješ musíš mať silu. Hlavne na to nemyslieť!!!!!!!!! na to, aké by to bolo keby sa to toto a toto stalo. Veď každý má strach, aj ja keď si pomyslím, rozbúši sa mi srdce až. V duchu sa po mojom pomodlím a snažím sa myslieť na iné.
Skús si pozrieť Kavej - sk.mall.tv stránka, na tiktoku sú aj vtipné videjka 😉
Proste nesmieš pozerať na svoj strach, musíš byť pre seba silná aby si mohla bola šťastná a ľudia okolo Teba.