Zeny vyse dvoch tyzdnov velmi zle spim v noci, som len 28tt…k tomu sa mi pridala asi 4-5dni uzkosť a strasny smutok, ked som taka unavena tak sa mi chce len plakat a nemam chut na nic, ako keby som mala vypnuty mozog a hlavu…bojim sa potom o seba aj babo, zacne ma hned prehanat 🙈 uplne psychika hapruje…moze to byt z tej unavy? Mali ste to pri takom vycerpani z nespavosti v tehu? Ze nic nevladzete?
Môže to byť aj poklesom melatonínu v tele. Dopraj si viac pohybu na vzduchu, keď svieti slnko - stačí prechádzka. A nájdi si niečo manuálne doma, stačí puzzle, skrátka niečo čo ťa príjemne unaví. A skús chodiť spať skôr o 21-21.30.
Samozrejme, zo zleho spanku mas uzkost aj depresiu hned. Plus k tomu este hormony. Je to veru nic moc, ze nespatie zacina uz pocas tehotenstva. Ja by som bola na tom podobne, ale mala som "stastie", ze som v 7. mesiaci ochorela a bola som chora uz az do konca a bola som z toho spava.
Ak by sa to nejako hrotilo, tak chod radsej za lekarom, lebo zataz este len pride po porode.
Nedovoľ aby ťa smútok a úzkosť ovládali,prečo v noci zle spíš? Ak ti behajú zlé myšlienky hlavou,snaž sa ich odohnať preč z hlavy,ak príde na teba úzkosť,skús myslieť na pekné veci,mysli na bábätko,že každý deň bude plný 😲,to čo cítiš ty,prežíva aj tvoje dieťa,ja som spala tiež,moje tehotenstvo super....až do pôrodu 🙈🙉🤣🤣,moja švagriná,chodila ku mame každý deň na návštevu(stále keď prišla,ľahla a zaspala 😀),myslím že sa dáva aj železo,pri nadmernej únave,tak ukáž úzkosti,že už nemá šancu nad tebou vyhrať.
Baby ďakujem!🙂
Spánok je strašný, raz kvôli zahe, inokedy kvôli bolestiam bedier, neviem si nájsť polohu, každu minutu cikam🙈 a podobne…nespavosť ma dosť trápi…trva to už príliš dlho…neviem čo s tym fakt, preto tie stavy uzkosti potom🙈
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
ja som tiez unavena a nejako sa snazim si to nepripustat, je to na psychiku ked clovek nespi ale ja sa tym napriklad netrapim a nesledujem hodiny lebo ked som sledovala tak bolo aj 5 rano a furt som bola hore😆
snaz sa aspon par nejakych aktivit cez den spravit aby si sa zamestnala, ked mas chut plakat tak si poplac ved na tom nic nie je.. a babo je v pohode nezavisle od tvojho rezimu, aj ked ty nespis ono spi kedy chce