Mamicky uziva niektora teraz egilok? Mala by som niekolko otazok
@nitka1157 tabletky znizuju aj tlak a vy ho mate dost nizky. Ja som tlak mavala 120/80 ale tep bezne 150. V tehu som brala este magnezium. To by vam nestacilo? Asi 3x mi upravovali davku, raz vela, potom malo, trvalo to kym sa to ustalilo. Potom uz bolo dobre, aj v tehu som nemala ziadne problemu co sa tohto tika, akurat som mala castejsie kontroly
@fiafia ved preto ze ho ja mam celkovo nizky a este tieto lieky plus magnezko zrazi mi to este viac.uzivam lebo tlaly a arytmiu mam a tep do 100 co sa mi nezda vela.doma v klude mam 70/90 tep.po tabletke mam tep 66/80 ako kedy..
Este ma zacalo aj prehabat ci to nebude robit magnezko plus egilok..praveze som neni u nikoho kontrolovana.len obvodna povedala ze si mam sledovat tlak ale nepovedala kedy kontrolu nic.to je take dr ze az...
@nitka1157 objednala by som sa na interne, pri takomto tlaku by mozno stacilo len magnezko.ani nizky tlak nieje dobry, mne tak klesal velmi ked mi dal vysoku davku, to som chodila.ako opita. ,tep 100 este nieke taky zly a v tehotenstve bezny ,vyssi narok na telo. A tiez moc sledovat nie je dobra cesta, psichika robi vela. Kym niesu citelne problemy, neriesit. Porod bol v pohode, vobec ma nenapadlo riesit tlak alebo tep a nemala som s tym problemy
Uzivam egilok uz skoro 4r, pocas toho boli dve tehotenstva, dopegyt mi vysadila hematologicka nakolko mi umelo zvysoval protilatky v tehotenstve, takze druha volba lieku na tlak bol jednoznacne egilok, konzultovany s gyn v CR nakolko u nas s tym gynekologovia nemaju skusenosti, kedze automaticky sa hned siaha po dopegyte. Ku koncu teho len sledovali babatko ci to nahodou aj jemu neznizuje tep kedze je to teda aj betablokator. Ale ak mas problemy s tlakom/tepom, nespoliehala by som sa na obvodnu, kedze si tehotna, skor by som isla k internistovi, ktory ta bude pocas celeho tehu sledovat, urobi ti potrebne odbery, pravidelne ekg a posla toho bude upravovat liecbu. Ucinky egiloku su velmi rychle, ale vysadzat sa ma postupne.
Bola som u internistu ten mi to odporucil a obvodna mi to predpisala.ved prave ze uz mi nekazal prist na kontrolu.asi poviem obvodnej nech ma znova tam objedna.povedala mi hematologicka ze mam byt internistom sledovana ale uz mi viac nekazal prist
@monika92 dakujem, velmi ste ma potesili. Tiez berem 2,5 rano (polovicu z 5mg). Mne z Dopegytu bolo tiez velmi zle. Preto ho nechcem opat uzivat. Len moja internistka mi concor jasne opisala ze sa uzivat nesmie. Naopak gynekolog mi povedal vraj su nikde neni studie o vplyvu liekov na plod. Tak som celkom zmatena. A hlavne nechcem babu nijak ublizit.
@anel000 mne povedala že take malé množstvo ráno nemá na plod žiadny negatívny vplyv veľa ľudí užíva rôzne lieky ktoré musia niektoré ženy majú epilepsiu či berú antidepresíva a majú zdravé deti... tiež som sa bála keď som
Čakala prvé... malú som prenášala narodila sa úplne zdravá.. pri malom som to už neriešila brala som veď musím... narodil sa zdravý v tehotenstve žiadny problém našťastie nebol
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Ja concor...