Ahojte maminky máte niektorá skúsenosť s týmito kapsulami ? Som v 32 týždni a predpísala mi ich doktorka kôli tomu že som otvorená a krcok sa začal skracovať tak aby
sa to spomalilo 😞 Ďakujem pekne za skúsenosti , ... ☺️😉
@grossmann mne to predpísala koly krčku ... No čo som čítala iné diskusie tak pri problémoch s krckom nič také nespomínali len ak magnéziove tablety ... 😐
https://www.adc.sk/databazy/produkty/pil/proges... ani v letaku nepisu, ale nepisu ani nedostatok progesteronu pocas tehu 🙂 neporadim, ja som uzivala vecer (potom som lepsie spala, lebo vedlajsi ucinok je ospalost, unava), vaginalne
No ja to mám brať aj ráno aj večer , leták som čítala a nic také sa v ňom nepísalo čo sa týka toho krčka alebo tehotenstva ... A veru že som aj chvíľku po nej zaspala ..
Ja uzivam progesteron ale v tabletkach Uteogestan. Vkladam si po jednej aj rano aj vecer. A tiez to mam kvoli skracovaniu krcka, beriem to od 22 tt, teraz som 35. Je to taka novinka pri tychto problemoch, predtym sa pri skracovani robila serklaz ci daval pesar, no casto to viac uskodilo. Citala som par clankov, v zahranici robili studie ze uzivanie progesteronu pri tychto problemoch naozaj zabralo a pomohlo viacerym zenam. Ja som sa pri predoslom tehotenstve velmi skoro otvorila, teraz sa mi uz v 20 tt zacal skracovat krcok, bola som aj. nemocnici. Skracovanie sice nezastavili ale spomalili a aspon to drzi zavrete 🙂 tiez som mala zo zaciatku neskutocnu unavu po zavedeni tabletky, cca po tyzdni som si zvykla 🙂
@monulik_t tak dúfam že pomôže no veľa žien sa pri podobných problémoch s tými tabletami nestretlo a pri lezani vydržali aj dokonca ... Tak neviem či ich brať alebo nie 😞 ja ich beriem už 10 dní ráno aj večer a je mi z nich stále horšie po tom ako si tabletu dám tak mám zavrate , nieje mi ani dobre od zalutka a podobne ... Som po nich ako omamena 😟 ku tomu mám aj magnerot 6 tabletiek denne a už mám toho trošku cez hlavu ... No snažím sa to vydržať aby sa to potiahlo čo najdlhšie 😊...😐
@marconellie vydrz ❤ ja vkladam 4krat denneprogesterone a uzivam ešte duphaston 3 krát denne. Robis to pre babatko.
Zvládla som to a bábätko už máme na svete 😊❤️
@mystisch Veľa šťastia a zdravicka aj vám 😘
Ahojte, aj mne dala doktorka tieto kapsule na vkladanie ale kvoli dihescencii jazvy po cisarskom. Mate niektora s tym skusenost? Tiez rano a vecer. Lebo tiez som nikde o tom necitala.
@marconellie jeeej gratulujem 🙂 aj ja som už porodila, 7.12. sa nám narodil syn. Vydržala som nakoniec do 37 tt. Ty si vydržala do termínu?
@marconellie aj ja som uzivala...resp. este stale uzivam v tretom teimestri. Uz idem vysadzat. Ja som ho dostala kvoli tvrdnutiu brucha a bolestiam.
Haha...akurat pozeram ze uplne odveci uz pisem , ze je to neaktualne 😂😂😂
@monulik_t my sme sa narodili začiatkom 37 tt 😀 14.12. a tiež chlapček 😍
@bobulazelena dúfam že pomôže a vydržíte čo najdlhšie 😘 aj ked je to na bábätku kedy si vyberie prísť na svet 😀 veeela stasticka a zdravicka prajem obom a hlavne veľa síl pri pôrode ❤️
@marconellie dakujem pekne...hihi. V pondelok uz zacinam 37 tt.
@bobulazelena tak je to leeen na dobrej ceste 😊😍
@marconellie veru ano... Uz sa tesim aj bojim aj vsetko 😀
Dakujem.
Ahojte,co ste brali/beriete Progesteron Ladyfarma - mali ste pocas vaginalneho uzivania akoby priehladny vytok?akokeby sa rozpustila ta tabletka a ked ste sa postavili ze nieco z vas vytieklo?dik
Ahojte dievčatá, ponúkam na predaj Progesterone LadeePharma 200mg, 45 kapsúl, neužila som ani jednu. V lekárni som za to vysolila vyše 20€ a bola by skoda ho len tak nechat lezat. Ak niektorá zháňate, kludne mi napíšte, dohodneme sa.
ja som brala do konca prveho trimestra, uz mame aj babo 🙂
ostalo mi 20 tabliet Progesterone LadeePharma 200mg od Exeltris, exp.04/2019 za 10€
predám progestanelle tabletky,nepoužitá škatuľka
Baby vy ste tieto tabletky užívali vaginálne? Lebo pri prvom tehu som ich brala normálne ako tabletky (perorálne). Tak by som chcela vedieť či majú podobný účinok aj keď by som ich brala perorálne alebo je lepšie vaginálne?
@777januska777 ja uzivam vaginalne. Podla lekarky sa lepsie vstrebe,ma lepsi ucinok a hlavne nesposobuje nevolnosti ako pri uzivani cez traviaci trakt
@marconellie presne aj ja uzivam ale už si nedavam uch lebo mi je strasne zle po nych....
baby ja uzivam progestanelle len nechapem preco... lezim v nemocke a odteka mi voda ale na sone vyzera ze jej je dost a aj dr povedala ze vyzera ze sa vak zalepil. Dali mi tieto lieky a nechapem preco... krv mam v poriadku nicoho nemam viac ani menej... neotvaram sa a ani neskracujem ... netvrdne mi brucho no proste nechapem preco to musim brat ... veaj je to na udrzanie ale co mi to doplni vodu? ... neviem jem to a akurat ma z toho vsetko svrbi
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
uzivala som na zaciatku tehu - do cca 5mes. ale kvoli nizkej hladine progesteronu, aby nahodou nedoslo k potratu