Hladala som podobnu diskusiu, no nic som nenasla, tak skusim...
Minuly tyzden som bola hospitalizovana v nemocnici s vysokym tlakom a miernou bielkovinou v moci (37 - 38 tyzden tehotenstva) Nasadili mi Dopegyt 3x denne a po 5 dnoch pustili domov s ustalenym tlakom cca 130/80-90.
Od vcera sa mi ale tlak drzi na 110/60-70, co je celkom nizko. Preto som pre istotu Dopegyt vysadila, no stale mi vrta v hlave, ci je bezpecne s nim len tak seknut.
K doktorovi idem zajtra a na pohotovost s tym, ze uz sa citim fantasticky, maly klesol dole a netlaci uz ani na oblicky ist nechcem. Este podotknem, ze tlak nekolise, ale drzi sa na rovnakej urovni, meram pre istotu dost casto...
Zaujimalo by ma, ako tlakarkam vysadzoval dr. pri dobrom tlaku Dopegyt - hlavne este pred porodom, ak tu taka je. Dakujem 🙂
@andje dakujem, si ma ukludnila 😉 Lebo nizsi tlak je moj normalny a citim sa tak dobre, ze by som to dalsou tabletkou nerada kazila...
@kristinka123 preeklampsia? precitaj si dopad na dieta, s liekami na tlak a uz vobec nie u tehotnej by som sa nehrala. je ti tlak 110/60 neprijemný? odpadujes? je ti zle? nizky tlak u tehotnej je nizsi nez 80 vrchneho tlaku, 110 je uplne ze krasny tlak. tak pokial ti nie je zle pri takom tlaku, tak lieky uzivaj a az po konzultacii s doktorom ich vysadzuj, aby si si nenarobila zbytocne komplikacie, a aj babatku....
@latvia ale ono ide o to, ze ten tlak vobec nestupa, ale drzi sa bez liekov. Mne bolo po poslednej tabletke (vcera rano) dost blbo, bola som strasne unavena a bolela ma hlava, tlak dost nizky a tak som si stale premeriavala a pekne sa ustalil na hodnote 110/70 - bez zmeny cely den - uz druhy den bez liekov. Skor sa bojim, ze po tych liekoch by siel este dole a to by som tak lahko nerozdychala, hlavne ked mi je teraz uplne fajn.
Inak pre istotu meram tlak kazde 2 hodiny
@kristinka123 a ked si bola hospitalizovana, aky si mala tlak? aspon zavolaj svojmu lekarovi, ze lieky uz neberies, nech sa na teba potom pozrie.
@latvia vtedy sa mi drzal tlak 130-140/80-90 pri uzivani Dopegytu. Zajtra idem na poradnu, dnes sa mu urcite nedovolam - preto som sa chcela poradit
no mne neklesal ani po dopegyte,až po pôrode sa mi tlak upravil,takže ja som ho brala dokonca tehu a potom ešte asi mesiac
@kristinka123 tak uz si ho vysadila, uz nic s tym 😅 zajtra sa ho opytaj
Ja som mala tiez vysoky, tiez som mala Dopegyt a tiez mi ho vysadili zo dna na den 🙂 Takze myslim, ze v klude 🙂
@kristinka123 Lieky by si nemala vysadiť len tak bez toho , aby lekár o tom vedel. Ja som užívala dopegyt celé tehotenstvo a tlak bol ustálený , dokonca sme raz išli na víkend preč a zabudla som lieky doma a tlak som mala dobrý,samozrejme som užívala lieky dalej, chodila som aj internistovi na kontrolu a ten povedal že v žiadnom prípade nevysadiť bez jeho vedomia a keby mi bolo zle a tlak sa znížil tak mám hneď prísť. Nakoniec som dopadla tak že jedného dňa som z ničoho nič opuchla , tlak sa zvýšil a už nezabral ani dopegyt , ani infuzie, skočilo to predčasným pôrodom.
@andy09 ok, ale ja nevysadzujem lieky dlhodobo, ale len na sobotu/nedelu, kym sa dostanem k doktorovi. Okrem toho si pravidelne pocas dna kontrolujem tlak, aby som nieco nepodcenila a ten sa sam o sebe drzi nizko, este nizsie by som to asi nerozchodila.
Potom napisem, co povedal lekar, kedze sama som zvedava
Tak baby aby som uzavrela tuto temu, doktor s vysadenim lieku nemal najmensi problem, na poradni som mala tlak tiez vyborny, bielkovinu ziadnu. Mam si pre istotu tlak doma kontrolovat a Dopegyt uzit len v pripade potreby 🙂
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@kristinka123 uplne v pohode mozes vysadit. Mne ho davali najskor tiez 3x denne a potom len podla potreby. Boli dni, ked som ho neuzila vobec.