Užívanie antibiotík počas tehotenstva

adika11
29. máj 2013

Ahojte,

má niekto skúsenosť s užívaním antibiotík počas tehotenstva, mala som teploty a hrozný kašel, robili mi crp vyšetrenie ktoré bolo dosť zlé, brala som Zinnat 500 a po dobraní mi dr nasadila Suprax 400 a Bioparox. Má niekto skúsenosť s týmito antibiotikami, som v 28 tt a bojím sa aby som neubliila bábetku. Nie je Suprax dosť silný liek nato že už mám výsledky lepšie akurát mám stále sily kašel?

ˇProsím o rady, skúsenosti......dakujem

1ingrida1
29. máj 2013

@adika11 ahoj, aj ja som musela brat atb pocas tehotenstva,dokonca v prvom trimestri,tazky zapal pluc. prepac neviem ti presne povedat ktore to boli,ale strasne som sa bala, pretoze v letaku bolo pisane ze sa nedoporucuje uzivat pocas tehotenstva,lebo by to mohlo poskodit plod. hadala som sa koli tomu s doktorom, ze to brat nebudem,nech mi da nieco miernejsie, ale kedze mam aj astmu bola som na tom naozaj zle a hrozila mi hospitalizcia.jedine co mi na to povedal bolo,ok pojdes do nemocnice a tam sa ta nebudu pytat,daju ti aj vacsie svinstvo.tak som to teda brala. maly sa narodil velky,silny a zdravy nastastie. skus sa poradit aj s gynekologom a s viacerimi lekarmi. drzim place a prajem skore uzdravenie.

xlucia
29. máj 2013

@adika11 atb su vzdy nezelanou zatazou pre dieta v bruchu. ale vzdy lepsie liecit silny zapal, ako nim dieta ohrozit. si uz v 28tt, takze by to nemalo ohrozit, ale ak si si nie ista, mozes poziadat aj o konzultaciu ineho lekara. obe atb. co si dostala, su cefalosporinoveho radu, cize sa v tehu mozes.
moj nazor, uzila by som ich poctivo, aby som sa vyliecila a k porodu isla zdrava, ale kupila by som si k tomu silne probiotika, napr. probio fix 60 tabl. a jednu denne brala az do porodu, aby ste telo spametalo z najazdu atb.
na tych probiotikach nesetri

salo
29. máj 2013

@adika11 ahoj, ja som prave v 8tt a kým som ešte nevedela, že som tehotna som brala tiež atb Entizol, kt.sa tiež v tehu nesmu, teraz mám zase atb.ale vaginalne Macmiror, lebo mám zápal, tiež sa bojím čo bude...

joppovci
13. aug 2014

ahoj ja som v 30tt a vcera som bola u doktorky a dala mi bioparox a stodal od kaslu tepltu mam 37.7...robila mi aj crp vysetrenie a povedala ze ak ma to do tyzdna neprejde tak si mam prist pre zinnat ale nerada by som brala nejake antibiotika kedze uz som vo vyssom stadiu tehotenstva...neviem co mam robit ked kaslem tak ma tak boli brusko ze nevladzem nic..bojim sa.....mala by som ist aj za svojim gynekologom ? a poradit sa snim ze co ?je to moje prve babetko tak mam strach a bojim sa..nechcem aby sa nieco stalo...poradte mi co mam robit???

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre