Užívanie Anopyrinu a sekcia

24. dec 2024

Ahojte, mal tu niekto akútnu sekciu s tym, ze užíval Anopyrin 150mg pripadne este aj fraxiprine a ze nestihli pred sekciou ten Anopyrin vysadiť?
Totiž mam Anopyrin 150mg a 2x denne Fraxiparine 0,6 a práve ten Anopyrin je potrebné vysadiť aspon 1-2 týždne pred sekciou no ja sa bojím ze to bude akútne a nestihnú ho vysadiť….bojim sa ako by to bolo, ze nebudú môcť zastaviť krvácanie….
Dakujem za skúsenosti

30majka71
24. dec 2024

A prečo by nestihli vysadiť? Bežne sa anopyrin neužíva od 34.tt, takže je tam času dosť. A áno, stávajú sa aj predčasne pôrody, ale práve o tom to je, že oni vedia, že žena je na anopyrine, tak vedia čo majú robiť

e1i
24. dec 2024

Anopyrin som uzivala iba do konca 35tt. Potom som presla uz len na clexane. To kto ti tak dlho nechal uzivat? Ved aj v PIL sa pise ze sa vysadza

autor
24. dec 2024

@30majka71
@e1i
Preto sa bojím ze by mi ho nestihli vysadiť pretože môj zdravotný stav je taky ze to moze prísť zo dna na den…nedá sa to moc predvídať, hovorím aj na základe minulých tehotenstiev tam som vsak ten anopyrin este nemala… a nik mi ho nenechal užívať dlho, som len v 30tt

e1i
24. dec 2024

Ja som dceru rodila 29+0 ale vtedy som anp uzivala len v 1 trimestri

mikadooo
24. dec 2024

Micka, veď keby sa to stalo, že nevedia zastaviť krvácanie, tak asi dostaneš krvnú infúziu pri sekcii, akože je to komplikácia, lebo minú krvnú jednotku, čo by nebolo treba, keby si mala sekciu v "normálnom" termíne, ale tak však čo už, keď sa stane, tak sa stane, nenechajú ťa predsa vykrvácať... Neboj sa ty nič 🙂. Hlavne sa opatruj a buď v kľude, nech je bejby v pohodičke čo najdlhšie 😘.

autor
24. dec 2024

@mikadooo dakujem za povzbudivé slova ❤️ trosku sa bojím aby nedošlo k variante ze ked nebudú vediet zastaviť krvácanie vezmú celú maternicu…ale to uz mal naozaj čierne myšlienky…vďaka este raz za mile slova 🙏🏻❤️

autor
24. dec 2024

@e1i a dcérka je v poriadku? Kolko mala pri narodení váhu ak sa môžem opytat?

mikadooo
24. dec 2024

Juj to by musel byť veľký extrém, to je naozaj veľká operácia a hlavne tam hrozí zas ďalšie krvácanie, takže neviem či toto úplne hrozí... Podľa mňa skôr budú zastavovať a zastavovať, skôr len sa predĺži tá sekcia, myslím si, že pri zníženej zrážanlivosti sa nebudú púšťať do operácie, tam každý rez navyše si rozmyslia 😉. Neboj, dobre to dopadne, uvidíš ❤️

summer138
24. dec 2024

Anopyrin sa môže brat max do 34tt potom je prechod na Fraxiparine, nakoľko je v neskorších štádiách riziko zakrvacania mozgu plodu.

kiki68
24. dec 2024

Oni si s tym poradia, vies kolko ludi uziva tieto lieky denne a roky? By vsetci pomreli pri akutnych zakrokoch

e1i
24. dec 2024

Chvalabohu je v poriadku, uz ma 5 rokov. Ale prvy rok bol najtazsi by som povedala. Mala zakrvacanie 3.stupna a cvicili sme vojtovku 10m ale je bez nasledkov. Mala 1370g a 40 cm

e1i
24. dec 2024

@summer138 pri predcasnych detoch je to riziko zakrvacania takmer vzdy. A nemusi suvisiet s liekmi

autor
24. dec 2024

@e1i to som rada 🙏🏻

autor
24. dec 2024

@mikadooo
@kiki68
Dakujem vam ❤️

kiki68
24. dec 2024

Moj tato sa velmi bal, akutne musel a berie to iste, len iny nazov lieku a primar mavol rukou, ze co janci, ze to bezna vec. Oni rataju so vsetkym pri porodoch. Pre nich je to bezna situacia. My to mame raz za zivot a oni denne

palicka
24. dec 2024

Pokiaľ si na liekoch, je predpoklad, že budeš mať plánovanú sekciu. Čaj sa do 38tt a plánuje sa sekcia

autor
24. dec 2024

@kiki68 dakujem za povzbudivé slova 🙏🏻
@palicka ako som pisala u mna je to komplikovanejšie,obavám sa ze tak ďaleko nezajdeme a pride to náhle

palicka
25. dec 2024

Neboj, nebudeš ani prvá ani posledná. Lekári sa s pacientmi na liekoch na riedenie krvi streatavaju aj pri akútnych operáciách. Nič nám nezostáva, len im dôverovať. Pozri, bola som vo veľmi podobnej situácii. Nakoniec sme vydržali do začiatku 38tt - a hneď nás riešili. Ale vždy bol aj plán B- ako by sa to riešilo. Mala som skvelú anestéziologičku, ktorá na to bola pripravená. Jedine, čo u mňa vylúčila, bol spinal. Ja som bola rak nariadená, že som mohla v pichu zakrvácat. Preto bola voľbou celková anestéza

autor
25. dec 2024

@palicka dakujem🙏🏻

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre