Užívali ste železo v tehotenstve?

jessi06
20. nov 2023

Ahojte užívali ste železo v tehotenstve? Ja bývam veľmi unavená celý deň len spím,😒som v 8 týždni. Beriem aj v vítamin zinok aj d no únava stále pretrvava.

dettilv
20. nov 2023

@jessi06 ja som bola 2x na infúziách so zelezom

ivangeline
20. nov 2023

Ano. Po odbere krvi ti zistia ci treba. Vacsinou treba..

jessi06
autor
20. nov 2023

@ivangeline no čakám idem na odber o týždeň no kym prídu výsledky tak zas ďalši týžden🤦‍♀️Neskutočná ta únava nič neviem urobiť len spim😴😒

jessi06
autor
20. nov 2023

@dettilv na infuzkach?

vkatush
20. nov 2023

@jessi06 ja som musela brať, lebo som mala veľmi nízke hodnoty.
Ale celkovo, prvý trimester je pre veľa žien o únave a 🤢. Ja som musela mať stále poobede šlofíka, inak by som nedala deň 😂 a prišiel druhý a zrazu plná energie 😁
A btw, gratulujem 😊

jessi06
autor
20. nov 2023

@vkatush no toto je moje 2 he tehotenstvo. Totálne ma vyčerpava to ze som unavená a slaba😒

jessi06
autor
20. nov 2023

@vkatush ďakujem 🙂

anonymnasnazilka
20. nov 2023

no nepotesim ta, mne sa unava zlepsila az v 2.trimestri, zelezo som mala v poriadku..

jessi06
autor
20. nov 2023

@anonymnasnazilka ach jaj😒

anonymnasnazilka
20. nov 2023

@jessi06 skus vydrzat. je to narocne, ale prejde to ❤. ja som zaspavala za pocitacom v praci, soferovanie domov z prace bola tiez nocna mora, musela som sa velmi sustredit, aby som nezaspala.. :/ a o deviatej vecer som uz davno spala..

jessi06
autor
20. nov 2023

@anonymnasnazilka fuha ty si ešte chodila aj do prace? No ja by som to nedala pretože neviem urobiť nič poriadne nie ešte do prace chodit. Som na rizikovom tak aj preto nechodím do práce uz.

dettilv
20. nov 2023

@jessi06 áno. Ale to som bola až na konci tehotenstva a hrozila mi transfúzia pri pôrode. A ja mám problémy so železom už roky rokúce 🙄

anonymnasnazilka
20. nov 2023

@jessi06 ano, stale chodim do prace 🙂. bolo to tazke, velmi, ale teraz je to naozaj ovela lepsie. ono mozno aj tym, ze si na rizikovom, tak mas zrejme aj menej pohybu, ci? Ak to bude vase prve babatko a teda sa nemusis starat este o niekoho, tak oddychuj, kolko sa ti da. a ak je to naozaj zelezom, tak to doplnis a ulavi sa ti este skor. drzim palce ❤

majamat
20. nov 2023

@jessi06 este si tehu kratko,zmeny ktore nastavaju u tehuliek a veduu k anemii sa u teba este tak naplno neprejavili.

prvy trimester rehu, je budrlive obdobie tehu ( su aj vynimky ) a teda burlive obdobie roznych rannych priznakov tehu - nevolnosti, kolapsove stavy, unava a pod. vychadzaju z hormonalnych zmien a tiez su tu tazkosti suvisiace s roztahovanim sa maternice, ale tie mozu byt prakticky cele tehu.

majamat
20. nov 2023

u tehuliek dochadza k anemii z toho dovodu, ze sa riedi krv. cize ked sa cervene krvinky musia rozdelit do vacsieho mnozstva plazmy, zakonite vyskoci anemia.
dolezite je, kolko ich zena mava bezne, pred tehu,

ja som amvala vzdy vysoke hodnoty a v tehu som problem nemala a nemusela som brat zelezo. hodnoty mojho KO boli v teu mozno take, ako u inych zien mimo tehu.

jessi06
autor
20. nov 2023

@majamat kazda žena je iná a inak to vplýva na každu.

jessi06
autor
20. nov 2023

@anonymnasnazilka nie druhé tehotenstvo už mám veľkého chlapca 11 ročného doma takže sa ani vlastne nečudujem ze takto moje telo dostáva zabrať keďže som bola naposledy tehotná pred vyše 11 tímy rokmi, no momentálne je toho pohybu menej a nesilim sa dávaj si pozor. Ďakujem si milá 🙂❤️

danieladeley
20. nov 2023

ano, brala, cele druhe tehotenstvo, jeden cas aj dvojnasobnu davku a stale som mala hodnoty na hranici

majamat
20. nov 2023

@jessi06 vsak ano, ale anemia je hlavne dolesok tehu a pokial su hdnot ypred tehu ok, nevznikne hned.
no na zaciatku tehu su stavy nevolnosti, ci unavy bezne.
tym som chcela napisat, ze za tym nemusi byt nedostatok zeleza. samozrejem aj moze,a le aj nemusi.
treba pockat na vysledky

jessi06
autor
20. nov 2023

@majamat ano chápem počkám

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre