Ahojte, lekár mi predpísal Sumamed 500 na infekciu horných dýchacích ciest, nakoľko mi nemohol dať iné ATB, lebo som na peniciínové alergická. Chcem sa spýtať, či ich niektorá v tehu užívala a či bolo všetko v poriadku s bábom, lebo mám z toho obavy. dakujem
ahoj ja som sa tiež bála v tehotenstve brať ATB, tak som to riešila homeopatiou, konkrétne minerálnymi soľami, keď som cítila, že idem byť chorá, dala som si ich a bolo po chorobe, prajem skoré uzdravenie 🙂
ak ich mas na predpis, tak s kludom mozes uzivat, pokial ti nic ine nepomohlo.... ja som pri dcerke brala atb v 17 tt... mesiac a pol som sa trapila, vyskusala som snad vsetko, cez babske recepty, homeo... az som nakoniec skoncila na antibiotikach... a za 3 dni bolo po probleme... takze nic sa neboj... ked musis, tak musis...
tak si precitaj pribalovu informaciu, tam musi byt aj o tehotenstve napisane
mne dala plucna doktorka bioparox atb na toto s tym ze ak nezaberu tak mi da sumamed ale ze iba ak tam naozaj bude nejaky bacil, ze sa to moze v tehotnestve brat ale dava to iba na silne infekty...a to bola plucna a nie vseobecna...
Ahojky! Ja som tiez uzivala Sumamed okolo 30. tyzdna tehotenstva, dokonca som vybrala az tri krabicky. Tiez som z toho stresovala, ale maly sa narodil riadne na termin a uplne v poriadku. Zelam skore uzdravenie! 🙂
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
ak ti ich lekár predpísal a vedel o tom, že si tehu, tak určite by ti nepredpísal niečo, čo sa nesmie užívať..ak máš nejaké pochybnosti, hodila by som si do googla užívanie sumamedu počas tehotenstva a prečítala si niečo o tom..ja som brala dvakrát ATB počas tehu a nič sa bábu nestalo 😉