Ahojte, chcela by som sa opýtať či ste niektorá brali preventívne fraxiparine len do 12tt? Na hematologii nebolo zistené nič, bola to len prevencia po opakujúcich biochem. Zaujímalo by ma či má niekto podobnú skúsenosť? Či bolo všetko ok po vysadení.
Ahoj. Nie kvôli strašeniu, len ako skúsenosť. Pichala som do 7.mesiaca, na hematologii tiež nič, len preventívne po MA. Bezproblémové tehotenstvo, v 37. tt Sára zomrela. Pri príjme mi povedali "možno keby ste bola pichala až do konca." Až po pôrode zistili, že bola menšia placenta a tam že potom ľahšie sa zapchaju dôležité cievy, lebo ich je v malej menej. Ale nie je isté, či to bolo tým. Mala aj raz omotanu pupočnú šnúru (čo môže a nemusí byť problém). Teraz som tehotná a budem určite pichať až do konca.
Ja som pichala clexane preventivne do 16tt
Ja som tak isto pichala fraxiparine preventívne do 14tt. Tiež po 2 MA a všetky výsledky v poriadku. A presne ako ty, mam strach ci sa nemôže niečo stať keď mi ho vysadili. Teraz som v 21 tt tak poradiť budem vedieť až po ďalších necelých 5 mesiacoch s dúfam ze dobrým koncom 🙏
Áno ale celé tehotenstvo, pričom hovorili, že nebudem celý čas... A pri druhomm, ktoré podotýkam boli do roka od pôrodu, som nemusela. 🤷🤷🤷🤷🤷
Cele tri tehotenstva, od kedy som zistila, ze som tehotna az do konca sestonedelia. Ale ja mam poruchu zrazanlivosti krvi a pre babatko by som spravila vsetko, ved ta jedna injekcia je nic denne.
Ja mam tiež fraxik od 6tt preventívne Ma v 18tt výsledky z hematologie boli ôk. Takže vravela do 20tt.menili mi ho za clexan keďže som mala alergiu z fraxiku vyhadzali sa mi pupaciky v okolí vpichu. Ale asi ho budem brat až do konca aj keď to boli a štípe a už teraz neviem kde pichať.. Pre istotu
@xpetka1x mne kamoška zdravotná sestra povedala, že kľudne môžem do ramena pichať, že brucho sa najhoršie hojí, a teda mne sa tie modriny a hrce na bruchu fakt dlho hojili. Do ruky mi pichal muž, sama som nevedela, sem tam sa mi spravila hrca alebo modrinka ale naozaj rýchlejšie zmizla.
@petrisa213 my sme začali teraz do stehna, tak snáď aj to je ok,lebo brucho som po mesiaci prestala dávať
dobry den este stale si pichate ten fraxik ? alebo vam to vysadil ? tiez mam tak ze preventivne a tiez chcu vysadit🤷🏻♀️ako sa citite ?
@velvet9 ja za seba odpoviem, zajtra začínam 30tt, fraxiparine vsadený od 14tt 🙏
@petrisa213 super drzim palce aby vsetko dobre dopadlo. Mali ste robene aj hematologicke vysetrenie pred tehu ?
@velvet9 ďakujem 😉 áno mala som, ale všetky výsledky boli v úplnom poriadku. Kontrolovali genetiku, mutácie aj štítnu žľazu.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Ano, uzivala som .. od zaciatku tehu az po 36tt .. porodila som v 38tt