Užívali ste Anopyrin ako prevenciu v tehotenstve?

nina88
27. aug 2013

Ahojte, prosím Vás brala niektorá z Vás anopyrin ako prevenciu a ak ano prečo a ako dlho??
Mne ho lekár dnes predpísal (som 19tt) a mám ho brať až do pôrodu, lebo vela priberám (zatial 11kg) a má podozrenie na nejaké upchávanie ciev (bez nejakého vyšetrenia) a mám z toho veľmi zlý pocit. AK mám brať dlhodobo nejaké lieky, chcela by som jasnú diagnózu a istotu,že je to nutné. ☹
Pri oboch predchádzajúcich tehotenstvách som vela pribrala (pri prvom 30,pri druhom 22kg) ale pomerne rýchlo som to schudla a nemala som žiadne komplikácie.
ďakujem za všetky odpovede.

palomka
27. aug 2013

ooou, asi by som sa objednala na cievne a dala si vysetrit krv a nebrala by som anopyrin dlhodobo 😒

brumka
27. aug 2013

urcite ist na cievne ja som v 12tt bola na cievnom, nastastie vsetko v pohode, mne dgynekolog ani obvodny nejake lieky bez speci vysetrenia nechcel predpisovat, dokonca paralen mi az po 3mesiaci povolili

chandra
27. aug 2013

anopyrinu sa nemusíš báť, asi má nato doktor dôvod. rozrieďuje krv. keď, tak sa ho viac povypytuj, že čo máš zlé vo výsledkoch, že ti ho nasadil. a koľko mg anopyrinu užívaš?

zsuzsika1
27. aug 2013

Anopyrin som brala po cisárskom. Ako už vyššie píše chandra,on riedi krv a zabraňuje tvorbe krvných zrazenín...Doki asi vie,prečo ti ho predpisoval,popýtaj sa ho,mne tiež všetko vysvetľoval 🙂 Ja som za celé tehu pribrala 22kg :D Hlavne zachovaj kľud a držím palce,nech všetko dobre dopadne 🙂

michalka24
16. okt 2013

Ja berem anopyrin už skoro dva roky a to aj teraz počas tehotenstva..predpísala mi ho doktorka na hematologii koli zvýšeným trombocytom a vysvetlila mi že to nemá vplyv na otehotnenie ,ani tehotenstvo a bábätko.....chodím samozrejme na pravidelne kontroly asi raz za pol roka....

stanislavao
16. okt 2013

baby a ked anopyrin riedi krv, tak nehrozi potom silnejsie krvacanie, az nebezpecne pri porode?

renala
16. okt 2013

Urcite by som nebrala lieky bez toho aby som mala potvrdenú diagnózu. Len preto že dr si nieco myslí. Choď sa spýtať na názor aj iného dr.

marthuska
16. okt 2013

Bud ver svojmu dokimu alebo sa chod jeho spytat alebo chod k inemu. Lebo pochybnosti su najhorsie, si potom podvedome v strese
Co pises, kolko si pribrala, je to dost, skus chodievat na prechadzky a jedz fakt superkvalitnu stravu, ked si hladna, daj si celozrnny chlieb, ziadne maslo, ale cicerovu alebo nejaku zdravu natierkz a zeleninu, pripadne k tomu vajce natvrdo.
Sama uvidis, ci priberas z vysokokalorickej stravy alebo z vody doslova- potom je problem niekde inde, kamoska nahle pribrala v 3.trimestri 12 kg, z nicoho, bola to voda, babo hej tlacilo na oblicky
Drzim palce🙂)

tinki
16. okt 2013

Ani nie tak na cievne, ako na hematologiu, aby zistili hustotu krvi..ale doktor je doktor, predsa by ti to nepredpísal len tak..niečo už má za sebou a vie, čo treba a čo nie..ale určite si to mala konzultovať s ním a nie tu s nami na fóre. Ak sa ti niečo nepozdáva, tak sa ho na rovinu opýtaj, prečo a čo ho k tomu viedlo, že ty máš pochybnosti..Lebo takto sú zbytočne len dohady, strašenie a ohováračky..

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre