Čaute baby. Odtiekla mi plodová voda ráno okolo siedmej. Kontrakcie nemám (a to je 18:00).
Problém je v tom, že počujem už tretí pôrod. Len furt plačem, trasiem sa, mám strach ako nikdy. Nedá sa mi ani tešiť na malú...
Neviem čo vlastne chcem, možno len povzbudiť ale viem, že toto nebude príjemný pôrod.... prosím uveďte ma z omylu. Fakt mi príde krajšia myslienka skočiť z okna ako rodiť.
Nadych, vydych, ked budes v strese ani ti tie kontrakcie nezacnu. Ukludni sa a sustred sa iba na seba. Opytaj sa ci ta nevedia presunut tak aby si to nemusela pocuvat.
@fazulka21 nebooj kľud ja som rodila v januári bolesti som mala 4dni a raz ma poslali domov ...modlila som sa az mi praskne voda a rozbehne sa to .... Neboj sa čo chvíľa to príde dá sa to zvládnuť nič moc strašne predychaš 🙂 myslí ako ju budeš držať v náručí ..hlavne kľud neboj drž sa 🙂
Co lekari? Pravidelne sleduju na monitore ozvy babatka? Spravili klystir? Mne ten rozbehol kontrakcie. Lieky na vyvolanie nedali? Ale vela robi aj psychika. O co viac sa bojis porodu, o to neskor pride 🙂 Sustred sa na ciel, na vonave krasne babatko. Tvoje babatko. Porod je len cesta, ktora sa zvladnut da a na konci cesty to naozaj stoji za to.
@fazulka21 ahoj ☺️ žiadne také, neboj sa. Áno pôrod boli, ale vezmi to tak, že trvá (väčšinou) len jeden deň. To zabudneš, všetky bolesti a stresy prejdú v momente keď budeš mať malú fazuľku v náručí. 😍 Ja som mala tiež hrozný pôrod, chvalabohu som tam bola len 4 hodiny. Ale akonáhle bolo po tom, už som sa cítila dobre. Síce som teraz prekonala MA a keď som ležala na oddelení kde som pred dvoma rokmi rodili, mala som stres a strach, ako keby som šla zase rodiť, aj tak chcem druhé bábo. Ber to tak, že si pozehnana, že môžeš mať bábo a že za chvíľku (snáď), už budete spolu! Veľmi ti držím palce a myslím na teba, nech máš čím skôr po tom ❤️
...neboj, ja som tiez takto prisla s odtecenou plodovou vodou, kontrakcie ziadne, nechali ma na vzdycharni, takze tiez som len pozerala ako mamicky s cerstvymi babatkami okolo mna odvazaju 🙂 cakala som tam cca 3 hodiny na lekara, stale nemal nik na mna cas a este k tomu vymena sluzieb,...a ked ma uz lekar prezrel tak mi oznamil ze polovicu mam uz za sebou a zachvilu porodim a presunuli ma rovno do porodneho boxu aj s muzom, dovtedy cakal vonku. No a medzi prvou silnejsou kontrakciou a narodenim dcery preslo len cca 10 minut. Tak neboj, mozno sa to uz rozbehlo a ani o tom este nevies 🙂 To zvladnes !!!
ja som v kkntrakciach bola 21 h a asi 6 deti som pocula narodit sa..skus sa vypytat do sprchy tepla voda ti to mozno rozbehne
Kľud. Nádych, výdych, pusti si nejakú dobrú hudbu🎶, pozri si nejaký film čo máš rada a uvedom si, že každou chvíľkou si bližšie k láske svojho života. Mysli pozitívne. Negatívne myslenie ešte nikomu nepomohlo. Prajem krásny pôrod 💞
@matapo aj mne počas noci len slabé bolesti krížov a ráno na vizite, že volajte muža a rovno na stôl pichli mi vodu, dali oxytocín a za 2 hodiny od lahnutia na stôl bol na svete.Ja som zase bola dobre otvorená a žiadne kontrakcie.Ale ja som sa strašne spoliehala na EPI mňa by bez toho do pôrodnice nedostali, takže som verila, že to bude fajn a aj bolo.Ale celú cestu v aute som plakala čo ma čaká😀
@fazulka21 bud v kľude. Mne odtiekla voda ráno o pol siedmej a celý deň som tam bola, kontrakcie žiadne. Na druhý deň ráno mi dali o siedmej tabletku a pol jednej som porodila.
Nie, vyvolávačku mi nedali, ale pripadám si ako najväčšia niktoška na svete. Radosť na dieťa je úplne preč ☹ psychika úplne v prdelke. Plus som tu bez môjho chlapa, sama, len otvorené dvere všade, bojové podmienky...
@fazulka21 ...musis si zmenit myslienky v hlave. Ja sommala obrovsky strach s nepoznaneho...Ale som si proste vsugerovala ze to bude najkrajsi den v mojom zivote po dlho ocakavanom snazeni. A tak aj bolo. Uzila som si to a bol to najkrajsi den. Vsetko je stav mysle a toho ako si veci pripustas. Drzim palce
Už bližšie k pôrodu nemôžeš byť 🙂 neboj všetko dobre dopadne , hlavne že bábo je ok . Môžeš sa otvárať aj bez bolesti , a potom zrazu BUM a pôjde to rýchlo . Držím palce .
A z čoho máš strach? Neboj sa veď pôrod je pre ženu prirodzená vec, sme na to stavané 💪 a ak ti vadi to že počuješ ostatné rodiť, no, to bolo aj pre mňa nepríjemné, to musíš jednoducho prežiť 😏 a ver že každá prežívam pôrod inak takže sa nenechaj zbytočne vystrašiť inými ženami, sústreď sa na seba 👌🏻
Veľmi, veľmi veľmi by som chcela mať iné myšlienky. Pravda je taká, že tehotenstvo bolo neplánované a aj nechcené 😩 počas tehotenstva som si začala zvykať na myšlienku že budem matkou, ale asi nie tak, ako by každá matka mala.
Cítim sa ako malé soplave decko, sama sebe pridávam zlé...
Počúvať iné pôrody by sa mi nechcelo...človek aby sa dostal do správnej "nálady" potrebuje pokoj. Ja by som išla asi dakam von z nemocnice sa prechadzat a ak sa to nedá a je vsetko ok, asi domov. Ale držím palce! Hlavne nech ste zdravé a nech ju už čoskoro máš
Úplne to dáva zmysel, ze nemas kontrakcie. Tvoje telo je múdre a čaká, kým budú lepšie podmienky na pôrod, kľud a istota. Mozes skúsiť nejakú meditacnu hudbu alebo niečo čo ti pomôže dostať sa do pohody
Na skustenie kontrakcií potrebuješ isté hormóny a nie sú to stresove hormóny...
Relax..
Neboj mne ked zacali kontrakcie tiez som sa netesila..
Nechcela som porodit hucala som im ze nech to stopnu zastavia a ja idem domov...
Je to uplne normalne ze mas strach a stres a netesis sa...
Skus sa nejako ukludnit pozri si nrjake pekne videa pohopkaj na fitlopte poprechadzaj sa zavolaj niekomu pozri oblubeny serial skus sa dostat do pohody
Velmi drzim palce nech to mas cim skor za seboy
Ja by som milé rada mala kľud. Ale tu sa nedá. Všetky dvere dokorán otvorené. Pýtala som sa či môžem ísť von.... nemôžem. Potrebujem partnera. Nezvládnem to. Mala som o sebe lepší názor ale rezignujem....
@fazulka21 jasne, že môžeš ísť von. Čo si v base? Máš svoje práva. Môžeš ísť aj domov.
@fazulka21 vypni internet, vypni hlavu, zapni si prijemnu hudbu. Najlepsie do sluchatok ak mas. Len sa prosim neopustaj, bude to krasne ked ju uz budes drzat v naruci. Uvolni sa najviac ako to ide, zavri si dvere. Do toho ti snad uz nikto kecat nebude. Drz sa, si silna zena, viac ako si myslis, ZVLADNES VIAC AKO SI MYSLIS, UZ TERAZ SI HRDINKA, SI UZASNA 🙂😘👍👍👍🍀🍀🍀
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@fazulka21 nestresuuuuuuj 🙂 Vies kolke by s tebou okamzite menili? ;) Drzim palce