Stalo sa niekomu už že zjedol utrogestan v tehotenstve, namiesto vaginalneho použitia ?
Jasné, môže sa aj orálne. Ale má potom viac nežiadúcich účinkov.
Myslím taký čo bol vaginálne predpísaný ale omylom som zjedla orálne
Nestane sa nic.ale moze ti byt tazko alebo sa.tocit hlava..pri vaginalnom byva menej vedlajsich ucinkov
Utrogestan je len jeden a moze sa pouzivat aj oralne, aj vaginalne. Lekarka mi hovorila, ze vaginalne ma vyssi ucinok, pretoze ho zavadzas priamo na miesto, kde je to potrebne, ale vraj sa nic nestane, ak to proste zjes, ked nechces zavadzat alebo nemozes. Akurat teda ked som ho brala oralne, bolo mi z neho tazke a hrozne sa mi tocila hlava asi hodinku po uziti.
Aha okej ďakujem lebo mala som hnačky aj som vracala a mám podozrenie že som to zle užila ale tak už je to ok len som sa bála aby sa niečo nestalo malej
@diewcatqoo nie je jeden. Utrogestan 100mg je určený na ústne užívanie a môže sa aj vkladať ale utrogestan 200mg je určený len na vkladanie.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Ja som pocas minuleho tehotenstva brala utrogestan oralne. Nemohla som vaginalne, lebo som mala mykozu.