Utrogestan - užívanie

maria898
26. jún 2022

Ahojte baby co ste v tehu brali alebo beriete utrogestan.... Ako dlho sa uziva? Az do konca tehu?

miruska655
26. jún 2022

@maria898 moja dr mi povedala že do 16 TT...asi u každej individuálne

maria898
autor
26. jún 2022

@miruska655 aha tak som zvedava v utorok idem na poradnu tak sa aj spytam ze do kedy asi, uz ma to moc nebavi, horucavy su a ja stale s intimkou. Ale tak ked treba musim vydrzat...

eva233
26. jún 2022

Ja som mala do cca 24tt....a nosila som od mája co polky augusta. Takže áno celé leto... Ale pomohol veľmi.. Takže ak to ma pomôcť tak by som nosila aj 3 intimky, len aby bolo všetko OK 😉

zuzkacik4
26. jún 2022

Mne moj dr kazal do ukonceneho 12tt... podla mna je to individualne, zalezi ake su problemy si myslim..

e1i
26. jún 2022

@maria898 z car som mala do konca 12tt ale kedze mala bola predtym predcasne tak mi ho dr ponechala a beriem doteraz, zajtra zacinam 26tt

maria898
autor
27. jún 2022

@e1i aha, no ja som mala prve tehu takmer bezproblemove, problemy nastali az pri snahe o druhe, najskor mimomaternicove a potom rychly potrat, a vlastne po tom mimomaternicovom mi povedali ze mam neprichodny vajcovod a prirodzene sanca neni. Na zaciatku tohto tehu som spinila a trosku aj krvacala, ale utrogestan mi dal doktor preventivne uz predtym hned pri potvrdeni ze je to v maternici. Tak uvidim dokedy ho budem mat, no co n3zblaznim sa len je to trosku take otravne. Ale jasne spravim vsetko preto aby to dobre bolo

maria898
autor
27. jún 2022

@e1i este prosim otazka, rano mam byt o 8 u doktora, mam si dat utrogestan hned rano alebo radsej az po doktorovi?

andrejka_oo
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
eva233
27. jún 2022

@maria898 mne vždy sestrička povedala ze 24hodin pred Dr si nedávať oni si to potom zaznacili a podla toho porovnávali výsledky na progesteron

ja_bb
27. jún 2022

@maria898 No ak berie krv a robi vysetrenie,utrogestan naposledy 24h pred vysetrenim a uzivanie je individuálne,niekto to ma do konca,niekto po prvy odber,preto beru krv a sleduju hladinu,pripadne pri placente nizko,aj pri dobrej hodnote,napr.ja berem utro stale

maria898
autor
27. jún 2022

@ja_bb nic mi o tom utrogestane nepovedali naposledy ani sestricka ani doktor

ja_bb
28. jún 2022

@maria898 No asi si myslia,ze kazdy to vie :/ kazda ma ine telo,vopred ta hladina nikdy nie je znama,takze to uzivanie zavisi od vysledkov,kamoska mala ku koncu nejake problemy a pri ďalšom tehotenstve povedal,ze jej nasadi Utro na cele tehotenstvo,tak ..ano je to otrava,ale ak ma byt babo zdrave a zena(napr.pri nizkej placente mam ja krvacanie a s utro skoro nic), dame to 🙂

saxana000
28. jún 2022

Po jemnom zakrvacani v 12 tyzdni mi ho dal doktor na 2 tyzdne s kludovym rezimom

maria898
autor
28. jún 2022

@ja_bb dnes som sa pytala na to a ze normalne si ho mozem dat aj pred vysetrenim. Aj pred krvou. Este mam na 3 tyzdne kazali mi douzivat a potom uz nic. Tak snad bude vsetko dobre

liana21
8. júl 2022

@maria898 ja ho budem brať až do 16tt

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre