Uterus bicornis unicollis

veron2811
20. aug 2022

Dobrý deň, mám takúto maternicu podľa lekárky, som v 19. týždni tehotenstva. Ženy, ktoré ste sa s týmto typom stretli, donosili ste v pohode bábätko? Nemali ste ste bolesti, komplikácie? Ďakujem za každú odpoveď. ❤️

marfa333
20. aug 2022

@veron2811 ak to je ono, tak moja svokra ma maternicu "do tvaru srdca" a vynosila 3 deti bez vážnych komplikácií 🙂 prajem ti to isté 🙂

veron2811
autor
20. aug 2022

@marfa333 áno, tak mi to povedala aj moja lekárka, tak verím, že bude dobre. Ďakujem. 😘

hivanik
20. aug 2022

Poznám viacero žien ktore majú prepážku na maternici teda maternicu v tváre ❤. Dokonca dvojitú maternicu a každá donosila minimálne jedno bábätko

budajova09
20. aug 2022

Ak je to to, čo píšu baby nadomnou tak ja takú maternicu mám 🤷‍♀️ Prvý synček má 1.5 roka, tehotenstvo krásne a bez komplikácií, kvôli tvaru maternice sa mi neotočil a teda zostal KP, z čoho bola plánovaná sekcia týždeň pred termínom.
Momentlálne som v 33tt, pod srdcom nosím druhého chlapčeka 💙 tehotenstvo zatiaľ bez komplikácií, doktorka mi na zaciatku povedala, ze ak bolo prvé dieťa KP tak pravdepodobne aj druhé bude, práve kvôli tvaru maternice, na kontrole v 31t bol zatiaľ dole hlávkou no to ešte nič neznamená, mohol sa skrútiť zase na zadok ale to už ja neovplyvním, budúci týždeň idem na kontrolu tak sa uvidí.
Keďže bola prvá sekcia je otázne aký porod bude druhý, v kútiku duše dúfam, ze dole hlavou zostal/zostane a podporia ma v prirodzenom porode.

Držím palce a žiadny strach 🙂

ivkam29
30. apr 2024

@veron2811 dobrý den, chcem sa spytat ako vam dopadlo tehotenstvo? Mam rovnaku diagnozu z hysteroskopie. prve dieta som rodila predcasne teraz cakam druhe a bojim sa ako to teraz dopadne a ci je vobec realne donosit babatko s touto maternicou?

veron2811
autor
10. máj 2024

@ivkam29 zdravím, nakoniec som mala sekciu, v 40.tyzdni,ale kvôli zlému otočeniu bábätká, bol ritkou dole, vraj by sa už neotocil isto kvôli tej maternici..takže sme to dokopali do konca...chlapček je zdravý, má už vyše roka....akurát som mala ozaj taký pokrokový režim ...nakoľko som v 3 .mesiaci začala krvácať a nevedeli prečo ...potom som sa radšej šetrila

veron2811
autor
10. máj 2024

pokojový*

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre