Urologický čaj v tehotenstve

gabika4
4. nov 2021

Dobrý deň, pred časom som mala problémy s močovými cestami, brala som 2x antibiotiká. Jedne pred a druhé na začiatku tehotenstva. Myslela som, že sa v tehu nemôže urologický čaj, ale aj sestrička u môjho gynekológa aj gynekologička na MK mi povedali, že 1-2 urologické čaje denne sa môžu i v tehu. Dokonca som dostala radu, že si mám spraviť urologický čaj a rozriediť v džbáne vody a piť to. Samozrejme pijem čistú brusnicovú šťavu (bez cukru), uroval akut manosa tablety a na noc si dávam blokurimu a beriem probiotiká. Snažím sa vyhnúť ďalšiemu zápalu močových ciest, ak sa to teda dá. Pijem strašne veľa vody denne, žiadne sladkosti (úplne cukor som vyradila z jedálnička), ovocie tiež, biele pečivo nejem, len celozrnné aj to len máličko na večeru. To len na okraj, aby som uviedla, čo všetko pre to robím. Len ma zaujíma ten urologický čaj. Stretli ste sa s tým, že vám ich lekár "dovolil" aj v tehotenstve? (teda 1-2 x denne max). Zaujíma to do budúcna, keďže celý život ma trápia močové cesty a ten urologický čaj mi bol často záchranou.

sunshine_18
4. nov 2021

@gabika4 probiotika vysaď..uro čaj keď tak len slabí 1krat denne.. A kapucinka si kúp 15kvapiek 3krat denne nakvapkat do vody

nikpa
4. nov 2021

@gabika4 kúp si blok urima, mne kázali to v tehu pri zápale a zabralo veľmi rýchlo. Ja som sa toho urologickeho čaju bála lebo jeden dr mi povedal, že môžem, druhý že nie, sestrička na gynde, že áno a v lekárni že nie 🤦 tak si vyber....

gabika4
autor
4. nov 2021

@sunshine_18 probiotiká beriem lebo mi lekárka "kázala" a hlavne mam zle trávenie kvôli antibiotikam...dokonca mi lekárka povedala, že pomáhajú aj proti bolestiam...

gabika4
autor
4. nov 2021

@nikpa tu blokurimu mam, už ju beriem od včera, teda preventívne si dávam 1 na noc... Tiež som zmätená z tých rôznych názorov lekárov a zdravotníkov...

sunshine_18
5. nov 2021

@gabika4 nezistili ti e coli v moci? Lebo ak áno tam tie probiotika len uskodia

gabika4
autor
5. nov 2021

@sunshine_18 nezisťovali mi 😢 aspoň o tom neviem...len robili ten rýchly test a dali mi antibiotiká s tým, že keďže som tehotná, tak mám brať 3x denne probiotiká....antibiotiká som nobrala v pondelok...teraz neviem čo mám robiť, tie probiotiká beriem aj kvôli mykóze, keďže cítim svrbenie...do toho mi dal gynekológ aj progesteron do pošvy 2x denne, takže i tam hrozí mykóza či zhoršenie mojeho terajšieho svrbenia...ak by som mala tie e coli, tak čo spôsobia tie probiotiká?

marzuz89
5. nov 2021

@gabika4 mne dnes dala v lekarni ladvinovy caj, ze ine nesmiem 🤔 je to to iste ako urologicky? Asi nie, ze?

gabika4
autor
5. nov 2021

@marzuz89 netuším...lekárnička aj tak povie, čo číta v príbalovom letáčiku...skôr ma zaujíma odborný "názor" lekárov a pod.

marzuz89
5. nov 2021

@gabika4 tato praveze pozerala caje podla zlozenia bylin, vyzerala celkom doveryhodne. Ale som si neista, idem googlit to zlozenie 😅

gabika4
autor
5. nov 2021

@marzuz89 veď jasné, oni musia dodržiavať všetky odporúčania, tam je to čierne alebo biele...lekári vedia trošku viac alebo zohľadnia plusy a mínusy...v ktorom tt ste? ak smiem vedieť

ailiba
5. nov 2021

@gabika4 moja sestra je farmaceutka a urologicky čaj v tehu neodporúča...

marzuz89
6. nov 2021

@gabika4 samozrejme, ze lekar v tomto smere "je viac", to by som nespochybnovala. Len sa mi pacilo, ako kazdu bylinku skontrolovala a okomentovala, zopar cajov dala hned bokom. Som v tretom trimestri 🙂

sunshine_18
6. nov 2021

@gabika4 to je co za prístup, že len rýchlo test.. Normálne mali poslať moc na vyšetrenie do laboratória nech zistia prítomné baktérie v moci.. Aké ti dali antibiotika? Predpokladám, že zinat ten je vhodný v tehotenstve.. Ak ten tak ten zaberá aj proti e coli.. Ale.. Tie probiotika ak máš v moci e coli ti len zhorsia stav pretože vyzivuju tu baktériu.. Svrbenie z dola môžeš citit aj z toho progesteronu.. Koľko máš brat ešte tie antibiotika? Na tvojom mieste..
-kúpila by som si kapucinku a nakvapkala do pohára vody, ráno večer 15kvapiek
- medzi tým niekedy poobede jeden urologický čaj
- blokurimu najprv tu na 5dni a potom pokračovala v kúre s blokurima uro+ celý mesiac ta sa dava len pred spaním
- kúpiť grepy a grepovy džús (pomáhaju od bolesti, sú protizápalové a obsahujú vysoké dávky C vitamínu ktorý zabraňuje uchytavat sa baktériám v mechúre)
- piť čistú brusnicovy šťavu
- kúpiť v lekárni idelyn sirup brusnicovy na močové cesty (ten detský co je od 1 roka)
- brusnice jest vo väčšom množstve
- piť veľa čistej vody (neperlivej)
- vysadiť sladkosti, cukor a mliečne výrobky
- a možno to bude znieť banálne ale pri takýchto zápaloch je dôležitý aj odpočinok takže večer si ísť co najrýchlejšie ľahnúť a dobre sa vyspať...
- nenosit tango nohavičky iba obyčajne bavlnené
- nato svrbenie v pošve najprv by som zbehla ku gynde ci to je naozaj mykoza ak by to bolo z toho progesteronu tak by som si iba urobila sedací kúpeľ z repika a alchemilky .. A nohy v teple, držím palce ✊🏻

vitriolka
6. nov 2021

som farmaceut, ak chcete poradit o uro cajoch, ss

gabika4
autor
6. nov 2021

@sunshine_18 už nevládzem, celý týždeň mi bolo dobre a dnes to prišlo...bolí ma brucho, robila som domáci test na zápal a je tam opäť....prežívam veľmi stresujúce obdobie...tento týždeň sme zistili, že otec je vážne chorý a ostáva mu málo času, nezvládam to psychicky a prejavilo sa to aj na mojom zdraví opäť...neviem čo mám robiť, bojím sa o bábätko, neviem si pomôcť...som zúfalá

gabika4
autor
6. nov 2021

@sunshine_18 mala som antibiotiká xorimax..

jjanulienka
6. nov 2021

Ja by som ti chcela len poradiť niečo do budúcna keď píšeš, že s tým mas dlhodobý problém.
Oblickove kvapky od Valovica. Mne trápili zapali močových ciest veľmi veľmi dlho. Často som cikavala krv a toto mi fakt zabralo.
Píšu tam, že pri tehotenstve je to potrebné prekonzultovať s lekárom nakoľko je tam alkohol.
Ak aj nie teraz tak skús keď porodis 😉
Držím palce nech si čím skôr fit 😊
https://bylinnekvapky.sk/produkt/jv-kvapky-rege...

gabika4
autor
7. nov 2021

@sunshine_18 kapucínka sa môže v tehu? všade píšu, že nie

sunshine_18
7. nov 2021

@gabika4 v malom množstve ja viem tak ze áno tých 15kvapiek... Riziko je to pri nadmernom užívaní

sunshine_18
7. nov 2021

@gabika4 Ale nelieceny zapal alebo dlhotrvajúci uskodi viac ako lieky alebo pod.

gabika4
autor
10. nov 2021

@sunshine_18 akurát idem objednávať tú kapucinku, len neviem akú...chcela som Grešik kvapky, ale tam je 40 % alkohol 😔...neviete mi poradiť, ktoré sú bez alkoholu?

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre