Ureaplazmy počas tehotenstva

myjuska
28. aug 2020

Caute tehulky, je tu prosim vas nejaka, ktora sa stretla s bakteriami Ureaplazmy pocas tehotenstva? Momentalne som zacala 15tt a asi od 5tt trpim na mocove cesty. Uz pred tehu som mala s mocakmi problemy a ich zapal sa vracal aj dvakrat do roka. Lekari to vzdy riesili len antibiotikami a stale tvrdili, ze to mam chronicke. V 5tt som znova dostala zapal a moja lekarka mi predpisala Zinatt, ktory som brala 10 dni. Po jeho uzivani som sa citila chvilku lepsie, no len dva po vybrati liekov sa zapal vratil a v omnoho vacsej sile. Volala som znova gynekologicke, ktora ma na druhy den objedna s tym, ze spravila kultivaciu aj odobrala moc cievkovanim. Okrem bolesti mocovych ciest sa pridali aj bolesti krizov, obliciek a dva dni od kontroly a odberov som skoncila v nemocnici na pohotovosti. Tu mi na sone nasli 2 oblickove kamene do 5mm, ktore mam vraj vycikat a odporucili mi na bolest Paralen. Samozrejme malicke skontrolovali a poslali ma domov. Par dni nato mi volala doktorka, ze ma konecne vysledky, ktore boli strasne a zarazajuce. Moje mocove cesty totiz trapi bakteria Ureaplazmy, ktora sposobuje neprijemne bolesti mocovej trubice a dokonca moze sposobit aj potrat a predcasny porod. Ako tehotnu ma vsak na to liecit nemozu, kedze zaberaju len jedine antibiotika, a tie ako tehotna nemozem v ziadnom pripade brat. Bola som aj u urologa, ale ten tiez vela nespravil len kazal vela pit a proste vydrzat nez sa male narodi. Ja svoje dieta uz teraz milujem vazne, ale niekedy su bolesti mocovej trubice take silne a neznesitelne, ze neviem co so sebou. Samozrejem, ze kvoli drobcovi musim vydrzat, ale ked si predstavim, ze v takomto stave budem zit este 5,5 mesiaca, je mi hrozne. Najkrajsie obdobie vo svojom zivote si neviem vobec uzit a stale len premaham bolest a myslim na male a dufam, ze ho to nijak neovplyvni. Nemate tu nahodou niekto skusenosti s niecim takymto? Nepomohlo vam nieco? Dakujem krasne za kazdu spravu.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre