Ureaplazma zistená v tehotenstve

datelinka31
3. jan 2021

Ahojte dievčatá, som tretíkrát tehotná (po dvoch predčasných pôrodoch) a až teraz mi zistili uraplazmu. Mám pocit, že toto vyšetrenie mi nikdy predtým nerobili, a teda je otázne, či som ju mala aj predtým a či práve ona spôsobila predčasné pôrody. Našťastie deti sú zdravé. Žiaľ keď mi prišli výsledky z rozšírenej cytológie, už som bola na začiatku tehotenstva.
Rada by som sa vás opýtala na akékoľvek skúsenosti s touto pliagou, možnosti liečby, prírodné akejkoľvek.. proste čokoľvek, čo k tomu viete povedať. Som dosť nešťastná a nahnevaná na predošlého lekára, že toto nikdy nevyšetrí (teraz som menila gynekológa a ten sa ma hneď opýtal či chcem rozšírené testy za príplatok, samozrejme som súhlasila a tak sme to zistili). Lenže nemôžeme s tým nič robiť. Naozaj nechcem riskovať tretí predčasný pôrod, to už by som psychicky veľmi zle niesla. Navyše mam teraz aj špinenie, neviem či to tiež spôsobuje infekcia :-/

luciannka83
3. jan 2021

@datelinka31 tato choroba sa lieci velmi tazko. To bylinkami nedate. Brali sme 6 tyzdnou antribiotika. Je treba preliecit aj partnera. Ono standardne vysetrenie na tieto parazity nerobia. Mnoho ludi to ma a ani o tom nevie. Je to zvacsa bezpriznakove. Pri zenach sa to zvykne odzrkadlit, ze nevefia otehotniet. Priebeh liecby si preberte s gynekologom. On vam bude vediet najlepsie poradit ako je to s liecbou vvtehotenstve a akebto moze mat dopady na predcasne porody.

datelinka31
autor
3. jan 2021

@luciannka83 chápem, že sa to štandardne nezisťuje, ale ani po dvoch predčasných pôrodoch.. antibiotiká v tehotenstve to bude asi horšie. Niekde som čítala, že keď sa posilní imunitný systém atď., že telo s tým dokáže lepšie bojovať a brániť sa.. každopádne ďakujem za odpoved

sofiapp
3. jan 2021

@datelinka31 mne to moja gynekologička zistila okamžite a to som mala ledva nejaké príznaky a okamžite robí vždy rozsiahle vyšetrenie.. a brala som ATB 8 týždňov žiaľ ..

luciannka83
3. jan 2021

@datelinka31 tak preecasny porod moze byt z hoc coho. Nikto uz nepatra po dovode. Im je to jedno.

ani_ina
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
petkasaurus
3. jan 2021

Ahojte, mozu sa na to bat tie ATB pocas tehotenstva? Ja teraz trpnem, ci to nemám.. Raz som sa na to liecila a doktorka mi nerobila ziadne kontrolne stery, nic.. Teraz cakam na vysledky rozsirenej cytologie, ci to mam, nedari sa mi otehotniet, lenze co ak.. Liecila som sa tiez tak nejak divne, ze 2 dni v tyzdni ATB a potom prestavky, nakolko doxyhexal ma odrovnal.. A partnera ze netreba mi vraveli, tak som z toho v lese..

terezia323
3. jan 2021

@datelinka31 ureaplazma sa štandardne v tehotenstve a počas dojčenia nelieči, lebo sú potrebné silne atb pre oboch partnerov typu doxyhexal. A áno ureaplazma môže spôsobovať predčasný pôrod (ale nemusí), problémy pri močení a časté zápaly pošvy. Ale na druhej strane má ju veľa žien a ani o tom nevedia.

plnenapaprika
3. jan 2021

@datelinka31
Ano zistili mi ju v tehu, v nemocke, ked mi nevedeli zastavit kontrakcie v 25tt. Liecba klasickymi ATB nezabrala, ale to aj predpokladali, tak pristupili k infuznej. Ta uz zabrala, ale teda 20 infuzii kazda jeden den, bolestive jak svina. Ziadne prejavy ako take ( mocove cesty atd) som nemala, ani tie kontrakcie nie su dokazane zeby boli kvoli ureaplazmam, ale to uz nik nezisti.

datelinka31
autor
5. jan 2021

@plnenapaprika a koľko si teda potom ešte potiahla? A tá infuzia to bola teda liečba te urea či na zastavenie kontrakcii?

datelinka31
autor
5. jan 2021

@terezia323 viem, že sa nelieči, ale myslím si že v mojom prípade nebudem riskovať tretí predčasný pôrod a radšej to vyskúšam preliecit. lieky síce škodia, no možno uškodia bábätku menej ako keby sa narodilo o 2 mesiace skôr ako môj syn..

datelinka31
autor
5. jan 2021

@ani_ina ďakujem pekne 🙂 áno v mojom prípade nemám žiadne príznaky, tak možno ju nemám až v takom rozsahu.. uvidíme čo povie lekár

plnenapaprika
5. jan 2021

19 infuzii, takze 19 dni, dvadsiatu som uz nevydrzala, zapalene podrazdene zily lebo dva mesiace v nemocke nonstop infuzky magnezka a gynipralu kvoli kontrakciam. Potiahli sme do 31tt. Ale to ci za kontrakcie mohla ureapl. nikto nepotrvdil a skor tvrdili ze pricina bola ina.

datelinka31
autor
5. jan 2021

@luciannka83 ani ja by som už nepátrala, keby neplánujeme toto ďalšie tehotenstvo. Je to smutne inak, že môj predošlý lekár to nevysetril a tento nový sa má hneď spýtal, či chcem rozšírenú cytologiu..

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre