Ureaplazma urealyticum - cisársky alebo normálny pôrod

smejkachichi
21. apr 2018

Ahojte chcela by som sa spýtať či su tu mamičky ktoré mali túto baktériu ureaplazmu počas tehotenstva a ako rodili? Čítala som že je možný prenos počas pôrodu na bábätko ale môj gynekológ mi to vyvrátil. Aké sú prosím vaše skúsenosti?

ressankajanka
21. apr 2018

@smejkachichi Žiadna infekcia pri pôrode nie je OK. Osobne som sa liečila ATB na streptokoka v moči, práve kvôli prenosu pri pôrode na bábätko. Ak by sa mi to nepreliečilo alebo sa znova vrátilo, 4 hodiny pred pôrodom by mi dali infuzku s ATB. Akonáhle praskne plodová voda, infekcia sa môže preniesť na bábätko, pôrodom je to takmer isté, potom hneď lieči ATB aj to bábätko. Pre mňa nie príliš príjemná predstava, ale kvôli tomu cisársky rez nerobia, aspoň som o tom nepočula. Cisársky rez sa vykonáva len pri komplikáciách a vážnych prípadoch.

kristinka64
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ressankajanka
21. apr 2018

@kristinka64 Tiež mi každý na MK vravel, že tú baktériu, ktorú mám vraj preliečiť netreba, až tesne pred pôrodom, ale gynekológ mal iný názor, občas to môže vyvolať predčasný pôrod a pod. Mne napr. nedáva logiku, ak nevedia presný termín pôrodu, ako mi môžu dať 4 hod. pred pôrodom nejakú infuzku, pričom mi plodová voda môže odtiecť hocikedy v noci doma? Preliečil ma týmito ATB, vraj patria do skupiny cefalosporínov a sú bezpečné v každej časti tehu, aj v 1. trimestri (brala som ich práve vtedy). Mal pravdu, mimčo je v poriadku, našťastie 🙏 Ale je pravda, že veľa gynekológov to nerieši, od SR cez ČR až po Rakúsko.

smejkachichi
autor
21. apr 2018

@kristinka64 ahoj ano brala som ich po 12 týždni ale nepomohlo. Teraz uz som v 34tt a pôrod sa blíži ale neviem čo ma vlastne čaká. A tiez som chcela vedieť či tu je nejaka mamička s podobným prípadom aby som vedela ako to vlastne je, lebo popravde môj gynekológ mi povedal že je riziko iba predčasného pôrodu.

smejkachichi
autor
21. apr 2018

@ressankajanka a ako ti to nakoniec dopadlo dali ti tie ATB štyri hodiny pred pôrodom? Lebo tiez si to neviem predstaviť že ako sa to dá vypočítať ☺ alebo ti zabrali tie ATB ktoré si brala ešte v prvom trimestri?

ressankajanka
22. apr 2018

@smejkachichi No ja som zatiaľ len v 16tt, zatiaľ neviem 😉 Vlastne ani neviem výsledky, či zabrali, na ďalšiu prehliadku idem až 2. 5. Každopádne už ďalšie ATB nechcem. Hovorí sa, že sa to zvykne vraciať späť, preto bude pre mňa prekvapením pôrod, veľkým.

smejkachichi
autor
22. apr 2018

@ressankajanka aha tak to potom držím palce ☺

akinom0077
6. dec 2019

No tak ja som sice nebola tehotna, ale ked mi zistili ureaplazmu musela som sa ihned liecit aj partner, ziadne ze neliecit a liecit az pred porodom, nakolko sa lieci trojdavkou antibiotik brala som 3 dni Azitromicin 7 dni pauza a znova a toto 3x po sebe, potom po 3 mesiacoch mi robili kontrolny strer, po pol roku znova...

akinom0077
6. dec 2019

Aj ked antibiotika v tehotenstve by som sa bala brat velmi.......

ressankajanka
9. dec 2019

Náhodou mi tu vybehla táto staršia diskusia. Aspoň môžem reagovať spätne. Medoxin som brala v tehu 2x. Nakoniec mi pred pôrodom problém zmizol a porodla som prirodzene bez žiadnej ATB infuzky 😉

akinom0077
11. dec 2019

@ressankajanka / tak to si s tych stastnejsich...mame v rodine pripad kde to po uzivani atb v tehu dopadlo zle...

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre