Ahojte žienky, od začiatku tehotenstva mám upchatý nos. Dúfala som , že to bude chvíľkova záležitosť ale už to trvá viac ako 2 mesiace a ja som už z toho na prášky . Keď som bola u lekára a pýtala ho niečo nato tak povedal že nemám nič brat že to musím len vydržať alebo používať morskú sol čo mi absolútne nezaberá . Som nevyspata mám neustále bolesti hlavy z toho ako nemôžem dýchať ,pália má oči.. už nutne niečo potrebujem . Nemáte nejaké rady ? Čo mi môže pomôcť ? Tabletky na alergiu čo sa môžu v tehotenstve? Čítala som že sú nejaké na prírodnej báze stop alerg nemáte skúsenosť ? Ďakujem 🙂
Ako pise vyssie - preplach slanym roztokom s konvickou - zazracna vecicka, kvapky sa mozu ist schovat 🙂
@lubinka23 ja takisto od začiatku silná nadcha , v živote som nemala takýto problém ani pri prvom tehu . morská soľ ani naparovanie nepomáha vôbec , ja som išla na nosno krčné a tam mi dal dr antibiotické kvapky , tiež to mám cez 2 mesiace a sám uznal že to nie je v poriadku takto sa trápiť , zároveň mám potom užívať takú ochrannú bariéru do nosa vo forme probiotík .
Kyselina hyaluronova- dat do inhalatora, super pomáha kedykoľvek, na prevenciu ale aj na nadchu(vhodné aj pre alergikov, pre deti, tehotné.. )
@lubinka23 Upchavanie nosa v tehu vzniká kvôli oveľa vyššiemu prietoku krvi v tele. Vyšší prietok krvi = možný opuch slizníc a teda aj sliznice nosa. Ja tiež mám viac upchatý nos, dá sa mi dýchať, ale nie je to to, čo pred tehotenstvom. Ostáva len použiť rady, ktoré boli vymenované vyššie a vydržať do konca tehu. Potom sa to stabilizuje 🙂.
Ja som tehotna a pouzivam nasivin soft, kazdy den do inej dierky, by ma porazilo inak.. Morska sol 0 bodov.. Este aspecton sprej ako tak pomaha, ten sa moze pocas tehotenstva
Este odporucam pinionasal sprej
vyskusala som vsetky kvapky co mozu tehotne, vsetky preplachy nosa, nahrievanie sa, difuzer, vsetko. jedine co mi pomohlo boli normalne kvapky do nosa a porod 😂
kvapkala som si kvapky pre deti, alebo nasivin soft. 2mesiace vkuse, inak by som nevedela zit.
@rk123 Rovnaká skúsenosť. Detské kvapky do nosa zaberajú najlepšie. 🙂
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@lubinka23 pomôže jedine pôrod 🤷♀️bohužiaľ...