Upchatý nos v tehotenstve

lubinka23
29. dec 2021

Ahojte žienky, od začiatku tehotenstva mám upchatý nos. Dúfala som , že to bude chvíľkova záležitosť ale už to trvá viac ako 2 mesiace a ja som už z toho na prášky . Keď som bola u lekára a pýtala ho niečo nato tak povedal že nemám nič brat že to musím len vydržať alebo používať morskú sol čo mi absolútne nezaberá . Som nevyspata mám neustále bolesti hlavy z toho ako nemôžem dýchať ,pália má oči.. už nutne niečo potrebujem . Nemáte nejaké rady ? Čo mi môže pomôcť ? Tabletky na alergiu čo sa môžu v tehotenstve? Čítala som že sú nejaké na prírodnej báze stop alerg nemáte skúsenosť ? Ďakujem 🙂

zanetakovacsova
29. dec 2021

@lubinka23 pomôže jedine pôrod 🤷‍♀️bohužiaľ...

lvi
29. dec 2021

@lubinka23 mne pomaha kazdodenny preplach nosa morskou solou a zvlhcovac vzduchu. Na ten preplach mam taku konvicku rhino horn..

layla
29. dec 2021

@lubinka23 ja som to mala tiež počas tehotenstva. tak ako radí @lvi robila som si preplachy kanvičkou, do difuzera som si davala olejček Air od Dottery a priznám sa, že som si občas striekla Nasivin soft...

martina123s
29. dec 2021

Ako pise vyssie - preplach slanym roztokom s konvickou - zazracna vecicka, kvapky sa mozu ist schovat 🙂

paris1813
29. dec 2021

@lubinka23 ja takisto od začiatku silná nadcha , v živote som nemala takýto problém ani pri prvom tehu . morská soľ ani naparovanie nepomáha vôbec , ja som išla na nosno krčné a tam mi dal dr antibiotické kvapky , tiež to mám cez 2 mesiace a sám uznal že to nie je v poriadku takto sa trápiť , zároveň mám potom užívať takú ochrannú bariéru do nosa vo forme probiotík .

pataja
29. dec 2021

Kyselina hyaluronova- dat do inhalatora, super pomáha kedykoľvek, na prevenciu ale aj na nadchu(vhodné aj pre alergikov, pre deti, tehotné.. )

tinka_1807
29. dec 2021

@lubinka23 Upchavanie nosa v tehu vzniká kvôli oveľa vyššiemu prietoku krvi v tele. Vyšší prietok krvi = možný opuch slizníc a teda aj sliznice nosa. Ja tiež mám viac upchatý nos, dá sa mi dýchať, ale nie je to to, čo pred tehotenstvom. Ostáva len použiť rady, ktoré boli vymenované vyššie a vydržať do konca tehu. Potom sa to stabilizuje 🙂.

petkasaurus
29. dec 2021

Ja som tehotna a pouzivam nasivin soft, kazdy den do inej dierky, by ma porazilo inak.. Morska sol 0 bodov.. Este aspecton sprej ako tak pomaha, ten sa moze pocas tehotenstva

martina123s
29. dec 2021

Este odporucam pinionasal sprej

lienka.7
29. dec 2021

@lubinka23 ja som tiež mala podobne, a žiaľ aspon mne moj alergolog povedal ze nie sú žiadne tabletky pre tehotné. Do nosa si kup luffeel ci ako sa ti vola. Mne to aspon z casti pomáhalo.

rk123
29. dec 2021

vyskusala som vsetky kvapky co mozu tehotne, vsetky preplachy nosa, nahrievanie sa, difuzer, vsetko. jedine co mi pomohlo boli normalne kvapky do nosa a porod 😂
kvapkala som si kvapky pre deti, alebo nasivin soft. 2mesiace vkuse, inak by som nevedela zit.

lenkakravcova
10. nov 2022

@rk123 Rovnaká skúsenosť. Detské kvapky do nosa zaberajú najlepšie. 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre