Upchaté dutiny v tehotenstve bez choroby

kiki23
20. máj 2020

Maminky nemáte skúsenosť s upchatymi dutinami v tehotenstve? Ale nie som chorá,ani som nebola. Len cítim už dlhšie že to mám upchaté od nosa akoby až do hrdla. Až mám pocit,že sa mi ťažko prehĺtaju sliny. Neviem,či to riešiť alebo je to normálne. Volala som obvodnému,že sa mi ťažko prehĺtaju sliny a mám povlak na jazyku a povedal,že mám ísť k zubárovi s tým alebo kúpiť kloktadlo. Zubár zase povedal,že berú len akútne prípady. V piatok idem ku gyn na kontrolu, skúsim sa na to spýtať. Ale neviem,či mi ona s tým nejako dokáže pomôcť. Aby som zase nebola za blbu 🤔

mogaa
20. máj 2020

@kiki23 tak ako tehotnej ti nemajú čo dať....pokiaľ máš upchaté dutiny tak sa napar...

mirkava
20. máj 2020

@kiki23 nemoze to byt alergia?

kiki23
autor
20. máj 2020

@mogaa veď ja viem,že lieky moc nie len som aspoň cakala, že nejaký výter urobí či tak nie je nejaký bacil alebo čo 🤷

@mirkava aj keď som doteraz s alergiou žiadny problem nemala? Môže sa to zmeniť?

zuzkalujza
20. máj 2020

@kiki23 mňa trápia upchaté dutinami roky rokúce, od dectva. Viac ako 25 rokov trpím sanorinizmom (závislosť na kvapkách). Skúšala som všetko možné, odvikačku, kortikoidy, výplachy, normálnu liečbu, alternatívnu a nič mi nikdy nepomohlo. Nepohli mi ani na ORL, na alergológii nikde. Kvapky som užívala aj počas tehotenstva pri oboch dcérach. Gynekológ mi povedal, že pre dieťa je omnoho horšie ak matka nemôže dýchať a nemá poriadne okysličovanú krv ako keď si kvapne do nosa, alebo dá sprej. Obe moje dievčatá sú v pohode a zdravé. Takže ak nemôžeš dýchať kľudne si niečo daj do nosa.

kittykat22
20. máj 2020

@kiki23 to bude alergia. Akonahle ti nic nie je len mas dutiny tak to je alergicke. Obzvlast ak to dlhsie trva. Keby to pretrvavalo po narodeni bejby, je lepsie ist na nejake testy - pretoze ked ti zacne dieta domov nosit skolkarske choroby tak sa toho nezbavis.

kataka10
20. máj 2020

@kiki23 mne to tiez znie ako alergia. V tehotenstve sa znizuje imunita a udeju sa aj hormonalne zmeny, takze sa ti mozu objavit alergie, ktore sa dovtedy nijak neprejavovali. Mojej mame sa takto zacala prejavovat celiakia.

kiki23
autor
20. máj 2020

@zuzkalujza Ale ja práveže dýcham normálne, ja to cítim až tak nižšie ako sa prechádza z nosa do hrdla akoby nejaký hlien tam bol usadený alebo ja neviem to vysvetliť a ťažko sa mi prehĺtaju sliny.

@kittykat22
@kataka10 s tým teraz asi nič neporiesim v tehotenstve,že? Ja neviem nikdy som to takto nemala. Ja ako dýchať viem normálne a stále cítim,že medzi nosom hrdlom akoby niečo mám. Je to zvláštne.

kittykat22
20. máj 2020

@kiki23 spytaj sa lekara ci mozes sprej do nosa Livostin. V pribalovom je napisane: Těhotenství a kojení: Jste-li těhotná nebo se domníváte, že můžete být těhotná, informujte svého lékaře, který rozhodne, zda můžete používat Livostin. ... takze zakazane to nebude. Je to velmi ucinne. Staci striekat 1x do dna, nemusis viac. Ulavi sa ti. Ja som to pouzivala pri narazovych problemoch, kym ti nezistili alergiu. Velmi dobra vec.

mirkava
20. máj 2020

@kiki23 jasneee alergiu mozes dostat hocikedy a v tehotenstve dostane aj imunita zabrat.... takze kludne to moze byt alergia

kiki23
autor
20. máj 2020

@kittykat22 spýtam sa v piatok a je to bez predpisu? Či treba mať?
@mirkava je to sranda, do toho tehu nevolnosti,mám pocit že mi je všetko už 😂😂😂 pri prvej som ani nevedela že som tehu až ja brucho 🙈

kittykat22
20. máj 2020

@kiki23 bez predpisu 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre