Únik plodovej vody v 36. týždni

dianaspevakova26
25. jún 2024

Ahojte som v 36tt bola som na poradni povedali mi že malý je menší o 2 a pol týždňa a že mám menej plodovej vody vraj na hranici tak ma dala na rizikove za nejaký týždeň tam mám ísť. Ale čo ak mi uniká stále ta plodová voda a ja o tom neviem a na koniec žiadnu mať nebudem a babetku sa niečo stane ako mám zistiť či mi unika mám vyhľadať nejaku pomoc?

anavixy
25. jún 2024

Nemusi ti unikat. Plodova voda nikdy nevytecie cela, dieta nikdy nezostane nasucho, PV sa vzdy tvori nova, takze aj ked odteka, zaroven sa tvori nova. Bola si na morfologickom utz? Plodova voda je tvorena aj mocom dietata, resp. jednou z moznych pricin oligohydramnionu byva nedostatocna tvorba mocu dietatkom, pokial neboli zistene nejake vady obliciek na sone, bude zrejme pricina ina (sono obliciek sa robi kazdemu babatku aj po narodeni). Kazdopadne pokial ide len o hranicne znizenie, nie je sa zatial coho obavat. Dolezite je, aby teraz bolo dietatko sledovane, ako sa mu dari v brusku, prietoky, placentu… tyzden ste dobry, takze ak bude treba, tak ti porod vyvolaju. Pripadny odtok plodovej vody zistis jedine tak, ze si das porodnicku vlozku (obycajnu bielu nepodlepenu) a ak/ked bude nasiaknuta, pojdes na pohotovost/ku gyn/do porodnice dat si to skontrolovat Temesvaryho roztokom.

ivka21
25. jún 2024

@dianaspevakova26 upokojim ta ja som 37t2d porodila v pohode takze dietatko by malo byt v pohode.

vevesh
25. jún 2024

@dianaspevakova26 plodova voda sa stale doplna- treba momentalne co najvia pit tekutin, aby sa nadalej sustavne doplnala (aj keby nahodou odtekala). Niektore zeny su bez plodovej vody aj 20 tyzdnov- u teba je to uz 36tt, tak prinajhorsom porodis-vsetko os 37tt je normalne donosene dieta. Takze netreba stresovat, ukludnit sa(neprospieva to ani dietatu, a ani tebe v tomto stave). Ak sa ti nieco nepozdava, sup do nemocnice.

dianaspevakova26
autor
26. jún 2024

@vevesh ďakujem pekne dnes som akurát 37 a už som cítila ako odteká tak sme na ceste do TN 😊

dianaspevakova26
autor
26. jún 2024

@anavixy ďakujem pekne áno akurát na to vyšetrenie idem

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre