Únik plodovej vody v 34. týždni

belllaa652
15. júl 2022

Zdravím. Viem, že na túto tému bolo viac diskusií,ale verím že táto bude iná.
Momentálne som v 34tt a uniká mi plodová voda - sú dni kedy mi neuniká vôbec,no sú dni kedy mi uniká aj dva dni s menšími prestávkami. Samozrejme že som hospitalizová. Sono mi robia raz do týždňa - plodovej vody je málo. Doktor vraví, že nebudeme robiť zakaždým sono že keď bude niečo zlé tak to zistím..... Neviem či je taký nezodpovedný alebo či som ja taká hysterka. Prosím o vaše skúsenosti . Bojím sa aby bábo neostalo na suchu.

anjelicek26
15. júl 2022

Hmmm raz do tyzdna mi prijde fest malo...ved sonom pozriet je par minut... v ktorej si nemocnici?

belllaa652
autor
15. júl 2022

@anjelicek26 Veď aj mne to príde zvláštne. V BB

bellovag
15. júl 2022

Ja som presne v 34 týždni porodila predčasne, keďže mi odtiekla plodová voda...Dr. tiež hovoril, že pôjdem ešte domov, že voda odteká, ale sa aj dotvára a do 6 hodín bol malý na svete...Dr. doslova stratil šľapky z nôh, keď bežal v noci po chodbe k môjmu pôrodu 🙂

barbora0308
15. júl 2022

@belllaa652 Ja som bola hospitalizovana (i ked s inym problemom) kvoli rizikovemu tehotenstvu 3,5 mesiaca v nemocnici v NZ. Vystriedalo sa vedla mna neskutocne vela zien s rovnakym problemom ako si mala ty, ale teda s postupne odtekajucou vodou sa vacsinou tehotenstvo da udrzat este max. par tyzdnov, tak vraveli aj lekari (samozrejme su zeny, ktorym sa voda dotvarala rychlo a v postacujucom mnozstve a tak potiahli aj o do termina, je to ale velmi zriedka). Baby co somnou lezali porodili vacsinou do max. dvoch tyzdnov, inac ich tiez nekontrolovali casto, pozerali sa iba ozvy babatka 3x denne resp. sono sa robilo iba v pripade zhorsenia stavu alebo ak hlasili nejake tazkosti. Bud ale v klude, uz mas pekny tyzden a urcite este 2v1 nejaku chvilu potiahnete. Ja som rodila teraz pred mesiacom v 36tt a maly je uplne v pohode. Drzim palce 🤞😊.

belllaa652
autor
15. júl 2022

@barbora0308 ďakujem za povzbudenie, mne tiež robia ozvy 3x denne , len sa bojím,lebo neviem či budem vedieť odhadnúť že už tam nemá vodu ale myslím pozitívne 😇 a ešte také 2 týždne by sme mohli vydržať

januska20
15. júl 2022

@belllaa652 plodová voda sa stále dotvára. Mne odtiekla, ale veľa, nie po častiach. Udržiavali ma ešte 4 dni a pichali mi kortikoidy na dozretie pľúc. Rodila som v 33tt.

belllaa652
autor
15. júl 2022

@bellovag Aj si nejak cítila že už nemáš vodu? Bojím sa že mi bude voda pomaly unikať, tak ako mi aj uniká a nebudem vedie/cítiť že už tam nemá vodu

miskamicha
15. júl 2022

@belllaa652 hlavne povedz lekarovi o svojich obavach.mal by ta chapat. Sono asi 1x do tyzdna je ozaj malo...ja by som si ziadala aspon kazdy druhy den...ved to je par minut..aj ked hodnotenie mnozstva plod vody je subjektivne. Ja som mala podozrenie ze odteka asi ku koncu 38tyzdna..zoslabli aj pohyby... dr podla usg povedal ze je tam.toho dost..a na druhy den na pohotovosti ze takmer ziadna... pocas toho mi neodtekala vsetko som mala suche a nepostrehla som nic. Nenechal ma v nemocnici..ziaden test na unik plodovky sa nekonal..len si mam sledovat.. s.tym lekarom uz nechxem mat nic spolocne.. skazil mi este aj cely zazitok z porodu /aj ked som.ho mala zariadeneho/ uz by som mu nedokazala doverovat..sama som lekar ale nepaci sa mi taky pristup... sice nie som gynekolog ale radsej USg aj kazdy den ako nieco zanedbat... a tej nedbanlivosti je bohuzial velmi vela. Drzim ti palce aby bolo vsetko v poriadku a aby si vydrzala este aspon 2 tyzdne.

anavixy
15. júl 2022

A robia ti ak CTG? Okrem sona
Voda sa neustale doplna, nie je urcite mnozstvo, co sa postupne vypusta. Na suchu nezostane, ale moze mat tej vody malo (co teda aj ma) a moze to byt problem. Dolezite je sledovat ozvy, pohyby. Nemyslim si, ze sonom ti nejako pomozu. Cinnost srdca sa v tomto stadiu sledje inak, nez sonom. Držím palce, naozaj v tomto týždni je každý jeden další deň tehotenstva plus 🙏

any_soj
15. júl 2022

@belllaa652 a čo myslíš, že sa stane, ak by dieťa nejaký čas nemalo plodoch vodu? Teda keď sa tak bojíš, že ostane "na suchu". Pokiaľ viem, je to problém z dlhodobého hľadiska (vývoj pľúc asi hlavne), ale v tvojom týždni pár dní bez (ak pripustíme, že by si ju, ako sa bojíš, stratila všetku) nič neznamená. Či? Na čo som zabudla, ženy? A teda keď odteká, je riziko infekcie, ale to sono nerieši. Robia to ctg 3x denne, to je podstatné.

heln
15. júl 2022

@belllaa652 ahoj, ja som bola v BB mesiac hospitalizovana, s inym problemom a bolo tam vela zien s unikom plodovky.
34 tyzden je uz celkom pekny, urcite ti dali kortikoidy na pluca, dolezite su ozvy, ktore ti sleduju 3 x denne, urcite ti obcas zoberu krv, dolezite je kolko vody ti oddeka a na to sa urcite pytaju a tiez ci nemas infekciu, vela zien bralo antibiotika. tiez je dolezite ze nemas kontrakcie alebo ine problemy a si stabilizovana. keby nastal nejaky akutny problem, ver tomu, ze ti hned spravia sono a v keby bolo treba tak ta hned vezu na porodnicu. ver lekarom, keby sa ti nieco nepozdavalo tak im to povedz a nerob si zbytocne stresy do porodu.

anavixy
15. júl 2022

@any_soj Aha, ja som si ani nevsimla, že pani už písala, že jej robia ctg 3xdenne 🙊 no tak to fakt nie je lekar nezodpovedny… nic nezobrazi ozvy a ich zmeny lepsie ako ctg, sono urcite nie, hoci vtedy niet krajsi pocit ako vidiet svoje dieťa hybat sa na obrazovke.
A atb profylaxiu urcite podavaju pri odtoku plodovej vody.

belllaa652
autor
16. júl 2022

@anavixy áno 3x denne mi robia ozvy, chvála Bohu je všetko ok

sabisi
22. júl 2022

@belllaa652 Ako si zistila že Ti odteká plodová voda? Či to zistil lekár? Viem to odsledovať? Ďakujem

belllaa652
autor
25. júl 2022

@sabisi vieš to odsledovať sama. Ja som si myslela že mi uniká moč lebo to bolo pár kvapiek tak som to vyriešila intimkami,ale raz som toho mala akoby mi ušlo a tak som šla na pohotovosť.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre