Únik plodovej vody v 22. týždni

martinasofia88
13. aug 2023

Ahojte som v 22.TT a mám porušené plodove obaly a uniká mi plodová voda ? Je tu niektorá , čo donosila s oligohydramnionom až anhydramnionom zdravé dieťa ? Keď sa narodilo predčasne ako to dopadlo ? Prosím o nejaké info . Ďakujem Martina.

klip0
13. aug 2023

Nemám skúsenosť, ale veľmi ti držím palce. Si v nemocnici? Ako je natom bábätko ?

aiana24
13. aug 2023

Riešte s lekárom určite.

juliavolna
13. aug 2023

@martinasofia88 sko ste nato prišli? Je to potvrdené lekárom ? Nejaka infekcia ?

maca2017
13. aug 2023

@martinasofia88 Ja som mala v 21tt. Potiahli sme do 26tt, malá mala po pôrode asi uplne všetky komplikácie a tiež sepsu, pravdepodobne z infikovanej plodovej vody. Dala to, ale zostala mi ťažko chorá a tri roky dozadu to vzdala, mala 25 rokov. Ale toto sa udialo skoro pred 30 rokmi. Dnes je medicína úplne inde. Viem že sa dá plodovy obal aj zalepit, robí to MUDr. Ferianec. Skus si zistit. Držím palčeky, príroda je síce mocná ale lekári niekedy dokážu zázraky 😊

martinasofia88
autor
14. aug 2023

@klip0 ďakujem 🙂 bábätko je v poriadku 🙂 len sa bojím čo bude ďalej , ale nestresujem sa uvidíme 🙂 ležím v nemocnici v NOvých Zámkoch

martinasofia88
autor
14. aug 2023

@aiana24 riešim to som v nemocnici

martinasofia88
autor
14. aug 2023

@juliavolna našli mi ureoplazmu a ležím v nemocnici na antibiotikách . Mám porušený plodový obal , ale mala je v poriadku tak uvidíme ako bude ďalej 🙂

martinasofia88
autor
14. aug 2023

@maca2017 to je mi ľúto 😢 ja ležím na antibiotikách mám infekciu a neviem čo bude mala je zatiaľ zdravá a hýbe sa len neviem ako to bude pokračovať ... doktor Ferianec už zákroky amniopatch vraj nerobí . Dnes som sama volala do nemocnice v Ružinove . Dala som im aspoň moje číslo a vraj sa pán Dr. možno ozve a poradí mi niečo . Ďakujem za podporu a komentár 🙂

moniczka31
14. aug 2023

@martinasofia88 mne odtiekla 23+6 takmer všetka a nič sa nedialo.ležala som v Prahe u Apolinara do 30+0 kedy bola urobená sekcia.Upozornovali ma že musím počítať že to nemusí dopadnúť dobre,ale dcéra zabojovala❤️,je zdravá a má 13rokov.

martinasofia88
autor
14. aug 2023

@moniczka31 ahoj veľmi si ma potešila a dala nádej 🙂 ďakujem ...mala si infekciu ?

juliavolna
14. aug 2023

@martinasofia88 drz sa , mala si aj nutkanie na mocenie , chodila si casto? to vraj ureaplazma sposobuje

moniczka31
14. aug 2023

@martinasofia88 neviem aký bol dôvod odtoku vody
Držím palce ❤️

martinasofia88
autor
14. aug 2023

@juliavolna presne to mi našli a teraz beriem antibiotiká , chodím často, ale ja pijem 3,5 l denne 😃aby mala mala dostatok vody

jumperly1
20. aug 2023

@martinasofia88 nam odtekala plodova voda od 18tt. Potiahli sme to na atb a kludovom rezime do 28tt, zial maly po tyzdni zomrel - nevyvinute pluca a infekcia. Ale videla som vela pripadov kedy to skoncilo dobre, nevzdavaj sa 🙂 Drzim palce!
Momentalne sa amniopatch nerobi, ale mozno sa to uz zmenilo - ked sme to riesili my tak bol problem s transfuznou sluzbou.
Pi vela tekutin, lez, ak mas antibiotika uzivaj aj probiotika (lepsie nic vaginalne nedavat). Progesteron som mala cez usta az do konca, nasou skazou bola nakoniec infekcia napriek antibiotikam a nastupujuce kontrakcie, krcok drzal az do konca. Je to naozaj loteria, my sme nejaku vodu mali do konca ale zial nevyslo to. Tito predcasnici su neskutocnu bojovnici a nelutujem ze som malemu dala sancu.

pietrula
21. okt 2023

@martinasofia88 Ako ste dopadli?

martinasofia88
autor
20. dec 2023

@pietrula narodilo sa mi 22.9. dievčatko Sofia , ale zomrela po pár minútach bohužiaľ nevyvinuté pľúcka

silviaa
20. dec 2023

@martinasofia88 to je mi velmi luto, uprimnu sustrast. Mojej kamaratke tiez predcasne odtiekala plodova voda, porodila a dievcatko tiez zomrelo.

jumperly1
20. dec 2023

@martinasofia88 hrozne ma to mrzi. V juli sme presli tym istym - ale zomrel nam syncek az po tyzdni.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre