Ahojte. Teraz som sa zobudila, prešla do kuchyne a cítila som niečo mokré na pyzamovych nohaviciach. Asi mi uniklo trochu plodovej vody. Prosím vás, neviem čo robiť. 😂 mám čakať? Alebo ísť do nemocnice? Nechcem šaškovať. Bolesti zatiaľ nemám.
Ja som sa tak rano zobudila,mala skvrna na plachte,tak som urobila vsetko toto a o hodinu a pol uz zo mna tiekla voda ako niagara,tak uz som velmi nerozmyslala co robit.Ale.porodila som az na dalsi den ale uz v nemocnjci pod dozorom.
@maminkadeticiek Ja som ready už dva týždne. 😂😂 39+4 som. Všetko vyholené. 😂😂 ďakujem ❤️
Ak je voda cira a bolesti mierne alebo ziadne, staci prist do dvoch hodin. Ak by bola voda zakalena, zelena, hneda, zapachajuca, alebo bol pozitivny vyter na BHS, treba ist hned.
Hned netreba utekat do nemocnice, pokial sa ti nic ine nedeje. Ale tak priprav sa na to, ze dnes tam pojdes 🙂
Ja sa veľmi bojím toho, že sa to nespustí samé. Veľmi.
@ifava
Uvidis, co ti povedia, ono sa to nemusi spustit hned, moze to trvat par hodin.
Choď sa dať skontrolovať a uvidíš na čom si.
Pokud porod nezacne, mela by ses do vecera ukazat v porodnici. Dej si poporodni vlozku a tu jim pak das na kontrolu.
Tak sa skus nastavit opacne, tak, ze kazdu chvilu sa to spusti… lebo takto si velmi nepomozes 🙂 odtekat ti moze voda aj dva dni, kym sa to spusti, ale s dotekajucou vodou by si uz mala byt v porodnici (ked tam dnes pojdes, uz si ta tam nechaju), pretoze by si mala dostavat atb profylaxiu (ak voda dlhsie odteka a teda su narosene plodove obaly). Otazka je ale ci to naozaj bola voda, opakuje sa to? Do porodnice potom vyrazit uz s porodnickou vlozkou v nohavickach.
mne tak odtiekla vecer asi o 22 hod ked som bola na wc, no len bolo toho dost a este aj potom ked som si lahla, tak sme isli do porodnice. Tam sme prisli 23:55, urobili vysetrenia a ze nic sa nedeje a pytali sa ci to bola voda? to som nevedela ako prvorodicka urcite, tak spravila test na vlozke a ze ked mi odtiekla, tak ak sa nerozbehne do rana porod, vyvolaju. Kontrakcie som este o 1:15 nemala ziadne a nakoniec sa dcerka narodila 3:21 🙂 A to ma chceli najprv poslat domov, ze sak este urcite neporodim. Dcera uz bude mat 9 rokov 🙂
@anavixy Neopakuje. Trošku ráno odtieklo a zatiaľ nič. Myslíš, že to nebude voda? Zajtra mám poradnu
To kludne mohol byt len vodovy vytok alebo kludne aj moc 🙂 voda by vytekala aspon po kvapkach (hoci ked klesne hlava tak vlastne “upcha” krcok a voda uz nemusi odtekat, ale to by sa rozbiehal porod a nieco by si citila).. mas dve moznosti, bud si daj porodnicku vlozku a o par hodin chod na gynekologiu nech ti spravia Temesvaryho test, alebo vydrz do zajtra, ak mas pocit ze sa to teda fakt neopakuje, a daj vlozku pred tym ako pojdes na poradnu, nech ti test spravia tam
No ak to nesmrdelo bola to voda. Treba ísť smer porodnica# a nečakaj. Už nech si tam
Ja som ku koncu tehotenstva mala vždy ráno keď som vstala taký vodovy výtok normálne mi tieklo po nohách a plodovka to nebola. No keď mi v noci na termín praskla počas spánku to už som vedela že koľká bije. Postupne odtekala pocas kontrakcií.
@81anina Aj ja som to mala ráno a odvtedy nič.
@waldosinka ani vytok nesmrdi a moc tiez nemusi byt citit na pol metra (predpokladam, ze autorka si hned necuchala k nohavickam, aj ked skor to bol vytok nez moc)…
@anavixy snáď si vytok spozná
..... a áno ja som si cuchala všetko co zomna v deň pôrodu vytieklo... odtieklo mi dl asi pol deci vody a hneď za tým bola hlavička takže... neriskoval
...
Autorovi... niečo nove ?
@waldosinka Nič. Bol to vodnatý výtok. Cely deň sa nič nedialo a dnes ráno znova. 🙂 idem na poradňu
Oki drz sa. Cakame na info
Davali vam tu vodicku aby zistili?? Ja som este len na naciatku tehu a raz za cas vyjde so mna cista voda tak cca za 2 poliev lyzice
@waldosinka Všetko okej, akurát, že pozitívny streptokok, otvorená na 1cm a v sobotu mám prísť ešte na vyšetrenie. Dnes by to mohlo prísť, páči sa mi datum. 😂
To som mala aj ja pri oboch pôrodoch. Nič strašné. Deti a pôrod bil bez následkov... 😇
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Pre istotu by som sa hned osprchovala,umyla vlasy,oholila sa,nech som ready a normalne funguj dalej.Ak si 39-40 tt a ma sa to spustit,spusti sa,budes aspon pripravena.Nekup sa,nech vidis ci tecie voda.