Únik moču v tehotenstve

6. dec 2022

Ahojte.
Píšem anonymný príspevok, pretože mi to je celé veľmi nepríjemné... Som prvorodička 4 mesiac a od kedy som tehotná uniká mi moč. Nikdy pred tým sa to nedialo... Teraz zakaslem, kychnem a v gatkach mláka... A to môžem byť aj práve vymocena. Som z toho nešťastná cvičím kegelove cvičenie, je ešte niečo vitamín, liek, cvik ktorý vám pomohol ak ste mali rovnaký problém?
Či treba len vložky nosiť a prejde to po pôrode? Za predpokladu že budem aj naďalej cvičiť kegelove cvičenie

anjelicek26
6. dec 2022

Toto pochopim v 7-8-9.mesiaci, kde je babo velke a tazke a pritlaca ti ten mechur, ale v stvrtom? Hovorila si o tom s gynekologom? S obvodakom? Tie cviky v tehotenstve za mna nie su moc vhodne, kedze posilovanie panvoveho dna sposobi, ze bude porod tazsi, lebo svaly silnejsie a tazsie budu povolovat... opytaj sa na toto odbornika, nech si este viac neuskodis. Nateraz ano inkontinencne nohavicky mimo domu a ries to s lekarom.

autor
6. dec 2022

@anjelicek26 nie zatiaľ som to neriešila nebolo to tak moc už moc je to asi posledné dva týždne

anjelicek26
6. dec 2022

Ono to moze byt aj nejaka infekcia, ktora oslabuje mocak, jasne v kombinacii s tehu... zavolaj rano lekarovi, nech spravi stery, nech vysetri moc, porozpravajte sa o tom, co sa deje...ja som toto riesila ku koncu tehu zo synom, neskutocne zle sedel na mocaku, do porodu na zadku a kopal, no krasa... ine tehu boli v pohode, len u neho...

bara_borka
6. dec 2022

poznám baby, čo toto mali v úvode tehotenstva. treba si uvedomiť, že všetko sa tam dolu prekrvuje, rozťahuje, uvoľňujú sa väzivá, zväčšuje sa maternica, ktorá nalieha na močový mechur. pripravuje sa tam všetko na pôrod. ako bude bábätko rast, vyjde maternica viac mimo malú panvu a tlak na mechúr pominie. ak máte moc v poriadku bez podozrenia na zápal, asi by som na vašom mieste pokračovala v cvičení.... uvidíte o mesiac, dva....

148terka148
6. dec 2022

Ja to mam tiez tak asi od 4mes. Sesra tak isto ze maly sedel na mechure mne tam dokonca doktorka potvrdila,ze mi do neho kope.

majki_ki
6. dec 2022

Mala som to pri oboch tehotenstvach. Po pôrode to prestalo.

marticka85po
6. dec 2022

Tiez som to mala. Dcerku som mala otocenu hlavou dole a tlacila mi na mechur az do 9mesiaca.po porode to preslo

veronika3110
6. dec 2022

Mala som to rovnako a prešlo to samé od seba aj bez cvičenia ani neviem ako 🙂

kvetinka719
7. dec 2022

Ja som to mala v úvode tehotenstva tiež, hovorila som to všetkým gynekológom, ktorí ma riešili a všetci mi len povedali, že to môže byt… potom to prešlo a zatiaľ sa držím… možno to bude aj tvoj prípad, ale iste to spomeň na ďalšej kontrole

petra8786
7. dec 2022

No ja to nie až takto. .ale ledva dobieham na záchod úprimne ..ani nechodím z domu,som v 4 tom mesiaci a mám pocit,že tehotenstvo trávim len na záchode. Prvé tehotenstvo také nebolo .Toto druhé mám tiež pocit,že má malé kope do mechúra.Cakam kedy sa to zlepší,mám pocit,že az po pôrode..keď idem z domu na dlhšie ako hodinu,tak sa normálne bojím 😅

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre