Únik moču v tehotenstve

martina374
7. júl 2014

caute, chcela by som sa spytat ci je normalne ze v tohotenstve zena castejsie chodi na WC, nohavicky su castejsie trosku mokre a zaspinene ale nie krvou ale mocom alebo nejakou tekutinou, neviem to presne pomenovat...proste bojim sa ze je to nieco zle...ma niekto podobnu skusenost?

masinka
7. júl 2014

to ze castejsie chodis na Wc je uplne normalne, babo tlaci na mechur. Aj mierny vytok je normalny - pokial nesvrbi a nezapacha, pripadne nema nejaku zvlastnu farbu.

sorciera24
7. júl 2014

@martina374 ano, mam to iste, je to fyziologicke, dr. mi to cekla...uplne normalny tehu vytok......prip. unik mocu....inak mam stale mokre gatky, takze musim nosit intimky.....mala som to aj pri prvom....je to ok

martina374
autor
7. júl 2014

@masinka nijako nesmrdi, len vyteka a samozrejme potom sa to sfarbi tak do zlta.

danielahamar
7. júl 2014

@martina374 ak chceš mať istotu daj si intim vložku, ak ti pretečie, je to voda, ak nie, je to moč-výtok

trgypadl
8. júl 2014

Pripadne ak je podozrenie na odtok pl.vody tak chod k lekarovi a nech Ti urobia temesvary test

martina374
autor
9. júl 2014

@trgypadl a ako sama rozpoznam ze ide o vytok plodovej vody?

trgypadl
10. júl 2014

No sama to nerozpoznas,pri najblizsej kontrole to konzultuj s lekarom

janusshka
16. júl 2014

tiež mávam mokré nohavičky, bez intímky sa ani nepohnem, niekedy je toho viac niekedy menej, mám ale pocit, že to naozaj môže byť únik moču keď bábo zatlačí.........pýtala som sa na to dr, lebo minule som sa fakt zľakla či to nie je voda, povedal mi, že voda ak začne vytekať tak vyteká a neprestane a pri podozrení, že odteká voda, mám zabaliť tú intímku do sáčku a zobrať na pohotovosť a oni to hneď tým roztokom zistia, či ide o plodovú vodu 🙂

lubicaziv
19. júl 2014

Kočeny mám presne to isté. . 26.tyzden a asi mi uniká moč.. Tiež som sa zľakla či nie plod.voda..

1elluska1
23. nov 2014

Moja sestra, keď bola tehotná mala presne to isté, len jej sa to potom dosť zhoršilo... strašne jej proste oslably tie panvové svaly, ale to sa stáva mnohým ženám. Po pôrode to potom doriešila nasledovne : Musíš určite cvičiť panvové dno, tie svaly sú tiež iba svaly, ak ochabnú, dajú sa späť posilniť a ešte brala incovenal comfort lebo to je jediné nehormonálne čo jej doktorka odporučila.

marikalysik
28. júl 2015
Používateľ marikalysik je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od marikalysik.

mama keď čakala mladšiu sestru s tým tiež mala problémy, je to bežná komplikácia tehotných 🙂 po pôrode začala užívať nehormonálny ive inkontinstop a pomaly ju to prešlo a úplne sa vyzdravela z toho ;)

nikkolaa
8. dec 2015

V kolkom týždni začína ten únik moču?

evi_b
17. dec 2015
Používateľ evi_b je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od evi_b.

úplne normálna vec 🙂 mimi tlačí na mechúr a jedine takto sa to prejaví 😉 stačí jedna aniónová intímka na upokojenie- sú antibakteriálne a teda bránia aj infekciám nemusíš sa strachovať a si v suchu 🙂

majaxy
17. dec 2015

Každá tehotná žena má iné symptomy.. Ked máš strach daj si intimku a vyriešené. Podla mna sa sústred len na bábätko, ostatné vynechaj.... Ked problémy po pôrode neprejdú tak to rieš odborníkmi...

veronz
30. jún 2017

Som v šiestom týždni a úplne somna až hrka niekedy až mazlava tekutina a pritom necítim že sa mi chce cikat

babulkabamb
15. jan 2021

Aja mám takí problém už druhý krát únik moču čo to znamená

nsplv
11. júl 2024

Chcela by som poprosiť dámy, žijúce na Slovensku vo veku 18 rokov a viac, trpiace inkontinenciou moču o vyplnenie dotazníka k mojej diplomovej práci s témou Vplyv močovej inkontinencie na kvalitu života žien.

Veľmi pekne ďakujem za vašu ochotu i čas

https://forms.gle/tcwgDnN4tmfDcLHc8

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre