Únava v 7. mesiaci tehotenstva

295anicka
22. apr 2023

Ahojte, je normalne pocitovat unavu v 7. mesiaci tehotenstva? Chodim ešte do práce, pracu mam pohodičku, ale pridem domov a spim. Bud ma odpali hned alebo časom. Bola som u doktora tak vraj je všetko o.k. že mam vydržať.

basska_b
22. apr 2023

Ano zial, a do porodu to bude aj horsie. Mavala som poobedne spanky a vecer som zaspala o 20.00 spolu s detmi. Unava doznievala cele 6nedelie...
Je to velky napor na cely organizmus, pluca, srdce, klby, kozu, oblicky...

lvulik
22. apr 2023

Ja som rovnaká a som len v 3 mesiaci 😀 a nevnimam to ako nič nenormálne

basska_b
22. apr 2023

Ono, medzi 4-6 mesiacom je taky prilev energie idealny na chystanie vybavicky, domacnosti, dovolenky... ja som bola v 8.-9.mes. uplne odpalena uz pri 1. dietati

lienka.7
22. apr 2023

@295anicka uplne normalne. Na mňa to začalo "prichadzat" okolo 14. Našťastie som mala chapaveho zamestnávateľa a mohla ísť vtedy si lahnut domov, pokial to bolo vážne ze mega únava. Ale štandardné som došla domov pred 16., ľahla a spala aj 3 hodiny 😁 potom sa zobudila, najedla a co ja viem po 21.som zaspala zase až do rána 👌 užívaj si to ešte teraz, potom už sa dllllho nevyspis 😉

floki1994
22. apr 2023

@295anicka tiež som v 7 mesiaci a mám to podobne plus začina boliet chrbát a klby 🤣 a bude horsie este do porodu 🙂 nevadi to dame 💪💪💪

zenulkaaa
22. apr 2023

Mas dost zeleza?? Lebo ja ked som v tehotenstve zacal uzivat zelezo, unava zrazu zmizla a s nou aj kopec inych priznakoc

svokrinjazykmonika
22. apr 2023

@295anicka vieš čo, nie, nie je to normálne 🤦 ako sorry, ale fakt jedna z tých dementných otázok...

roja01
22. apr 2023

Ja som bola v tehotenstve unavena a zistili, ze mam velmi zly krvny obraz. Takze treba si to v tomto pripade dat zistit a snazit sa jest potraviny bohate na zelezo, alebo aj uzivat zelezo v tbl forme.

anavixy
22. apr 2023

Unava je normalna v kazdom mesiaci tehotenstva, byva to jeden z prvych priznakov, myslim, ze nie je dovod aby sa to menilo s rastucim bruskom (niekedy sa to zlepsie po prvom trimestri, ale skor ci neskor to zasa pride)😃 krvny obraz ti kontroluju pravidelne, tak ak vies o tom, ze nas aj menej zeleza alebo hb, tak nie je o com…

jaskolka
22. apr 2023

@295anicka je to úplne normálne. Veď si predstav, že tvoje telo ide na 2 násobný výkon, živí dva organizmy, kompletne "vyrába" človeka.
Skôr by bolo zvláštne, keby si sa necítila unavená.

hokejka111
13. máj 2023

@295anicka ...isté to má súvis aj s prísunom vitamínov a minerálov...keďže v trhu máme vyššiu,,potrebu,,.......moja naj skúsenosť...nárosan čučoriedka, minerály ....som pôrodná asistentka...rada vám poradím, ako na to....prípadne iné témy.....napíšte mi SS🙂

hokejka111
13. máj 2023

@roja01 isté nie železo v tabletkách😥...som pôrodná asistentka...a viem,že sú aj iné lepšie možnosti ....a účinné.....

roja01
13. máj 2023

@hokejka111 , jasne napr. EISENBLUT v zdr.potravinach a pod.

jamidea
13. máj 2023

@295anicka podla mna to pri normalnim zdravom tehotenstve mladej zeny nie je normalne. Telo zdravej zeny by to malo zvladat, pokial napr.velmi nevracia a tym je vysilena. Ale pokial si starsia, alebo mas zdrav problemy, tak to je ine

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre