Ultrazvuk v 21. týždni

24. nov 2022

Ahojte, boli sme dnes na morfo ultrazvuku v 21 tt a všetko je v poriadku ale mozgová kôra (myslím) má 9,5mm- 10mm je hranica. Vraj keď sa prekročí táto hranica mozog nemá kam rásť a vznikne nejaký hydrocefalus. Lekár vravel že v tomto štádiu je už tendecia zmenšovať sa, takže rásť alebo teda hrubnúť by nemal.. Ale tak,, nemal by" to je také viete.. Neupokojujuce.. Mala ste niektorá niečo také? Podľa lekára je teda všetko v norme.. Boli sme v Martine u mudr Grochala

autor
24. nov 2022

Nikto nič??

martinka13
24. nov 2022

Pokiaľ ste boli u MUDr. Grochala a povedal, že je všetko ok, zbytočne čokoľvek riešiš. Ak by mal čo i len malé podozrenie, všetko by jasne povedal. Netráp sa, všetko je v poriadku.

autor
24. nov 2022

@martinka13 myslíš že by povedal ak by tam bolo riziko niečoho? Dosť som vystrašená, ak keď vravel že je to vlastne v norme, len hraničné.. Ja da bojím že by to mohlo rásť ešte..

martinka13
24. nov 2022

Minimálne by doporučil kontrolný ultrazvuk po nejakej dobe. Je to špička vo svojom odbore.

adela94
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
24. nov 2022

Skôr som čakala nejaké skúsenosti :(

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre