Ahojte, boli sme dnes na morfo ultrazvuku v 21 tt a všetko je v poriadku ale mozgová kôra (myslím) má 9,5mm- 10mm je hranica. Vraj keď sa prekročí táto hranica mozog nemá kam rásť a vznikne nejaký hydrocefalus. Lekár vravel že v tomto štádiu je už tendecia zmenšovať sa, takže rásť alebo teda hrubnúť by nemal.. Ale tak,, nemal by" to je také viete.. Neupokojujuce.. Mala ste niektorá niečo také? Podľa lekára je teda všetko v norme.. Boli sme v Martine u mudr Grochala
Pokiaľ ste boli u MUDr. Grochala a povedal, že je všetko ok, zbytočne čokoľvek riešiš. Ak by mal čo i len malé podozrenie, všetko by jasne povedal. Netráp sa, všetko je v poriadku.
@martinka13 myslíš že by povedal ak by tam bolo riziko niečoho? Dosť som vystrašená, ak keď vravel že je to vlastne v norme, len hraničné.. Ja da bojím že by to mohlo rásť ešte..
Minimálne by doporučil kontrolný ultrazvuk po nejakej dobe. Je to špička vo svojom odbore.
Skôr som čakala nejaké skúsenosti :(
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Nikto nič??