Ukrutné bolesti hlavy v tehotenstve

jaja1989
19. okt 2021

Mamičky, som v 38tt a asi 4x počas tehotenstva sa mi stalo, že ma rozbolela hlava a nedalo sa to utíšiť celé 3 dni, jedine čo pomáhalo boli tabletky paralen/panadol každé 4 hodiny. Doktorka vylúčila súvis s tehotenstvom, pretože všetky hodnoty mám v úplnom poradku. Máte niekto podobnu skúsenosť? Nikdy predtým som nemala bolesti, ktoré by trvali niekoľko dni.

miskamicha
19. okt 2021

@jaja1989 a kedy vylucila suvis s tehu? Bolo to terazm lebo jeden den tlak ok a druhy nemusi. V moci nie su bielkoviny? Mna pobolievala hlava v 1.trimestri dost často asi to suviselo s progesteronom. Ale ak je to take zavolaj svojmu dr. U jednej zeny to nemusi byt nic a u druhej vazny problem. Uz to mas za par,neriskuj komplikacie

jaja1989
autor
19. okt 2021

@miskamicha akurát dnes som bola na poradni a povedala, že po pôrode mám navštíviť neurológa, keďže tlak, moc v poriadku, žiadny opuch žiadne nežiadúce sprievodné javy. Mna len mätie, že mám s takou dlhotrvajúcou bolesťou skúsenosť až počas tehu. Ako keby mi to spustil nejaký hormón, alebo fakt neviem.

miskamicha
19. okt 2021

@jaja1989 moze to byt aj z progesteronu. Uvidis ci to po poride prejde 🙂 dufam ze ano.

jaja1989
autor
19. okt 2021

@miskamicha ďakujem krásne za odpoved 🍀

miriam888
19. okt 2021

@jaja1989 mňa hlava nezvykne bolievať, ale tiež ma počas tehotenstva 3 dni v kuse bolela hlava, až som na tretí deň z toho zvracala, ale práve aj ten tretí deň som mala poobede poradňu, tak reku budem to riešiť až tam (bolo to v UK). A dostala som tam radu, že si mám kúpiť sladkú malinovku (sprite, fanta..) a poriadne sa najesť. No pozerala som na ňu jak puk, ale urobila som ako povedala a skutočne to zabralo. Dôvodov na bolesť hlavy môže byť fakt neúrekom, ale za vyskúšanie tohto receptu nič nedáš 🙂

lorin29
19. okt 2021

@jaja1989 ja som mávala počas tehu straaaasne bolesti hlavy... Ja som taka ze lieky si nedávam ale to v vtedy som si veru paralen dala

jaja1989
autor
20. okt 2021

@miriam888 ďakujem za odpoved 🙂 dnes je piaty deň a bolesti vyzerajú utíchli…už len par dni do pôrodu, takze uvidím, či sa to bude opakovať aj potom. Každopádne recept so sladkou vodou a jedlom určite vyskúšam !

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre