Ukrutná bolesť hlavy v 18. týždni

elizita
18. nov 2014

Ahojte, som v 18tt... posledne dni mam takmer neustávajúcu bolest hlavy. Dnes som sa rovno zobudila s bolestou hlavy. Chvilku je ok a o chvilu mi ju ide roztrhnut. Podobnu bolest som mala pri prechode z I. do II. trimestra a trvala len 2 dni a bola este intenzivnejsia. Snazim sa aj dostatocne pit, co byval vacsinou moj problem pred tehotenstvom, ze som akosi zabudala pit. Ale na toto si davam pozor teraz. Nechcem sa dopovať liekmi. Nemate nieco bezliekove overene? Pospat si nemozem ist len tak, kedze pracujem 🙂

jul11
18. nov 2014

@elizita som migrenicka a ked uz nic nepomohlo,dala som si Panadol. Su tri druhy,aj forte aj extra alebo ako sa volaju a vsetky tri druhy v tehu mozes,mam overene od DR.farmacie,ktora mi to studovala v zahranicnej literature,ci sa moze.

elis1985
18. nov 2014
Používateľ elis1985 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od elis1985.

Aj ja teraz častejšie mávam, snažím sa piť veľa vody a keď nepomáha tak si dám Mediphyrin

emili162
18. nov 2014

ahoj, ja ked som bola tehotna, tiez som mala obrovske bolesti hlavy...trvali aj dva dni v kuse, v noci som nemohla spavat, len som chodila po izbe hore dole...doktorko mi poradil, ze si mam naliat do dvojdecoveho pohara coca colu a pridat tam 1 lyzicku nesca cafe, poriadne zamiesat a vypit...no mne to moc nepomohlo, ak ano, tak len na chvilku, ale ty skus, mozno tebe zaberie...drzim palce a prajem vsetko dobre.

katka1981
18. nov 2014

Ked vypijes 2 lyzicky sody bikarbony s cistou vodou vcas, moze stopnut zacinajucu migrenu. Mne osobne niekedy pomoze voda s citronom. A doporucujem aj masaz sije, velakrat to byva z chrbtice. Mna najcastejsie boli hlava z pocasia a pomoze len zmena pocasia.

marteenka
18. nov 2014

Presne ako spomina @katka1981 . Tabletku sody bikarbony zapit vodou, alebo lyzicku rozmiesat. Zarucene od mojho tatina. Jeho vsak zacne potom zaludok boliet, lebo kyselinam v zaludku sa moc nepaci tolko zasady, tak si glgne trocha Fatry a ma po problemoch.

mimina00
18. nov 2014

Toto poznam bolest hlavy az na zvracanie .mne pomoze len tabletka alebo pockat kym ma s tej bolesti nenapne a vsetko vyde von a neverila by si ale v tom momente aj bolest je fuc.

darina1952
18. nov 2014

@elizita ahoj, píšeš že veľa piješ takže asi vieš že by si mala počas dňa prijať 0,5 litra tekutín na 10kg svojej váhy... optimálne 2,5-3 litre ráta sa voda, čaj, polievka (káva nie lebo odvodňuje). Najlepšie by bolo aby si si zobrala na tie predpokladané dni bolestí hlavy z práce § paragraf - to ti vie dať všeobecný lekár (možno s poplatkom) - doma to vyležíš a uľaví sa ti. Inak najlepšie je použiť analgetikum vo forme čapíku - odporúčam Panadol čapíky, pretože majú počas tehu najmenej vedľajších účinkov. Ak sa ale chceš úplne vyhnúť braniu tabletiek tak potom niečo s vysokým obsahom kofeínu na zdvihnutie tlaku - veľkú kávu, energeťák - ale ten by som zasa pri tehu nepila... takže radšej si daj ten čapík 🙂 a čerstvý vzduch 😉

katarinamarkova
18. nov 2014

@elizita mozem vediet presnejsie, co kolko? pijes? voda, caj, dzus, mineralka......
nedavno tu jedna pani pisala, ako je strasne furt smadna a citi sa dehydrovana....nakoniec sa ukazalo ze pije sice strasne moc ale len zeleny caj, potom zeleny caj, potom cierny caj, nejaku mineralku a vecer zase caj....vsetko sladene...
tak snad to nie je aj tvoj pripad 🙂
aj mna obcas bolela hlava v tehotenstve, hlavne na zaciatku, ked mi prestala chutit moja pravidelna ranna a poobedna kava, tlak v poradni - doktor? nie je vam zle? mate priseren nizky tlak....kava aj ked prve mesiace nechutila krasne pomohla 🙂

elizita
autor
19. nov 2014

@emili162 to nemyslis vazne, ze ti seriozny doktor odporucil si dat mega davku kofeinu.. ja som kofeinove napoje vylucila, takze pre mna toto urcite nie..

elizita
autor
19. nov 2014

@marteenka toto sa mi pozdava, skusim

elizita
autor
19. nov 2014

@katarinamarkova tak toto urcite nie je moj pripad.. ani nespravne tekutiny ani nizky tlak.. kavu som zacala uz menej pit este pred otehotenim, aby potom telo nemalo sok (aj ked vyslovene kavickarka som nikdy nebola) a odkedy viem, ze som tehotna, tak ju nepijem vobec a takisto ziadne kofeinove napoje...

siska765
19. nov 2014

@elizita to som mala aj ja ale tiez len dva dni a nic nezaberalo ,ale ak to trva moc dlho poradila by som sa s lekarom alebo mu aspon zavolala, lebo aj taketo priciny moze mat preeklamsia

emili162
19. nov 2014

@elizita no vazne...zevraj ''babsky recept ''

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre