Ukončenie tehotenstva v 34. týždni. Čo môžem čakať?

iwosa13
23. jún 2014

Ahojte mamicky vcera mi diagnostikovali preeklamsiu mam vysoky tlak opuchnute nohy aj bielkovinu v moci, akurat som v 34tt podla poslednej mestruacie ale mala je podla sona velka na 37tt, lekar sa rozhodol tehotenstvo ukoncit sekciou... Co mam cakat ake komplikacie na co sa pripravit? Mate niekto skusenost? Dakujem

mm2008
23. jún 2014

@iwosa13 ahoj, trošku mi nesedia tvoje informácie, píšeš 34 tt, v pase máš 40 tt a dieťa je podľa sona na 37 tt - zhrnutie - nič, pokiaľ bude dieťa v poriadku, čo aj bude, pretože ak je 40 tt tak je vlastne donosené. U teba zrejme cisársky rez, po ňom môžu i nemusia byť komplikácie. Hlavne myslieť pozitívne. Ja som rodila dieťa na začiatku 34 tt , je to ešte nedonosené dieťa podľa tabuliek, ale pokiaľ budú dobre fungovať pľúcka, predpokladám, že ti pichli preventívne látku na dozrievanie pľúc dieťatka (ak si v 34 tt), tak to pôjde lepšie. Držte sa hlavne obidve, dobre to dopadne. Avšak so samotnou preeklampsiou skúsenosti nemám, v tom ti žiaľ neviem poradiť.

gromkaver
23. jún 2014

@iwosa13 ahoj, kamaratka takto rodila, tiez mala preeklampsiu a dokonca mam pocit, ze este skor ako ty. Malinka bola trochu mensia a nemala celkom vyvinute plucka, ziadna ina komplikacia nebola. Vobec na nej nebolo a ani nie je badat, ze je predcasniatko a dokonca bola neskutocne sikovna, ze sa vyrovnala rovesnikom. Jediny problem bolo, ze kazdy bacil jej sadal na plucka, teraz v lete bude mat 5 rokov a je vsetko v poriadku. drzim palce, nech vsetko dobre dopadne... drz sa 🙂

kacena4
23. jún 2014

co sa tyka teba skusenosti nemam, hoci cisarak nie je 2x prijemny najma nastarostlivost o babatko po...
co sa tyka babatka tak tiez mam v tom chaos, ale tak "odhadom" ak je to po 36tt mohlo by to byt uz ok, kedze je to planovane, dostanes injekciu na plucka, akurat babatku bude chudsie, budete musiet dobehnut vahu, budete mozno rok sledovany na roznych ambulanciach ci je vsetko ok, ale po 36tt by malo byt vsetko v poriadku ked sa babatko narodi, ale moze mat problemy s ockami (to mavaju predcasniatka niekedy). ale vsetko zavisi naozaj od pocatia nie od vypocitaneho datumu poslednej menstruacie 😉 😉
drzim palceky nech je vsetko ok. ja som mala 2 vlastne skor a su ok, + viacere z domova predcasniatka, takze neboj nebude to take strasne. uz aby si mala drobatko u seba 😵 😵

7zahrad
23. jún 2014

@iwosa13 Rozhodne by Ti mali dat liek na urychlenie zrenia plucok dietata.

pemizb
23. jún 2014

Pochybujem ze jej daju dexonu (tak sa to tusim vola) na vyvin plucok. To sa dava vo viac davkach....uz si nepamatam ci tri alebo styri dni za sebou a kedze ma problem s tlakom, tak asi cakat nebudu. Ja som rodila v 35. tyzdni, a vsetko ok...ale teda mali sme dve davky latky na vyvoj plucok. Kamoske to vsak nestihli dat a rodilav 34. tyzdni a maly bol uuuplne v pohode...aj s pluckami. Ona mala help syndrom

janickacrazy
23. jún 2014

@iwosa13 Sestra rodila presne v 34.tyzdni, maly bol drobec a musel byt par dni aj v inkubatore, no teraz je v uplnom poriadku, akurat je trosku drobnejsi na svoj vek v porovnani s niektorymi detmi, ale je sikovny, motoricky uplne v pohode. Ma teraz skoro 3 roky. Neboj sa a drz sa nech ti to dobe dopadne. 😉

kikus391
23. jún 2014

ja som rodila v 34. tyzdni ale mne stihli dat kortikoidnu pripravu na vyvin plucok aby maly nemal velke problemy s pluckami a ked sa narodil tak v pohode vyvinuty bol na 37. tyzden len musel byt na novorodeneckom lebo po narodeni schudol 100 gramov cize nemal dost aby bol pri mne ale po 5 dnoch ich znova nabral a pustili nas domov,hlavne sa neboj uvidis vsetko dobre dopadne 🙂

kiki68
24. jún 2014

pokial je babo vyvinute na 37tt podla lekara,tak sa velmi nie je coho bat, hlavne nech male vytiahnu a budete obaja v poriadku. Po cisaraku to ma kazdy inak. Moja sesterka bola po cisaraku uplne v pohode, o babo sa starala tak rychlo,ako sa len dalo. Vraj ju to ani moc nebolelo,ze aj zabudla na to,ze nieco boli. Drzim palce! Daj vediet ako prebehlo dufam uspesne finale 😉

monikags
24. jún 2014

Ja som rodila 34+2, dvojicky, injekciu mi nepichli a baby boli OK. Len boli malicke, nevyzrete. Cisarsky bol v pohode, teraz som po druhom a tiez v pohode 😉 takze netreba sa zbytocne stresovat, vsetko co potrebujes vediet pride samo 🙂 drzim palce

severankasr
24. jún 2014

ahoj ja som kvoli vysokemu tlaku rodila v 37 TT - mali sme zle prognozy podla krvi a parametrov, ale narodil sa velky a v poriadku.

iwosa13
autor
30. jún 2014

Ahojte tak vam dakujem mam zdravu a krasnu dcerku nic nam nechyba 🙂

wyslmt
1. júl 2014

iwosa13@ juj super, teším sa s tebou, držte sa!!! 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre