Ukončenie tehotenstva v 16. týždni

adaam
15. júl 2016

Ako prebieha ukončenie tehotenstva v 16 tt? ako dlho budem v nemocnici? dík

simca06022011
15. júl 2016

@adaam opytaj sa lekara... 🙄

sugarfree999
15. júl 2016

na taketo otazky ti odpovie adekvatne len gynekolog

tiumen
15. júl 2016

Určite každá druhá chodí na potrat v 16tt 😒 spytaj sa liuliu tá ti určite poradí 😌

moni244
15. júl 2016

@adaam a to sa pytas na fore pre mamicky?

jajka257
15. júl 2016

@tiumen
@moni244 dievcata, a co keby ste sa aspon raz opytali, ze preco? Hned utocite a ani nepoznate dovod.
@adaam spravim to ja, aby tu neboli zas boje a burlive utoky. Stalo sa nieco, preco odis na interupciu?

moni244
15. júl 2016

@jajka257 pyta sa nieco, co si vie zistit sama, staci orvorit usta a spytat sa gynekologa, ale to je taka moda, vsetko sa pytat tu bez toho, aby sa opytali lekara

jajka257
15. júl 2016

@moni244 v tomto mas pravdu, len ak jej povedal nieco, co ju zlozilo, mozno si neuvedomila.

janinah
15. júl 2016

určite si to zisti u lekára predtým ako do tej nemocnice nastúpiš..j..a to viem /som zdravotník/ a osobne by som to nedokázala urobiť,nechala by som celú situáciu na Boha,prírodu,osud....

seahorse27
15. júl 2016

Interupcia na ziadost zeny sa robi max. do 12.tt, toto budu urcite nejake zdravotne dovody...
@adaam pozrela som forum, ale tam su diskusie len o preruseni po 20.tt, ked baby mali vysledky z AMC a to sa robi vyvolanym vaginalnym pôrodom :( V 16.tt neviem, ale asi tiez...treba sa informovat u svojho lekara.

michala.s
15. júl 2016

V 16tt zalezi od velkosti dietatka, ak je tam nejake vazne postihnutie a plod sa nevyvija budu to zrejme riesit vyskrabanim, kyretazou. Ak sa plod do 16tt vyvijal normalne a prestal sa vyvijat az v 16tt moze lekar v nemocnici nariadit vyvolanie porodu oxytocinom. V oboch pripadoch ak este neprislo k infekcii u matky rataj tak 3dni pobytu v nemocnici

katarina40
15. júl 2016

ahooj moja znama potratila v 14tyzdni a bola asi 3dni v nemocnici alee to kvoli tomu ze mala teploty inak zevraj pustaju na druhy respektivne este v ten den domov zalezi preco bol sposobeny potrat...drzkaj sa 🙂

musichetta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ukulela
17. júl 2016

zeny, kedze na ziadost matky sa da ist na prerusenie len do 12 tt a potom uz len z vaznych zdravotnych dovodov, tak zjavne je to na zaklade lekarskeho odporucania. bud zle vysledky, alebo sa plod prestal vyvyjat. nevieme.
znama bola teraz uz po 12tt, plod odumrel, bola to kyretaz. pustili ju hned po zakroku. resp este ten den.
@adaam osobne ti neporadim, len ten odsek vyssie. je mi luto, ze to musis absolvovat. drz sa. a hlavne komunikuj s lekarom.

musichetta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ghanam
7. sep 2017

Dobrý deň,
volám sa Alžbeta Demeková a pracujem ako pôrodná asistentka. Momentálne píšem svoju rigoróznu prácu na tému Skúsenosti žien po indukovanom potrate v II. trimestri tehotenstva. Chcela by som Vás preto poprosiť o Vašu pomoc, pretože aj Vaša reálna skúsenosť môže prispieť ku skvalitneniu každodennej práce pôrodných asistentiek. Rovnako tak môžu Vaše odpovede pomôcť ďalším ženám, ktoré sa jedného dňa ocitnú v podobnej situácii. Link na dotazník (dotazník je anonymný) https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfagv9...

tinaholeckovie
17. aug 2020

@moni244 bože, ty si riadna trúba! Aktuálne hľadám skúsenosti a veľmi by ma ukludnilo vedieť, do čoho idem ... môj gynekológ mi na túto otázku odpovedal, že sa všetko uvidí... Takže moja drahá, radšej si vstup do svedomia a keď nemáš k téme čo povedať, tak si svoje prisprosté pripomienky nechaj na doma pre manžela ;)

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre