Ukáže morfologické sono s určitosťou Dawnov syndróm?

alojzova
9. okt 2019

Ahoj baby chcela bi som sa spitat mam riziko na dawnov syndrom no bola som na morfo sono no nic o tom nehovoril a ani som sa ho nepitala len bi som chcela vediet ze on bi urcite videl kebi nebolo nieco ok ze?

ukulela
9. okt 2019

Prepáč. Ale v 400 témach, ktoré si založila, alebo do ktorých si prispievala, máš asi 1500 odpovedi na túto otázku. Nt si mala v norme a o nosovej kostičke nebieš. Keby si tam niečo mala, tak by ti to povedal. Rovnako si dostala asi 1500 rád. Snažila si sa ešte niečo urobiť, okrem toho že sa dokola pýtaš to isté a iba ti to ubližuje a trápiš sa?

alojzova
autor
9. okt 2019

@ukulela som bola moja,zlata na ultrazvuk tak o co ti ide

ivkazba
9. okt 2019

@alojzova aké konkrétne riziko na downov sysndróm máš? Z čoho ti vyšlo riziko a aké?

ukulela
9. okt 2019

@alojzova no, moja, ked si teda bola na UTZ, tak pre kristove rany PRECO si sa doktora neopytala na tvoje obavy? mala si rano napisat a uz nejaku otazku typu: "Pan doktor, bojim sa, vyslo mi v testoch 1:90 pravdepodobnost na downa, je malicka v poriadku? Ako to vidite?"
A odpoved by zrejme bola: "Mamicka, nevidim ziadne znaky postihnutia, nestrachujte sa."
Ty nema sproblem s vysledkami, ty mas problem s komunikaciou! Raz sa bojim a mam obavu, tak sa opytam, ved na co si potom na to sono sla? Ked si sa nepytala na dovod, preco si tam?
Zaver: Kazdy inteligentny lekar ti povie, co vidi. Ak sa mu nieco nezda. A taktiez to napise do nalezu. Ved z vysetrenia zrejme mas nejaky vystup, nie? Tak aspon prestuduj ten.
Alebo ho odfod a my ti to precitame a povieme.
Takze len o to mi ide - aby si sa konecne ukludnila a uz nestresovala. A nabuduce sa doktora normalne opytala ... nie tu stresovala ... co si sa nepoucila posledne dni?

ada309
9. okt 2019

No ja neviem, ale ta gramatika hovorí za všetko.. Neverím tomu, že toto je reálny človek a reálna téma.. Ešte aj tie útočné komenty od nej.. Ved pre boha nie je možné, aby v jednej vete bolo 11 gramatických chýb, to mi príde akože fakt zámerne napísané pre vyvolanie pohoršenia..

Každopádne, ak je to reálne, prajem všetko dobré!

denden77
9. okt 2019

@alojzova "a ani som sa ho nepytala" hovori za vsetko.. zase raz..

alojzova
autor
9. okt 2019

@ivkazba triple testy 1:90

ivkazba
9. okt 2019

@alojzova triple testy 1:90 nie je žiadna tragédia. Poznám ženy čo mali riziko z triple testov 1:8 či 1:11 a majú zdravé detičky. Navyše, triple testy sa vyznačujú vysokým percentom falošných výsledkov, takže z toho by som si ozaj hlavu nerobila. Ak si NT a sono mala v poriadku, nerob si zbytočne stresy. Ak by lekár na sone videl nejaké znaky na postihnutie, určite by ti to povedal. Tým že nad tým stále premýšľaš si akurát spôsobuješ stresy a to tehotenstvu nepomáha. Tak sa skús ukľudniť a užívať si tehotenstvo.

veronikaszabova
9. okt 2019

@ukulela tiez to nepochopim. Uz minule sme jej radili, nech vezme mamu na vysetrenie, ked nechape o com vravi lekar.
@ada309 minule perlila viacej
@alojzova a ty uz sa spamataj! Milion tem...

alojzova
autor
9. okt 2019

@ivkazba NT bolo v poho len nosovu kosticku nemeral

ada309
9. okt 2019

@alojzova ako vieš, že ju nemeral?

alojzova
autor
9. okt 2019

@ada309 lebo nemam to zapisane v teh. Knizke

sasanka605
9. okt 2019

Tak sa už konečne priprav keď pôjdeš na to sono posledné veľké a pýtaj sa. Veď ďalšia téma nám tu síce neublíži ale tebe nepomôže, žiadna z nás si tu nedovolí napísať ze dieťa bude 100percent zdrave ak toto chceš počuť. Prosím ťa zapni si autocorrect lebo to treba prečítať aspoň 2krat kým človek vníma obsah cez ten pravopis.

alojzova
autor
9. okt 2019

@sasanka605 teba sa nik nic nepital in

sasanka605
9. okt 2019

@alojzova co ja viem asi aj hej keď si na verejnom fore

alojzova
autor
9. okt 2019

@sasanka605 teba nie tak nemusis,tu pisat maj sa

sasanka605
9. okt 2019

@alojzova jaaj pobavilo

veronikaszabova
9. okt 2019

@alojzova neurazaj sa ako male decko. Ma pravdu. Dalsia tema o tom istom a zaroven "o nicom"

deti95060810
9. okt 2019

jasné že na 100 perc. sa to odhaliť nedá...poznám maminku zo špec. MŠ ,ktorá sa dozvedela o tom že jej dieťa má Downov syndrom až po pôrode...

10zabka
9. okt 2019

@ukulela od septembra už stihla toľko tém? Sakra, niekto sa asi veľmi nudí... radšej by si mal prelúskať gramatiku ako témy, v ktorých odpovediam tak či tak nechce porozumieť...

santeema
9. okt 2019

@alojzova pri morfo sone by sa nos.kosticka mala merat. v tehu knizke to nemusi byt, ale v o vysledkoch morfo sona, by to malo byt. ak chces na 100% vylucit downa, daj si urobit vysetrenie prenascan. z tvojej dna a zaroven aj dna dietata sa urobi test, kt. ti to vyluci, alebo potvrdi. robi sa tusim do 24 tt. ja inak nic proti tebe, ale tu gramatiku by si si mala mrknut sem tam🙂

tecko28
10. okt 2019

@alojzova Ziadne sono ti nic neukaze- moze v len ukazat znaky, ktore su pre dany syndrom typicke, musia byt minimalne 3 aby lekar vyslovil PODOZRENIE nie istotu, ze dieta syndrom ma. Ultrazvuk chromozomy nepocita. To sa riesi genetickym vysetrenim. Kazdopadne si uz vo vysokom stadiu tehotenstva a keby aj ma dieta downov syndrom tak co urobis? Uz sa len modli , celkovo, aby babo bolo zdrave, prebohol v poriadku porod a nemalo ine zdravotne problemy.

alojzova
autor
10. okt 2019

@tecko28 ano

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre