ahojte, stalo sa niektorej prosím že sa Vám plod uhniezdil na pravú stranu do rohu blízko vajcovodu? ale že je tam stále sliznica, a ak áno ako to dopadlo prosím?
@dadka1996 no mne ta placenta vyrastala opacne. Ako mne rastlo tak, ze vzdy bolo otocene dole hlavou. Vela deti sa ako pretaca rozne, niektore ostane s hlavickou hore. Nas vzdy dole a ked som mala rodit, tak mal nejaku divnu polohu. Ze bol hlavou dole, ale nejak opacne natoceny ako deti byvaju. Ale tak vsetko dobre dopadlo. Ja by som to ani neriesila. Sa zbytocne stresujes. Maximalne budes citit ten vajecnik, co som na dost citila ten zoperovany. Ako si to babo robilo miestecko
@dadka1996 nevyzera to dobre. Asi vsm aj lekari naznacili moznost mimomaternicoveho. Ono, aj ked je plod sice v maternici, ale nie je v dobrej casti. Je to velmi ťzriedkavy pripad mmt. Ale tak snad u vas to bude iny pripad a bude vsetko ok
no uvidíme ako sa to bude vyvíjať
@dadka1996 Ahoj. Ak ide o kornualnu graviditu(tj v rohu) nie je mozne v nej pokracovat. Embryo musi byt ulozene v dutine spravne. V oblasti rohu je najtensia svalovina,zial hrozi riziko ruptury maternice. Take tehotenstvo nie je perspektivne.
@kiki68 tvoj prípad, je úplne iný ako jej. Tebe sa bábo uhniezdilo dole pri krčku, nie je to vyhra, ale bežne sa stáva, že placenta sa vytiahne hore a nieje žiadny problém. V jej prípade sa uhniezdilo hneď v rohu maternice, kde nie sú až také ideálne podmienky pre dobrý rast embrya. Teraz je to už len na Tom malom či sa udrží.
@dadka1996 ahoj, ako dopadlo tehotenstvo? Ja som mala to iste a nakoniec bol z toho potrat 😕
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@dadka1996 pokial je v maternici tak je to ok. Pretoze ono sa to meni potom ta poloha. Mne napr uplne z opacneho bodu ako zenam bezne. Dlho z toho bola placenta praevia, ale nakoniec to spravilo to malinko miesta a mohla som prirodzene porodit. Takze sa nestresuj vobec . Na zaciatku moze byt kadeco take atypicke