Udretie brucha v 26. týždni tehotenstva

1. nov 2024

Som v 26 tt a dnes som si udrela brucho ako som vysla z vlaku a tam bola taká železná rúra predomnou a kôli nepozornosti som do nej vrazila a presne v strede brucha som sa udrela dost sa bojím máte tu niekto skúsenosti .. babätko trošku cítim také male pohiby ale citim pichanie v podbruchu a lonová aj panvová kosť ma bolí ale to som mala aj predtím

katie253
1. nov 2024

Choď sa dať skontrolovať, budeš kľudnejšia

autor
1. nov 2024

@katie253 ja žijem v rakúsku ale doktora mám na sk a chodievam domov ale teraz momentalne neviem ísť preto mám obavy

betulinka1
1. nov 2024

Vies ist na pohotovost aj v Rakusku.

katie253
1. nov 2024

Na pohotovosť sa choď dať skontrolovať

autor
1. nov 2024

@betulinka1
Tu len do 12 tt vysetria zeny ak nemajú poistenie
po 12 tt už nevysetria bez poistenia

sisa_s
1. nov 2024

Tak neviem, aku radu cakas..nikto ti nepovie na dialku, ci je babo ok, alebo nie...vybav si lekarske vysetrenie co najskor, prinajhorsom zaplatis na pohotovosti

autor
1. nov 2024

Už som bola aj minule vtedy ma bolelo v podbrušku a nevyšetrili ma lebo som bola v 19 tt a musela som ísť domov vtedy som mala infekciu močových ciest ale teraz sa dosť bojím či sa niečo nestalo malej od toho buchnutia 🙁

sweet20
1. nov 2024

Preco ked zijes v rakusku nemas vsetko tam?

sisa_s
1. nov 2024

A ked zacne zena cudzinka bez poistenia rodit, tak ju nechaju na travniku pred nemocnicou? Ved si mala uraz, mas europsky preukaz poistenia

autor
1. nov 2024

@sweet20 lebo teraz si to vybavujem nejde všetko z jedneho dna na druhy

autor
1. nov 2024

@sisa_s no veď aj ja som sa to pýtala ešte som aj pri tom plakala vtedy

sweet20
1. nov 2024

Tak nenapisala si, ze si sa tam prestahovala

gabika029
1. nov 2024

Ak máš bolesti musíš ísť... Nezanedbaj niečo

autor
1. nov 2024

@gabika029 veď pôjdem ale teraz momentálne v noci nemám s čím ísť domov preto sa pýtam či stím nemá niekto skúsenosti to neznamená že to zanedbávam alebo že mi na tom nezáleži

mirkam3
1. nov 2024

Chod, aj keby si si celu starostlivosť hradila. Budeš kludnejsia, ak ti povedia, že všetko je Ok. A ak je nebodaj problém, tak ho musíš akútne riešiť. Mne napr gynekologicka vyslovene povedala, že pozor na udretia bruska, lebo mám placentu vpredu…

svetlonos
1. nov 2024

Ahoj,
kde v at žiješ? Zavolaj si taxík, nech ta tam odvezie, pripadne prespi v hoteli blízko nemocnice, vyšetrenie si zaplať sama. Mas sk poisťovňu, ta ti určite vysetrenia preplatí.
A naviac zit v at ci kdekoľvek tehotna bez poistenia je teda iná sprostostost!
Žijem tu, mam gynekologycku súkromnú, plat kazde vyšetrenie, 20% preplatí poisťovňa. A neexist aby ta na pohotovosti nevysvetlil, pokial si to zaplatíš. Ved im povedz co sa stalo, mas bolesti a pohyby necítiš.
A keby si náhodou nevedela, mas tu aj narok na materskú bez ohladilu na to, že si tu teoreticky ani nikdy nepracovala. To len ako bonus info keď už si tu úplne bez poistenia a asi aj s mizivymi informáciami ako to tu funguje.

sisa_s
1. nov 2024

Cudzie skusenosti su ti nanic, lebo jedna udreta bude v poriadku, druha napriklad potrati...preto ti radime vysetrenie

betulinka1
1. nov 2024

Bol to uraz nie? Na to by mala platit normalne kartička poistenca Sk. Na lyžovačke mal otec narazenu nohu a normalne ho zobrali. Nechceli ani cestovne poistenie. Normalne isiel na karticku poistenca.

kitycat
2. nov 2024

No osobne si myslim, ze zbytocne panikaris. Narazila si do tyce pocas chodze, ktoru si asi cez brucho alebo pozerajuc inde nevidela. Nikam si nespadla, nikto ta nesotil aby bola sila nejaka extremne rychla.

Lamentovala si nad tym, ze ta neosetria a ako samoplatca nechces ist, nijako sa nemas dostat? Muz ta moze snad odviest aj na SK na pohotovost ak by to nola taka strasna bolest. Ale asi nie

diewcatqoo
2. nov 2024

Neviem, o ake silne udretie islo.. ja som sa udrela v tehotenstve do brucha viackrat. Ku koncu mi to brucho uz velmi zavadzalo, tak som sa suchla o cokolvek, ale vzdy to bolo take slabe buchnutie. Ak by som sa buchla ale silno, tak, ze by som mala vazny strach o dieta, isla by som na pohotovost alebo proste zohnala lekara aj na konci sveta a aj keby ma to malo stat tisice Eur.
Tym, ze pises na kona, nic nevyriesis. A z tvojich vyjadreni, ako sa nic neda, lebo si v Rakusku (v Rakusku, nie v Somalsku!), usudzujem, ze bud o nic neslo alebo mas totalne na haku. 🤔

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre