Tvrdnutie spodku brucha

91miselka91
14. jún 2013

Ahojte tehulky som na rizikovom bo mam skracujuci krcok cca2cm a som éste len v 29 tyzdni zacalo mí tvrdnut spodok bruska je ako celo stvrdne to na 5 sek potom to ustupi tak par krat do dna sa to opakuje niekedy vobec ked stvrdne je to ako celo tvrde ked to ma stvrdnut citim take ako ked vam mraz prechodi a viem ze spodok mí ide stvrdnut ale ked skusim od pupka vyssie tak mam brusko makucke. Jedna sa teda o tvrdnutie bruska neviete mí poradit? Mam drazdivu maternicu preto mí nedali ani pesar ani cerklaz nerobili. Prosim poradte mí.

saska.t
14. jún 2013

stava s mi to od 17 tt dodnes 28tt,ked som sa pytala Dr.povedal,ze je to v poriadku,kym to neboli,teraz to uz je castejsie,ked zmenim polohu podbrusko zmäkne, stava sa mi to aj ked mam plny mocovy mechur asi tiez drazdiva maternica,uz si starosti nerobim,na prehliadkach doteraz vzdy vsetko ok,tak to uz neriesim 😉

xlucia
14. jún 2013

@91miselka91 obcasne tvrdnutie brucha na par sekund v tvojom tt je uplne ok. ak je to len spodok brucha a je to menej ako 15 krat denne. a uzivaj magne B6

barchee
14. jún 2013

@91miselka91 ak tvrdne len spodok bruška, je dosť možné, že sa aj bábo "vzpiera" aj moj už robí také kreácie, že občas aj všetkých svätých vidím 😀 dnes napríklad sa strašne vystieral a už je to aj veľmi nepríjemné chvíľami, musím ho poškrabkať, potom sa uloží inak 😝 ak stvrdne bruško ako "cvičná kontrakcia" , čo je v našom týždni už celkom normálne aj počas dňa v častejších intervaloch, tak stvrdne maternica celá, je to pocit, ako by si mala v bruchu tvrdú futbalovú loptu, je to tiež na pár sekúnd a potom to povolí...ak to nie je bolestivé tvrdnutie, alebo tvrdnutie v pravidelných intervaloch, nemusíš sa obávať 😉 ja mám od 21tt mäkký krčok, dĺžka je ok (cca 4cm), ale je mäkký a na pol prsta otvorený, takže papám 3x500 mg magnézia.

eva_17
15. jún 2013

Achojte, ja som bola v pondelok na kontrole, som v 29/30.týždni a tiež mi lekár povedal, že sa mi skracuje krčka maternice a že musím najbližšie 2 týždne, do ďalšej kontroly, ležať a oddychovať. Vypísal mi MagneB6 (3x denne po pilulke) a Guajacuran (2x denne po pilulke), pričom ma upozornil, že v príbalovom letáčiku nájdem, že tento liek nemajú tehotné užívať, ale že ho môžem kľudne brať - no čo iné mi zostáva ako mu dôverovať?! 😉 To tvrdnutie súvisí so skracovaním krčka maternice, vraj sa krpec už tlačí von a môžem predčasne porodiť, preto sa nemám fyzicky namáhať a veľa ležať, mama mi dokonca vravela, že s vyloženými nohami 🙂

adrianazs
9. nov 2018

@eva_17 ahoj áno presne ja som mala ten prípad tiež som brala magne B6 a kľud na lôžku akurát na toaletu a zas ležať a sem tam som mala nohy hore ( dala som si viac vankúše na seba a tak ) vôbec vôbec som nič nemohla robiť ani variť muž mi vyváral keď došiel z práce stále na druhý deň aby som mala a ja ležala a ležala proste čím menej pohybu a do pôrodu som mala dva mesiace

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre