Tvrdnutie podbruška na konci 12. týždňa

denisel
21. sep 2014

Ahojte, v piatok v práci som bola na WC, silnejšie som potlacila a na papieri a v mise bolo kúsok krvi, veľmi som sa zlakla, tak so mnou utekali na pohotovosť, tam mi merali tlak, stlacal mi podbrusko, dosť bolelo, a mám ísť na sono až v pondelok.... Podotýkam, ze žijem v UK.... Celý víkend lezim v posteli, pod rusko neprestáva bolieť, krvsom odvtedy nemala, chvalabohu..... Ale keď si stlacam podbrusko mám pocit, ze ho mám tvrdšie hlavne na ľavej strane.... Veľmi sa bojím a nemá mi tu kto poradiť :( máte s tým nejaka skúsenosť?? Som na konci 12 týždňa.... Ďakujem za odpovede

ukulela
21. sep 2014

hm ... na tvrdnutie (resp. proti) a aj preventivne mi gyndoska v tom druhom trimestri nasadila tabletkove magnezium. brala som magnerot (neviem, ci v UK je take) - ze je to s postupnym uvolnovanim a preto je dobre.
krv som raz mala aj ja, tiez v skorsom stadiu, ale objavila sa len jeden raz a potom uz nie, tak som to neriesila. ono to moze byt normalne, praskne cievka niekde vnutri ako sa to tam vsetko rozsiruje a nas to len vystrasi. keby to bolo vaznejsie, nebodaj hroziaci potrat, tak by sa krvacanie nezastavilo,ale zvacsovalo (to som prezila na vlastnej kozi, takze skusenost)
a tie bolesti - to moze byt roztahovanie maternice, to je normalne.mna to bolelo dlho-dlho. mam pocit, ze som citila kazdy narasteny a zvacseny milimeter maternice 🙂
takze sa nesustred na zle, oddychuj a basta. zajtra sono a bude vsetko OK. drzim palce.

denisel
autor
21. sep 2014

@ukulela ďakujem pekne.... Som ostala kludnejsia.... No neviem či to tu majú ale zajtra si napíšem všetko nás papierik a ukážem jej ho, a snáď už bude vedieť čo ďalej.... Oddychujem až až.... Ž práce mi dali voľno tak celý víkend len lezim a nič nerobím.... Iba keď si idem niečo pod zub nachystat.... Dúfam, ze mas pravdu a všetko bude ok zajtra 🙂

nanka3
21. sep 2014

Ahoj, toho tvrdnutia sa neboj, ja som to mala tiez zhruba od 12tt, moj dr. mi dal magnezium , trochu to ustupilo, ale to tvrdnutie som mala prakticky cele tehotenstvo, aj keby som zjedla vsetkych 50 tabliet magnezka naraz, tak by to nebolo lepsie, moj dr. mivravel, ze niektore zeny maju citlivejsiu a drazdivejsiu maternicu, takze ak to tvrdnutie nie je spojene so silnou bolestou brucha ( mierne pobolievanie je OK, to sa len maternica roztahuje) tak bude svetko v poriadku, neboj sa, co sa tyka toho krvacania, pokial nie je silne, tak v pohode, moja mama mala menstruaciu prve 3 mesiace normalne, ani nevedela, ze je tehotna a tu som 😉, takze sa zbytocne nestresuj, isto bude vsetko dobre 🙂

radina
22. sep 2014

ahoj, aj mna to chytilo, skoncila som na tyzden v nemocnici na magneziovych infuzkach s diagnozou hroziaci potrat. teraz beriem 3x denne magnezium, vacsinu dna lezim, nohy vykladam vyssie ako zadok a trpnem, ci to dobojujem.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre